Dodaj do ulubionych

szczęście

20.10.19, 20:57
czy bycie nieszczęśliwym to depresja
czy depresja to bycie nieszczęśliwym
a może nie bycie szczęśliwym to nie choroba tylko stan ducha czyli właściwa reakcja organizmu na okoliczności, to może samo się powinno wyleczyć, nie każda żałoba leczona jest farmakologicznie, choć potrafi znokautować życie, a potem robi się lepiej, jak to mówią czas leczy rany
to jak to odróżnić chorobę od braku szczęścia
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: szczęście 21.10.19, 13:44
      ja już nie wchodzę w takie rozkminy, może ktoś inny się pokusi o wypowiedź
      • yadaxad Re: szczęście 22.10.19, 22:48
        Szczęście to stan euforyczny, też charakterystycznym dla depresji. Tak jak nie jest się nieustannym orgazmie, co jest nieprzyjemnym stanem chorobowym, tak w życiu nie jest się bez przerwy szczęśliwym. W życiu kontestuje się rzeczywistość w poczuciu realności, co czasem przynosi stany euforyczne, albo pracuje się nad drogą do nich, z satysfakcją dla własnego wysiłku.
        • pierzasta_beztroska Re: szczęście 23.10.19, 20:58
          bardziej mi chodziło o nieszczęście niż szczęście
          • mardaani.74 Re: szczęście 23.10.19, 21:09
            i w tym problem
            • pierzasta_beztroska Re: szczęście 23.10.19, 21:34
              moja koleżanka nie wiedziała że ma depresję, chodziła do lekarzy i tak od lekarza do lekarza trafiła do psychiatry i mówi teraz, że nawet nie wiedziała, że tak źle się czuła. To możliwe żeby nie wiedzieć że się ma depresję? Ja czuję, że drepcze obok na długo zanim obezwładni całkowicie.
              • pierzasta_beztroska Re: szczęście 23.10.19, 21:36
                chodzi mi o to, że można mieć depresję i nie czuć się nieszczęśliwym?
                i można być nieszczęśliwym i nie mieć depresji?
                • mardaani.74 Re: szczęście 23.10.19, 22:22
                  można
    • anaiss Re: szczęście 02.11.19, 20:48
      Czas nie leczy ran, ale to od nas zależy co z nim zrobimy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka