Dodaj do ulubionych

Co na sen?

13.02.05, 16:48
Jestem ciekaw co Wam najlepiej służy za srodek nasenny. Zaczne od siebie. Probowalem wielu leków. Głównie benzodiazepin. Najgorszy był Dormicum: straszne objawy abstynencyjne nazajutrz. Estazolam usypia tylko pierwszej nocy, ocztywiscie mnie. Najlepsze efekty mam z lekami, ktore nie sa benzo. Teraz stosuje mala dawke Lerivonu. Usypia co prawda powoli ale nie daje efektow abstynencyjnych na drugi dzien. Stosowany tylko do zasniecia nie wywoluje tolerancji i mozna go stosowac przez wiele lat "bezkarnie". Niestety podnosi apetyt i przed kazdym zasnieciem mam "pacnana".

Pozdrawiam
Wiechu
Obserwuj wątek
    • musashi_miyamoto Re: Co na sen? 13.02.05, 17:20
      Ciesz siem człowieku że życia nie tracisz jak inni ludzie co 1/3 życia tracom
      na spanie qrwa ile to będzie w skali lat?Wykorzystuj ten czas i podnoś PKB
      narodu qrwa nie każdy ma takie szczęście żeby nie spać.
      • thistle1 Re: Co na sen? 13.02.05, 19:48
        Wiechu,ja też brałam lerivon na sen,również powodował u mnie wilczy
        apetyt,trochę po nim przytyłam.teraz biorę go doraźnie raz na dwa tygodnie,gdy
        mam przed sobą trudny dzień lub jak jestem juz wykończona bezsennością.śpię
        dobrze raz na tydzień albo i nie,przeważnie zasypiam o 2 w nocy i mam płytki
        sen.czy masz jakieś objawy po lerivonie?ja mam ''tańczące nogi'',tzw.zespół
        niespokojnych nóg,co za cholerstwo:-(
        • vviechu Re: Co na sen? 14.02.05, 08:29
          Nie mam nic takiego. Tylko na drugi dzień z rana jestem jeszcze zamulony.

Pozdrawiam
    • mskaiq Re: Co na sen? 14.02.05, 06:03
      Zasnac mozna bez lekow, wiekszosci sie udaje. Mysle ze Ty rowniez mozesz
      zasypiac bez ich udzialu. Brak snu zwykle bierze sie z negatywnych mysli ktory
      buduja niepokoj, sprobuj zasypiajac myslec o czyms co lubisz, co potrafi Ciebie
      cieszyc. Mysle ze codzienne cwiczenia fizyczne, lub spacer moga pomoc rowniez.
      Warto sprobowac, nic nie kosztuje, mozesz pezetestowac to Sobie. Sprobuj
      zasypiac w taki sposob przez tydzien, dwa, mysle ze tyle czasu potrzebujesz aby
      nauczyc sie zasypiac w ten nowy sposob.
      Serdeczne pozdrowienia.
    • slepyleon Re: Co na sen? 14.02.05, 07:12
      Osobiście proponuję seks.To zupełnie naturalne zasnąć po..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka