IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 22:16
czy ktos ma jakies informacje na temat tego leku to bardzo prosze o podzielenie
sie nimi ze mna, dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: larofen-lorafen IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 23:13
      Gość portalu: kasia napisał(a):

> czy ktos ma jakies informacje na temat tego leku to bardzo prosze o podzielenie
      >
      > sie nimi ze mna, dziekuje z gory
      PRZEPRASZAM ZA BLAD

• Gość: Krzysiek Re: larofen IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.01, 02:12
      Lorafen to benzodiazepin, przeznaczony do krotkiego stosowania, wspomagająco w
      depresji jako srodek antylękowy, ułatwiający zasypianie, itd. Po 1-2 miesiacach
      dzialania odpowiednich antydepresantów zazwyczaj nie ma juz potrzeby stosowania
      go dluzej i nie jest tez wskazane, bo powoduje uzaleznienia.
      • wojciech.androsiuk Re: larofen 18.04.01, 17:46
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Lorafen to benzodiazepin, przeznaczony do krotkiego stosowania, wspomagająco w
        > depresji jako srodek antylękowy, ułatwiający zasypianie, itd. Po 1-2 miesiacach
        >
        > dzialania odpowiednich antydepresantów zazwyczaj nie ma juz potrzeby stosowania
        >
        > go dluzej i nie jest tez wskazane, bo powoduje uzaleznienia.

Zgadza się, Lorafen (lorazepam) to krótko działająca pochodna benzodiazepiny.
        Działa szybko przeciwlękowo, jednak jest to efekt wyłącznie doraźny. Tego typu
        leki podawane są w depresjach w początkowej fazie leczenia, gdy właściwe leki
        przeciwdepresyjne jeszcze nie działają (często trzeba na ich działanie poczekać
        kilka tygodni). Prawdą jest też, że Lorafen uzależnia. Ryzykowne jest stałe
        przyjmowanie dłużej niż 1 miesiac. Warto omówić z lekarzem sytuacje gdy powinien
        być przyjmowany - tzn. bezpieczniej jest przyjmować tego typu leki tylko wtedy,
        gdy istnieje taka potrzeba (np. w razie nasilenia lęku).

• patryk_bono Re: lorafen 22.04.01, 00:33
      Bardzo dobry lek antydepresyjny - wiem coś o tym. Miałem taką depresję, że nie
      wiedziałem czy mam iść czy siedzieć. Lek wydawany jest tylko na receptę i
      kosztuje ponad 100 zł (dawka miesięczna). Jeśli masz problem z depresją to daj
      znać a skontaktuję Cię z dobrym lekarzem. Nie czekaj, wiem, że jest to związane
      z pewnymi kosztami, ale naprawdę warto. Poczujesz się znacznie lepiej i
      zaczniesz wreszcie ŻYĆ. Wielu ludzi cierpiących na depresję traci poczucie
      własnej osobowości i wielu z nich pewnie nawet nie wie, że to tylko choroba jak
      każda inna. Depresja jest wyleczalna. e-mail: patryk_bono@poczta.gazeta.pl
      • Gość: alice Re: lorafen IP: *.physics.ox.ac.uk 07.05.01, 00:07
        patryk_bono napisał(a):

> Bardzo dobry lek antydepresyjny - wiem coś o tym. Miałem taką depresję, że nie
        > wiedziałem czy mam iść czy siedzieć. Lek wydawany jest tylko na receptę i
        > kosztuje ponad 100 zł (dawka miesięczna). Jeśli masz problem z depresją to daj

???? Jakie 100 zl???
        Przeciez to jest produkowane w Polsce, opakowanie kosztuje pare zlotych.

Przepisuje sie w poczatkowej fazie leczenia np. prozakiem, zeby zniwelowac skutki uboczne
        antydepresanta. Lagodne dzialanie antylekowe/usypiajace.

> znać a skontaktuję Cię z dobrym lekarzem. Nie czekaj, wiem, że jest to związane
        >
        > z pewnymi kosztami, ale naprawdę warto. Poczujesz się znacznie lepiej i
        > zaczniesz wreszcie ŻYĆ. Wielu ludzi cierpiących na depresję traci poczucie
        > własnej osobowości i wielu z nich pewnie nawet nie wie, że to tylko choroba jak
        >
        > każda inna. Depresja jest wyleczalna. e-mail: patryk_bono@poczta.gazeta.pl

• Gość: Ewa Re: larofen IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 21:38
      Tak potwierdzam bardzo skuteczny lek,ale...niestety szybko uzależnia.Ja zaczęła
      go brać przy lekkiej wg.mojego lekarza nerwicy i tak zostało już ponad 10
      lat.Nie zwiększam dawek,ale jednak nie moge go teraz odstawić.Mój organizm
      strasznie się buntuje jak nie dostanie swojej dawki.
      Tak więc bardzo cię prosze uważaj z zażywaniemLorafenu.
      • Gość: Seroton Świństwo IP: *.olimp.ceti.pl 26.10.01, 22:44
        Benzodiazepiny to największe świństwo,razem opiatami,które stosowane jest w
        medycynie.Szanujący się lekarze unikają zapisywania takich środków na okres
        dłuższy niż tydzień...Potrafią uzależnić(fizycznie i psychicznie) na poziomie
        porównywalnym do heroiny.W stanach lękowych jest już lek zapisywany
        doraźnie,który działa aczkolwiek nie jest do końca bezpieczny(jednak
        bezpieczniejszy od benzodiazepin) nazywa się Spamilan.Jak komukolwiek z was
        lekarz zapisuje benzodiazepiny to czymprędzej zmieńcie lekarza....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka