efce13
09.02.19, 19:56
Każdy ma granice tolerancji na powtarzające się złośliwe personalne ataki i insynuacje.
Po ostatnich wpisach ledy16 moja cierpliwość skończyła się.
Wczoraj zgłosiłam wpisy do moderacji wraz prośbą o zablokowanie złośliwego trolla - także dlatego, że jej wpisy są niebezpieczne. Dołączyłam link do wyjątkowo bezmyślnego wpisu Ledy16 na forum Depresja (za ten wpis dostała bana):
forum.gazeta.pl/forum/w,99,167052919,167052919,Mysli_s.html?p=167175016
oraz link do mojego wątku Do hejtujacych expartnerów i ich przyjaciół (dwa wpisy):
forum.gazeta.pl/forum/w,35861,167524197,167524197,Do_hejtujacych_expartnerow_i_ich_przyjaciol_.html?p=167524197
Dodałam, że Leda16 została zablokowana także na innych forach gazety.pl: Psychologia, DDA i prawdopodobnie na Forum Emerytów i rencistów. (Leda16, to dość wiekowa osoba, więc tym bardziej szokuje jej bezmyślność, agresja, obrażanie, poniżanie, wyszydzanie.)
Administracja odpowiedziała po niespełna dwóch godzinach. Leda16 została zablokowana w drodze wyjątku (prerogatywa właściciela, a forum nie ma właściciela od kilku lat).
Dlaczego założyłam nowy wątek na ten temat:
otóż przed zgłoszeniem przejrzałam wpisy ledy16 na innych forach. Lektura często nieciekawa wręcz obrzydliwa, ale okazała się pomocna, ponieważ mogłam powołać się na niereformowalność trolla.
Być może, na info w tym wpisie powoła się ktoś z kolejnego forum, które zaszczyci Leda16. Będzie miał łatwiejsze zadanie w walce z agresją, zajadłością, obrażaniem i bezmyślnością.
Na marginesie. Po lekturze forów odnoszę wrażenie, że Leda16 nigdy nie zrozumie oczywistej prawdy: art. 54 Konstytucji RP nie chroni złośliwych trolli.