Gość: kasia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 22:16 czy ktos ma jakies informacje na temat tego leku to bardzo prosze o podzielenie sie nimi ze mna, dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: larofen-lorafen IP: *.lodz.ppp.tpnet.pl 17.04.01, 23:13 Gość portalu: kasia napisał(a): > czy ktos ma jakies informacje na temat tego leku to bardzo prosze o podzielenie > > sie nimi ze mna, dziekuje z gory PRZEPRASZAM ZA BLAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: larofen IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.01, 02:12 Lorafen to benzodiazepin, przeznaczony do krotkiego stosowania, wspomagająco w depresji jako srodek antylękowy, ułatwiający zasypianie, itd. Po 1-2 miesiacach dzialania odpowiednich antydepresantów zazwyczaj nie ma juz potrzeby stosowania go dluzej i nie jest tez wskazane, bo powoduje uzaleznienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.androsiuk Re: larofen 18.04.01, 17:46 Gość portalu: Krzysiek napisał(a): > Lorafen to benzodiazepin, przeznaczony do krotkiego stosowania, wspomagająco w > depresji jako srodek antylękowy, ułatwiający zasypianie, itd. Po 1-2 miesiacach > > dzialania odpowiednich antydepresantów zazwyczaj nie ma juz potrzeby stosowania > > go dluzej i nie jest tez wskazane, bo powoduje uzaleznienia. Zgadza się, Lorafen (lorazepam) to krótko działająca pochodna benzodiazepiny. Działa szybko przeciwlękowo, jednak jest to efekt wyłącznie doraźny. Tego typu leki podawane są w depresjach w początkowej fazie leczenia, gdy właściwe leki przeciwdepresyjne jeszcze nie działają (często trzeba na ich działanie poczekać kilka tygodni). Prawdą jest też, że Lorafen uzależnia. Ryzykowne jest stałe przyjmowanie dłużej niż 1 miesiac. Warto omówić z lekarzem sytuacje gdy powinien być przyjmowany - tzn. bezpieczniej jest przyjmować tego typu leki tylko wtedy, gdy istnieje taka potrzeba (np. w razie nasilenia lęku). Odpowiedz Link Zgłoś
patryk_bono Re: lorafen 22.04.01, 00:33 Bardzo dobry lek antydepresyjny - wiem coś o tym. Miałem taką depresję, że nie wiedziałem czy mam iść czy siedzieć. Lek wydawany jest tylko na receptę i kosztuje ponad 100 zł (dawka miesięczna). Jeśli masz problem z depresją to daj znać a skontaktuję Cię z dobrym lekarzem. Nie czekaj, wiem, że jest to związane z pewnymi kosztami, ale naprawdę warto. Poczujesz się znacznie lepiej i zaczniesz wreszcie ŻYĆ. Wielu ludzi cierpiących na depresję traci poczucie własnej osobowości i wielu z nich pewnie nawet nie wie, że to tylko choroba jak każda inna. Depresja jest wyleczalna. e-mail: patryk_bono@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: lorafen IP: *.physics.ox.ac.uk 07.05.01, 00:07 patryk_bono napisał(a): > Bardzo dobry lek antydepresyjny - wiem coś o tym. Miałem taką depresję, że nie > wiedziałem czy mam iść czy siedzieć. Lek wydawany jest tylko na receptę i > kosztuje ponad 100 zł (dawka miesięczna). Jeśli masz problem z depresją to daj ???? Jakie 100 zl??? Przeciez to jest produkowane w Polsce, opakowanie kosztuje pare zlotych. Przepisuje sie w poczatkowej fazie leczenia np. prozakiem, zeby zniwelowac skutki uboczne antydepresanta. Lagodne dzialanie antylekowe/usypiajace. > znać a skontaktuję Cię z dobrym lekarzem. Nie czekaj, wiem, że jest to związane > > z pewnymi kosztami, ale naprawdę warto. Poczujesz się znacznie lepiej i > zaczniesz wreszcie ŻYĆ. Wielu ludzi cierpiących na depresję traci poczucie > własnej osobowości i wielu z nich pewnie nawet nie wie, że to tylko choroba jak > > każda inna. Depresja jest wyleczalna. e-mail: patryk_bono@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: larofen IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 21:38 Tak potwierdzam bardzo skuteczny lek,ale...niestety szybko uzależnia.Ja zaczęła go brać przy lekkiej wg.mojego lekarza nerwicy i tak zostało już ponad 10 lat.Nie zwiększam dawek,ale jednak nie moge go teraz odstawić.Mój organizm strasznie się buntuje jak nie dostanie swojej dawki. Tak więc bardzo cię prosze uważaj z zażywaniemLorafenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seroton Świństwo IP: *.olimp.ceti.pl 26.10.01, 22:44 Benzodiazepiny to największe świństwo,razem opiatami,które stosowane jest w medycynie.Szanujący się lekarze unikają zapisywania takich środków na okres dłuższy niż tydzień...Potrafią uzależnić(fizycznie i psychicznie) na poziomie porównywalnym do heroiny.W stanach lękowych jest już lek zapisywany doraźnie,który działa aczkolwiek nie jest do końca bezpieczny(jednak bezpieczniejszy od benzodiazepin) nazywa się Spamilan.Jak komukolwiek z was lekarz zapisuje benzodiazepiny to czymprędzej zmieńcie lekarza.... Odpowiedz Link Zgłoś