Gość: Ania IP: *.euv-frankfurt-o.de 21.03.01, 18:51 Czy depresja moze byc spowodowana okresem przekwitania kobiety? Jesli tak, to czy nalezy to jakos leczyc, czy tez 'przeczekac' ten okres? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K Re: depresja? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 23:52 Wiem, że moja Matka miała jakieś przejściowe stany lękowe i napięcia w łydkach, uderzenia ciepła i zimna. Była u lekarza, przepisał jej efexin, ale to chyba nie była depresja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: depresja? IP: *.miasto.szczecin.pl 22.03.01, 11:38 To normalka. Gospodarka hormonalna jest w tanie haosu, cisnienie skacze jak pokrywka od garnka. Dzieki Ci Panie, ze jako chlop nie musze tego przechodzic. Mojej Matuli pomogla kuracja hormonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mono Re: depresja? IP: *.clmba1.mo.home.com 26.03.01, 20:08 Gość portalu: Ania napisał(a): > Czy depresja moze byc spowodowana okresem przekwitania kobiety? Jesli tak, to > czy nalezy to jakos leczyc, czy tez 'przeczekac' ten okres? tak. mnie pomogly hormonalne plastry, terapia i duzo ruchu . staram sie byc zajeta Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.wasilewski Re: depresja? 02.04.01, 18:36 Gość portalu: Ania napisał(a): > Czy depresja moze byc spowodowana okresem przekwitania kobiety? Jesli tak, to > czy nalezy to jakos leczyc, czy tez 'przeczekac' ten okres? Okres przekwitania zarówno u kobiety jak i mężczyzny jest czynnikiem ryzyka i może powodować stany depresyjne. Nigdy nie należy się starać �przeczekać� . Jeśli pojawią się jakikolwiek problemy natury psychicznej (przygnębienie, lęk, bezsenność, lub inne) trzeba zgłosić się do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś