ankas77 10.12.04, 15:26 Po 7 tyg męki wyszłam wreszcie z depresji. Zazywam fevarin 1-0-1 i pytanie czy jak odstawie teraz leki to deprecha możye wrócić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta10ta Re: Koniec 10.12.04, 15:48 Należy się poważnie liczyć z taką możliwością. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Koniec 10.12.04, 15:49 ankas77 napisała: > Po 7 tyg męki wyszłam wreszcie z depresji. Zazywam fevarin 1-0-1 i pytanie > czy jak odstawie teraz leki to deprecha możye wrócić? Zawsze może. Ale nie musi. A myślałaś o terapii? W każdym razie serdecznie gratuluję:) Może napisz coś więcej, każdy dobry przykłąd jest tu mile widziany... Odpowiedz Link Zgłoś
malakunia Re: Koniec 10.12.04, 15:57 bezwzględnie musisz kontynuować leczenie jakieś pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
romy_sznajder Re: Koniec 10.12.04, 16:59 Odniosłam wrażenie, że jesteś pod kontrolą lekarza, ale posty wyżej sprawiają, że mam wątpliwości. Tym bardziej napisz cokolwiek. Samodzielne odstawienie leków jest co najmniej groźne. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Koniec 10.12.04, 17:39 romy_sznajder napisała: > Samodzielne odstawienie leków jest co najmniej groźne. Szczególnie dla lekarza. Gdyby tak wszyscy... Rozstałam się z efectinem właśnie w ten sposób. Psychia nie oponowała, a nawet gdyby. Może ktoś na moje posty kręcić nosem, ale fakt pozostaje faktem, że od lipca nie łykam antydepresantów i czuję się nieźle. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
ankas77 Re: Koniec 10.12.04, 19:38 Mój lekarz chce odstawiać leki dopiero w styczni. Juz sama nie wiem bo najgorsze jest to, że nie mam po nich wogóle apetytu a schudnąć już nie moge. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
co_wiecej Re: Koniec 10.12.04, 20:10 Taki to już wątpliwy urok psychotropów... Może dzięki naszym polskim tradycyjnym świętom coś jeszcze z Ciebie zostanie do stycznia:) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Koniec 10.12.04, 21:08 Jeśli masz do lekarza zaufanie, idź za jego radą. Gdy zdecydujesz się na odrzucenie leków, poinformuj go o tym. Na pewno udzieli Ci wskazówek, jak to zrobić. Soki przecierowe Kubuś to jest to! Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: Koniec 10.12.04, 20:20 1. Leki antydepresyjne wbrew kolorowemu opakowaniu i wysokiej ceny są nadal narkotykami. Nie jest żadną tajemnicą, że nagłe odstawienie narkotyków, szczególnie po dłuższym nadużywaniu prowadzi do depresji, a często nawet do stanów psychotycznych. Oczywiście narkotyki TRZEBA jak najszybciej odstawić i zgłosić się do lekarza po przydział leków antydepresyjnych i jak najszybciej zacząć leczyć depresje. 2. Powrót do puntu pierwszego. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Koniec 10.12.04, 21:11 Stanowczo przesadzasz i niepotrzebnie straszysz depresjonatów o krótkim stażu. I bez tego co rusz ktoś trzęsie porami w obawie przed uzależnieniem. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś