Dodaj do ulubionych

Seroxat pytanie

19.06.05, 10:53
słuchajcie, biorę ten lek od 2 miesięcy, czy ktoś przy tym leku pije piwo?
Nie chodzi mi o wielkie ilości, ale raz na jakiś czas, przypuszczalnie, raz
na 2 miesiące 1 piwo?
Chyba mi się nic nie stanie?
Obserwuj wątek
    • prywatnie_odludek Re: Seroxat pytanie 19.06.05, 11:04
      mlody241 napisał:

> słuchajcie, biorę ten lek od 2 miesięcy, czy ktoś przy tym leku pije piwo?
      > Nie chodzi mi o wielkie ilości, ale raz na jakiś czas, przypuszczalnie, raz
      > na 2 miesiące 1 piwo?
      > Chyba mi się nic nie stanie?

a 18 lat już skończyłeś?
      jeśli tak, to wszelkie przekroczenia zakazów i nakazów oraz ostrzeżeń bierzesz
      na własną odpowiedzialność
      • suchyxxx Re: Seroxat pytanie 19.06.05, 11:31
        Nic się nie stanie.Ja wypijałem i po 6-7 piw oraz pół litra z bratem i to nieraz
        a nic się nie stało.Tyle że już po 2 piwkach można się upić i to nawet nieźle no
        i jak wypijesz więcej to rano będzie większy kac niż powinien:) Napewno nic się
        nie stanie no chyba że jesteś tym 0,01 % z 99,9 %
        • prywatnie_odludek Re: Seroxat pytanie 19.06.05, 11:37
          suchyxxx napisał:

> Nic się nie stanie.Ja wypijałem i po 6-7 piw oraz pół litra z bratem

dla młodego i nie zaprawionego jeszcze takich dawek bym nie polecała nigdy
          jak już musi to niechby zacząl od swojej propozycji 1 piwa raz na 2 miesiące
          może mu ta dawka wystarczy
          • prywatnie_odludek Re: Seroxat pytanie 19.06.05, 11:38
            prywatnie_odludek napisała:

> może mu ta dawka wystarczy

na jego aktualne potrzeby
            • coyote_5mg Re: popijanie piwem 19.06.05, 11:44

• coyote_5mg Re: alkocholami 19.06.05, 11:48
                i substan cyami niewiadomego pochodzenia.....

-odp. Dolewanie czegoś takiego po kryjaom do cherbatki ,mleczka itp,
                to najlepszy sposóm na dokonanie zabójstwa,polecam,
                prośby o odstawiinie piwa nie beda tak łatwo uwzgledniane.

Jedyna oddtrutka- rozgryzanie tabletek,popjając kawą
                • suchyxxx Re: alkocholami 19.06.05, 11:52
                  Niech najpierw spróbuje piwo może 2 a jak będzie oki to może wypić więcej.Ja
                  piłem na wakacjach codziennie po 1-2 piwa z soczkiem:P a czasem nawet więcej i
                  tak przez 3 tygodnie i nic mi się nie stało.
                  • prywatnie_odludek Re: alkocholami 19.06.05, 11:57
                    suchyxxx napisał:

> Niech najpierw spróbuje piwo może 2 a jak będzie oki to może wypić więcej.Ja
                    > piłem na wakacjach codziennie po 1-2 piwa z soczkiem:P a czasem nawet więcej i
                    > tak przez 3 tygodnie i nic mi się nie stało.

a nie masz potem problemów z dziewczynami?
                • prywatnie_odludek Re: alkocholami 19.06.05, 11:56
                  coyote_5mg napisał:

> Jedyna oddtrutka- rozgryzanie tabletek,popjając kawą

masz manię prześladowczą?
                  • coyote_5mg Re: CO TO KU.. JEST ?! 19.06.05, 12:05

• euforyk Re: CO TO KU.. JEST ?! 19.06.05, 12:20
                      jak złośliwość rzeczy martwych jest troche większa niż zwykle
                      • suchyxxx Re: CO TO KU.. JEST ?! 19.06.05, 12:27
                        Nie no problemy z dziewczynami są po tych piwach ale to co innego:P
                        • coyote_5mg Re: CO TO JEST !!! 19.06.05, 12:37
                          nie będę preklinał, nie będę więcej przeklinał, nie bedę wiecej przeklinał,
                          czas na pokutę
    • shangri-la Re: Seroxat pytanie 19.06.05, 14:12
      mlody241 napisał:

> na 2 miesiące 1 piwo?

Dwa miesiące????? Wytrzymałay jesteś.....mnie ten antydepresant omal nie pomógł
      zejść z tego świata po czterech dawkach....dlatego piwa raczej nie
      polecam.....siódme niebo można zobaczyć po samym seroxacie:)
      • cassis Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 10:50
        shangri-la , tak z ciekwaości - co Ci wlasciwie było po tym Seroxacie?
        • shangri-la Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 11:14
          cassis napisała:

> shangri-la , tak z ciekwaości - co Ci wlasciwie było po tym Seroxacie?

Już zaspokojam Twoją ciekawość:) Przez pierwsze trzy dni było OK....w czwartym
          omal nie zemdlałam na ulicy, dolazłam do domu i padłam jak kłoda na resztę
          dnia, wa w piątym dostałam zapaści....ciśnienie spadło mi granic mimimum
          ludzkiej egzystencji, nie byłam w stanie się ruszyć, kołatanie serca,
          pieczenie, ból za mostkiem tzw mały zawał, jak mi póżniej powiedziano.....w
          myślach żegnałam się z tym światem (bez żalu , zresztą) Czułam, jak zapadam się
          w ciemność i gdybym wtedy wzięła zgodnie "z rozkładem" tabletke lerivonu na
          noc....jestem pewna, że więcej bym się nie obudziła. Cały nastepny dzień snułam
          się po ścianach, widziałam podwójnie i wciąż to pieczenie w
          sercu......odstawiałm wszytkie leki z wyjątkiem uspokojających i po kilku
          dniach doszłam do siebie. Mój lekarz jeszcze o tym nie wie, urlopuje się , ale
          omal mi nie pomógł rozwiazać wszytkich egzystencjalnych problemów tą receptą:)
          Żyje, ale co to za życie.......
          • cassis Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 11:29
            O rany, dobrze ze na poczatku leczenia nie znalam takich historii bo bym chyba
            nie odwazyla sie wziac pierwszej tabletki...
            A co teraz przyjmujesz?
          • euforyk Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 11:34
            a mowią, że życie depresyjnych to marazm i nuda, a tu prosze ,doświadczenia
            ekstremalne jak w indianie jonesie.
          • prywatnie_odludek Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 12:17
            shangri-la napisała:

> Mój lekarz jeszcze o tym nie wie, urlopuje się , ale
            > omal mi nie pomógł rozwiazać wszytkich egzystencjalnych problemów tą receptą:)
            > Żyje, ale co to za życie.......

gdy mi się zdarzyło podobnie to "mój lekarz" już mnie więcej nie zobaczył i
            pewnie do dziś nie wie dlaczego porzuciłam tak dobrze prosperujący związek.
            była to jego druga "wpadka" z moim być albo nie być (pierwsza była innego
            rodzaju, choć nie mniej dla mnie dramatyczna).
            no i postanowiłam od tamtej pory- być
            i wiedzieć lepiej od tych konowałów co jest dla mnie mniej szkodliwe niż podają
            ich uczone książki aktualizowane wycinkami reklam farmaceutycznych
    • cassis Re: Seroxat pytanie 20.06.05, 09:08
      mlody241 napisał:

> na 2 miesiące 1 piwo?

Spokojnie, nic ci nie będzie, być może tylko trochę szybciej poczujesz że cos
      piłeś.
      • suchyxxx Re: Seroxat pytanie 21.06.05, 10:40
        To dziwne że seroxat wywołał takie extremalne przeżycia.Ja biorę już prawie
        półtora miesiąca i jedyne co jwest złe to to że śpię do 10 i jak się obudzę to
        nie jestem w stanie wstać i musze pół godziny przeleżeć.Jak wstanę to mam niskie
        ciśnienie dosyć i do 12 jestem jakby taki stłumioony i cichy i spać mi się
        chce.Potem to mija ale ogólnie nie mam już lęków poprostu zero i nawet pająków
        przestałem się bać:) W dodatku czuję się dobrze tylko gdyby ta senność była
        mniejsza:)
        • euforyk Re: Seroxat pytanie 21.06.05, 11:06
          suchyxxx napisał:

> To dziwne że seroxat wywołał takie extremalne przeżycia.

Zdziwienie to pierwszy krok do prawdy. Nie wszyscy doświadczaja tego co suchyxxx.
        • cassis Re: Seroxat pytanie 21.06.05, 12:28
          Dla niektórych którzy nie śpią od dłuższego czasu - to może być wręcz zbawienne
          działanie :)
          • shangri-la Re: Seroxat pytanie 21.06.05, 13:56
            cassis napisała:

> Dla niektórych którzy nie śpią od dłuższego czasu - to może być wręcz
            zbawienne
            >
            > działanie :)

Ja myślę, że mój lekarz po prostu przesadził.....seroxat miałam tylko na dzień,
            na noc brałam lerivon.....pomógł mi zasypiać, bo miałam już wtedy za sobą ponad
            miesiac totalnej bezsenności.
            Sądzę wiec , że to nie kwestia samego leku , ile połączenia z drugim
            antydepresantem wywołała opisany przeze mnie powyżej stan.
            • euforyk Re: Seroxat pytanie 21.06.05, 14:11
              seroxat sam tak działa, niektóre osoby nie mogą brać tego leku odstawiają na
              początku. pamietam, że po dwóch tygodniach brania, równocześnie z przypływem
              dobrego humoru, na ulicy chciało mi sie rzygać, kręciło mi sie w głowie, i na
              ławce na przystanku autobusowym leżałem chyba godzine, żeby jakoś dojść do
              siebie, a poźniej juz nie miałem żadnych objawów nieprzyjemnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka