Dodaj do ulubionych

Moklar 150mg

11.09.18, 10:00
Witam dostałem od lekarza lek moklar w dawce 150mg na zaburzenia lękowe i poprawę nastroju i determinacji co sądzicie o tym leku
Obserwuj wątek
    • megan.k Re: Moklar 150mg 12.09.18, 05:40
      Na poprawę nastroju jest wiele innych sposobów. :) Chcesz łykać psychotropy jako "tabletki szczęścia"? Nie piszesz o depresji. Co robisz, żeby poprawić sobie nastrój bez farmakologii? Tabletki nie zmienią Twojego życia, życie jest w Twoich rękach.
      • pauleta199 Re: Moklar 150mg 12.09.18, 11:39
        Powiem tak miałem ciężko dzieciństwo 12lat temu umarł mi tato na nowotwora po kilku miesiącach zachorowała mama nowotwora choruje do dnia dzisiejszego
        • megan.k Re: Moklar 150mg 13.09.18, 06:16
          Rozumiem, ani przez chwilę nie pomyślałam, że nie masz problemów i traumatycznych wspomnień. Szczęśliwi ludzie raczej nie trafiają do psychiatry. Czy przepracowałeś te problemy kiedyś z psychologiem? Jeśli nie, to może warto o tym pomyśleć.
      • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 12.09.18, 23:02
        Strasznie się rozbestwiłaś pod moją nieobecność Megan, siedzisz na forum jak wilk w babcinym wyrku.
        • pauleta199 Re: Moklar 150mg 13.09.18, 13:59
          Co sądzicie o leku moklar
          • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 13.09.18, 20:28
            Reakcja na leki przeciwdepresyjne jest bardzo indywidualna, to, że dla kogoś ten lek był bardzo dobry nie oznacza że dla Ciebie rownież będzie i odwrotnie nawet jeżeli ktoś miał nieprzyjemne skutki uboczne nie oznacza że Ty też musisz. Nie ma innej opcji jak spróbować, obserwować efekty i być w kontakcie z lekarzem. Początkowo można poczuć się trochę gorzej, ale tylko przez pierwsze około 2 tygodnie, potem powinno być lepiej.
            Ten konkretnie lek działa dość krotko, w ulotce jest napisane że ok 24 godzin, więc nawet jakbyś nie czuła się najlepiej to Ci to szybko minie po odstawieniu leku.
            • megan.k Re: Moklar 150mg 13.09.18, 21:02
              A jak na Ciebie zadziałał ten lek? Jak oceniasz jego działanie aktywizacyjne, na które liczy Autor wątku?
              • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 14.09.18, 07:28
                NIe odpowiadam na takie pytania, żeby autor wątku nie sugerował się moimi subiektywnymi odczuciami, bo mój mózg to nie mózg autora wątku, nikt na depresję nie choruje tak samo.
                • pauleta199 Re: Moklar 150mg 14.09.18, 15:01
                  Bardzo mi zależy na waszej opinie konkretnej na temat tego leku
                  • pauleta199 Re: Moklar 150mg 14.09.18, 17:38
                    Jaka dawka moklar daje dobry efekt podniesienie nastroju
                    • ekspert.grupa_synapsis Re: Moklar 150mg 14.09.18, 20:16
                      Szanowny Panie,
                      moklobemid (Moklar) może wpływać korzystnie na nastrój u osób z depresją. Dawki zalecane w leczeniu depresji to 300-600 mg/dobę. Jeśli jest stosowany jako lek przeciwlękowy to dawki są podobne.
                      Stanisław Porczyk, psychiatra
                      Grupa Synapsis
                      www.synapsis.pl
                • megan.k Re: Moklar 150mg 15.09.18, 07:57
                  Obawiam się po prostu, że wypowiadasz się o leku, którego nigdy nie brałaś, a Autor wątku oczekuje opinii osób, które naprawdę przyjmowały ten lek. Ja np. sprawdziłam, że na ulotce jest bardzo dużo skutków ubocznych, m.in. wzmożony niepokój, którego Autor wątku zapewne nie chciałby przeżywać dodatkowo przy swoich lękach. Nie wypowiadam się na temat działania leku, bo go nigdy nie brałam, podobnie jak większości leków psychotropowych. Jeśli piszę o jakimś leku coś pozytywnego, to tylko wtedy, kiedy przyjmowałam lek sama i odczuwałam bardzo wyraźne korzyści.
                  • pauleta199 Re: Moklar 150mg 15.09.18, 10:25
                    Biorę już lek 6dzien w dawce 225mg narazie nie odczuwam skutków ubocznych tylko czasami lekki ból w klatce piersiowej
                    • megan.k Re: Moklar 150mg 15.09.18, 10:34
                      Powody bólu w klatce piersiowej, moim zdaniem, warto byłoby ustalić, udając się do lekarza rodzinnego. Nie piszesz nic o tym, czy ten lek poprawił Ci nastrój i Cię aktywizuje, bo przecież w takim celu go chyba przyjmujesz.
                      • pauleta199 Re: Moklar 150mg 15.09.18, 19:20
                        Na chwilę obecnie działa uspokajaca
                        • megan.k Re: Moklar 150mg 15.09.18, 20:23
                          To działanie zupełnie odwrotne. Czy potrzebowałeś "uspokajacza"?
                          • pauleta199 Re: Moklar 150mg 16.09.18, 12:31
                            Też również ale na pełne działanie trzeba jeszcze chwilę poczekac
                  • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 17.09.18, 11:31
                    Spróbuję jeszcze raz, może uda mi się dotrzeć z przekazem. To że Ty czułaś się dobrze/żle po jakimś leku ma naprawdę żadne znaczenie dla innych przyjmujących dany lek. Możesz ich tylko niepotrzebnie zasugerować że np po jakimś innym leku czułąś się źle, ktoś pomyśli w takim razie nie warto próbować, wystraszy się , nie weźmie, i nawet się nie ma okazji przekonać że dla niego ten lek byłby np trafiony w dziesiątkę. I odwrotnie napiszesz że super i ktoś się u lekarza uprze że też chce taki sam a wcale dla niego nie będzie to najlepszy wybór, zniechęci się, uzna że skoro taki super lek na niego nie działa to już nic nie zadziała, załamie się i klops. Dlatego nigdy nie zachęcam ani nie zniechęcam do brania leków przepisanych przez lekarzy, no chyba że komuś regularnie przepisują np tylko alprazolam albo lorafen, ale takie historie obecnie już się nie zdarzają, chyba że ktoś leczy się tylko u rodzinnego tzw starej daty. Nie rozumiesz tego czy nie chcesz zrozumieć?
                    • pauleta199 Re: Moklar 150mg 17.09.18, 19:14
                      Biorę już 8dzien dawkę 150mg lekka poprawa żadnych skutków ubocznych
                    • megan.k Re: Moklar 150mg 17.09.18, 19:23
                      Dlaczego w takim razie w ogóle wypowiadasz się w wątku, którego Autor chce poznać opinie o danym leku, opinie ludzi, którzy znają ten lek, bo go zażywali sami? Może bądź po prostu konsekwentna. Nie ma obowiązku stałego udzielania się na forum. A Forumowicze mają prawo pytać o działanie leków bez względu na to, co zrobią z tą wiedzą. Każdy sam odpowiada za swoje decyzje i ma prawo kierować swoim życiem. Myślisz, że lepiej zdać się TYLKO na pomysły lekarza, który testuje na pacjencie kolejne leki metodą prób i błędów, czasem zupełnie bez efektów. Może czasami warto też mieć swoją wiedzę z dziedziny psychiatrii. A jak działają na daną osobę konkretne leki psychotropowe, wie najlepiej pacjent, a nie psychiatra, więc może warto go po prostu posłuchać (pacjenta oczywiście :) ).
                      • pauleta199 Re: Moklar 150mg 18.09.18, 12:51
                        Wystąpiły umnie 8dniu zawroty głowy gdy leżę czy to jest spowodowane tym lekiem
                        • pauleta199 Re: Moklar 150mg 18.09.18, 14:46
                          Potrzebuje państwa porady stosowałem już wiele leków z grupy SSRI z powodu silnych skutków te leki z tej grupy mi nie służą brałem pregabalin spamilan i anafranil silne skutki uboczne zero działania teraz biorę ten moklar ale widzę że mam po nim silne zawroty głowy i nudności niewiem czy to przejdzie😁e jakie państwo by jeszcze proponowaliśmy leki na zaburzenia lękowe oraz stabilizację i poprawienie nastroju
                          • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 19.09.18, 10:42
                            Zaburzenia lękowe i obniżony nastrój mogą mieć rożne przyczyny i to nie jest takie proste że łyknie się ten czy inny lek i wszystko zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Ważne jest czym te objawy są spowodowane, czy to jest depresja, chad, fobia społeczna, splot trudnych okoliczności życiowych, wypalenie zawodowe, zaburzenia osobowości? No nie da się powiedzieć łyknij to w takiej a takiej dawce i będzie dobrze.

W depresji np ważne jest systematyczne i długotrwałe przyjmowanie leku antydepresyjnego oraz dbanie o swój szeroko pojęty dobrostan fizyczny i psychiczny. Jeżeli jest to natomiast załamanie z powodu sytuacji życiowej to leki mogą doraźnie pomóc np poprawiając apetyt czy jakość snu, zmniejszając stany lękowe, ale bez rozwiązania i wyjścia z trudnej sytuacji efekt nie będzie trwały. Jeżeli jest to fobia społeczna to trzeba stawić jej czoło na psychoterapii i tak można by wymieniać i wymieniać. Nikt tutaj nie jest w stanie udzielić rzetelnej odpowiedzi na Twoje pytanie, możemy sobie tylko gdybać a takiem gdybaniem to tylko można sobie zaszkodzić.
                            • pauleta199 Re: Moklar 150mg 19.09.18, 17:15
                              Dziś byłem u psychiatry przepisał mi zmienił moklar i na dzień mam brać trittico xr w dawce 75mg na noc lerivon oraz convulex 150mg na stabilizację nastroju co sadzicie
                              • martyna2525 Re: Moklar 150mg 19.09.18, 20:37
                                Nic nie sądzimy, nie my jestesmy tutaj o sadzeniu. Forum Ci nie odp jak bedziesz znosil leczenie. Lekarza ktory ordynowal Ci leki trzeba bylo zapytac.
                              • mardaani.74 Re: Moklar 150mg 19.09.18, 22:29
                                Mam wrażenie że nie czytasz tylko zadajesz kolejne pytania. ja się poddaję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka