mona.blue 30.04.18, 18:52 Czy też odczuwanie brak sił do działania? Czy to może być efekt przesilenia wiosennego czy raczej nowo podjętej diety? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megan.k Re: Brak sił 01.05.18, 07:49 A może po prostu trzeba trochę odpocząć bardziej aktywnie? Jest teraz ku temu bardzo dobra okazja, długi weekend trwa i pogoda jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
lelum3 Re: Brak sił 01.05.18, 10:32 U mnie brak sił jest wieloletnią codziennością. W lepszym okresach staram się nadgonić wszystko, co sobie wcześniej odpuściłam. Już nawet się nie zastanawiam, gdzie tkwi przyczyna notorycznej słabości. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Brak sił 01.05.18, 14:47 Ja też to widze u siebie, nie wiem czy jest to kwestia choroby,przyjmowanych leków czy jednego i drugiego. Widzę to szczególnie, gdy patrzę ile sił mają niektóre moje koleżanki, rowiesniczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Brak sił 01.05.18, 11:43 Jeżeli na diecie czujesz się słabo i brakuje Ci sił, to znaczy że ta dieta nie jest dla Ciebie dobra. Nawet na dietach redukcyjnych (nie wiem jaki rodzaj diety stosujesz) powinnaś czuć się dobrze i mieć energię. Zbadaj sobie poziom żelaza i zrób morfologię, może się lekkiej anemiji nabawiłaś? No i wychodź codziennie na słońce, lub łykaj tran. Wysypiaj się i daj sobie czas na odpoczynek. Jeżeli te proste metody nie przyniosą poprawy to wtedy trzeba drążyć dalej. Owo sławne przesilenie wiosenne to chyba w naszych czasach już tylko mit, w końcu nie głodujemy na przednówku i nie spędzamy zimy w kurnej chałupie bez dostępu światła. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Brak sił 01.05.18, 14:49 Skonsultowalam sie z dietetyczka, stwierdziła, ze zamiast diety 1500 kcal powinnam mieć dietę 1800. Martwi mnie jeszcze, co jej napisalam, że przez ten pierwszy tydzień nie było mięsa ani wędlin w tej diecie, ale podobno można sobie wymieniać posiłki, są inne propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Brak sił 01.05.18, 22:56 1500 to taka dolna granica, jeżeli do tego żyjesz dość aktywnie, masz prace wymagającą sporego wysiłku to z pewnością będzie za mało i będziesz "oklapnięta". Wędliny akurat nie są specjalnie zdrowe, ale ilość białka w diecie musi być zbilansowana. Odpowiedz Link Zgłoś
krystynkaczarodziejka Re: Brak sił 14.05.18, 14:34 Może powinnaś sobie dać trochę czasu? Zrobić coś co lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
gedeonet Re: Brak sił 25.05.18, 10:38 [quote]Czy też odczuwanie brak sił do działania? Czy to może być efekt przesilenia wiosennego czy raczej nowo podjętej diety?[/quote] Przyczyny mogą być różne. Warto poradzić się specjalisty. _______________ gedeon.j.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Brak sił 05.06.18, 22:02 Byłam u lekarza. Pobrałam witaminy i trochę zmieniłam dietę i jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Brak sił 06.06.18, 12:13 mardaani.74 napisała: > cieszę się że jest ok :) Dzięki :) Depresja też mineła, przynajmniej na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś