chopinf1 25.03.05, 18:40 lekarz przepesał mi ten lek na spanie czy mógłby mi ktoś napisać coś na temat tego leku np. jak działa, czy jest dobry itd. ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeszp1 Re: Lek nasenny Dormicum 25.03.05, 19:17 Witam! Jeśli masz problemy z zaśnięciem, to dormicum usypia bardzo szybko. Ale szybko też przestaje działać. Po 2-3 godzinach przespanych możesz znów mieć problem. Nie jest to typowy lek nasenny, który działa całą noc, ale stosowany jest głównie do wprowadzania w sen przed zabiegami, operacjami. Niestety szybko też uzależnia co objawia się nasilonymi lękami w ciągu dnia. Absolutnie nie powinno się go stosować w sposób ciągły dłużej niż 2 tygodnie. Z resztą po tym czasie codziennego stosowania wyjściowa dawka leku jest niewystarczająca aby usnąć i trzeba ją zwiększyć a to jest już droga do uzależnienia. Swoją drogą dziwię się lekarzowi, że mając do dyspozycji bezpieczniejsze leki nie będące benzodiazepinami - stilnox i imovane, zapisuje prymitywny lek - dormicum. Stosować dormicum sporadycznie można, ale długotrwale nie polecam. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Lek nasenny Dormicum 25.03.05, 19:29 Słyszałam, że dormicum zawiera wyciąg z wściekłych mrówek. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
libra72 Re: Lek nasenny Dormicum 25.03.05, 20:47 Lek ten w postaci zastrzyku dostaje sie np. podczas kolonoskopii p. bolowo nie dziala moze oszalamiać Odpowiedz Link Zgłoś
chopinf1 Re: Lek nasenny Dormicum 25.03.05, 21:04 dzięki za odpowić, ale ja już brałem stilnox i już mi nie pomaga i teraz plus dormicum biorę lerivon 90 mg co ty na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertszczecin próbowałem tym zakończyć życie... 25.03.05, 21:13 ...zjadłem 40 tabletek i 40 jakichś na serce ale nic z tego. Kolega mówił, że po 5 dormikumach można się nie obudzić...widać blefował. Odpowiedz Link Zgłoś