Dodaj do ulubionych

Czego to objawy ??? Help...

14.08.05, 17:26
Okrutnie wkurza mnie mlaskanie przy jedzeniu, doprowadza do furii, gniewu, wrzaskow i dochodzi do tego, ze musze unikac sytuacji gdzie wspolnie spozywa sie posilki, a mam w domu meza,... nie chce aby cierpial przeze mnie, lapia mnie chwilowe doły, nie radze sobie ju zz tym... CO ROBIC???
Obserwuj wątek
    • plaza.de.armas Re: Czego to objawy ??? Help... 14.08.05, 21:56
      Pozwole sobie postawic diagnoze: maz cie irytuje. Siorbanie tez ci przeszkadza?
      Odkladanie umytych naczyn nie tam, gdzie trzeba? To, jak sie smieje?
      • cholera_jasna Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 11:05
        nie, maz mnie nie irytuje, naczynia tez nie... doprowadza mnie do szalenstwa zarcie u innych ludzi, te odgllosy ciamkania, mlaskania i bog wie co jeszcze... U KAZDEGO bo wszycy jedza jak swinie.
        • azx Mlaskanie to w niektórych kulturach wręcz wymagany 15.08.05, 11:41
          obyczaj. Znaczy, ze smakuje i goście mają prawo jeść. Gospodarz może bowiem spytać: co jecie tak cicho jak złodzieje? W dobrym tonie jest tez beknięcie (lepiej kilka razy). Zacznij sama mlaskać, to Ci przejdzie.
        • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 12:40
          Odświętne pożeranie skutecznie zohydziło mi tzw. spotkania towarzyskie.
          Chrumczenie, śpieszone ciamkanie, mlaski podziwu dla jadła... .Dobranoc!
          asa
        • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 16:15
          > KAZDEGO bo wszycy jedza jak swinie

Ocho cho!!!!!!!

nic dodac, nic ująć :-(

...wszyscy jedzą jak świnie....Żyrafy też??????? !!!!!!!! :-O
          Ż.
    • gloom Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 12:50
      A o czyje mlaskanie chodzi - o Twoje mlaskanie, o mlaskanie malzonka, gosci? To wazne, odpowiedz.
    • euforyk Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 15:22
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=18089285&a=18089285
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=99&w=13848792&a=13848792
    • marenta Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 15:29
      masz za wrażliwe uszy
      bo inaczej czemu osoby, których życiowa subtelność ogranicza się do wykwintnie
      wygiętych przegubów przy stole itp, są tylko śmieszne?

• 10_sekund Re: 15.08.05, 15:50
        Popros o tabletki na wyciszenie,nie za silne,żeby nie "waliły w łep",
        -
        • marenta Re: 15.08.05, 16:23
          myślisz że to trzeba leczyć?
          ja nie, my-śmy już uznali, że to mój problem
    • mskaiq Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 16:49
      Mnie tez kiedys denerwowalo mlaskanie. Czesto potrafilem nawet powiedziec cos
      przykrego drugiej osobie. Dzisiaj nie mam juz zadnych reakcji na to. Trzeba
      ignorowac mlaskanie, tylko w ten sposob mozesz sie pozbyc tego. Kiedy ktos
      mlaska nie pozwol aby nastapil wybuch zlosci w Tobie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 17:04
        Mnie też to denerwuje :-(. Staram sie jednak zamykać na to uszy. Widocznie Ci
        co tak robią - "tak już mają". Na szczęście u mnie w domu nikt tego nie robi.
        No może troszeczkę przy gorącej herbacie: siorbanie. Ostatnio, gdy moje gadanie
        (zauważyłam to ze smutkiem) nic nie daje - traktuję to, (czasem), ze jest
        śmiesznie. No coś trzeba zrobić ze swoją chorą nadwrażliwością.
        Żyrafa
        • marenta Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 17:13
          > No coś trzeba zrobić ze swoją chorą nadwrażliwością.
          trzeba się zastanowić co jest normą
          normą powinno być dostosowanie do najwrażliwszych "uszu", nie tylko w domu
          jeśli ktoś nie rozumie, że sprawia komuś czymś fizyczny ból, to brakuje mu
          wrażliwości, wobec tego człowieka albo wogóle
          • marenta Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 17:14
            *w ogóle (przepraszam nadwrażliwców wzrokowych;)
            • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 17:26
              W tym wypadku słuchowych ;-)
              Ż.
              • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:30
                Nie tylko. Weźmy pod uwagę taki makaron. Tu są zaangażowane- oprócz słuchu-
                wzrok, a nierzadko i dotyk.
                asa
          • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 17:25
            Gdy jeżdżę do tzw kuzynów, rodziny w innym mieście - tam właściwie wszyscy
            glamią. Ciamkają, siorbią i to nie tylko gorące. Jem "po swojemu" i staram sie
            myśleć: oni TU tak mają. Smakuje im jedzenie. Gdyby to była JEDYNA rzecz, która
            mi sie nie podoba...Byłoby pieknie. Byłby to mały drobiazg, coś takiego
            śmiesznego. każdy ma w sobie coś takiego śmiesznego. Tylko swoich śmiesznostek
            albo nie widzimy albo widzimy ZBYT BARDZO. ZBYT BARDZO. A przecież gdybyśmy
            byli wszyscy idealni... Tak do końca nieskazitelni...Pięknie, pięknie by było.

cicho: i chyba troche nudno

Żyrafa
            • mskaiq Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:24
              Mysle Zyrafko ze problem jest w nas a nie w ludziach co mlaskaja. Brak
              tolerancji na mlaskanie oznacza ze nie potrafimy poradzic sobie z naszymi
              emocjami.
              Ten brak tolerancji moze sie rozszerzyc na inne dziedziny, ktos idzie kolo nas,
              ktos ziewa, itp.
              Serdeczne pozdrowienia.
              • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:33
                Od rzemyczka do koniczka.
                asa
                • marenta Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:39
                  w drugą stronę też to działa
                  • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:50
                    Taa... Mogłoby być niebezpiecznie zaczynać protest na dźwięk plaśnięcia w pysk
                    a rozciągać go na czułe wciągnięcie w siebie makaronu.
                    asa
              • marenta Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 19:44
                >oznacza ze nie potrafimy poradzic sobie z naszymi
                > emocjami.
                tak nie potrafimy sobie radzic
                bo nasza nerwowa reakcja to jest przeważnie wrzeszczący symbol:
                "nie szanujesz(-ecie) moich uczuć"
                nie teraz przy jedzeniu tylko ogólnie w życiu
                a co kto sobie potem z tą myślą zrobi i czy w ogóle ma rację to już insza
                inszość
      • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:27
        mskaiq napisał:

> Kiedy ktos
        > mlaska nie pozwol aby nastapil wybuch zlosci w Tobie.
        Niech sobie siorbie z rozmachem, aż zupa będzie bryzgać po obrusie i oczach
        współbiesiadników.
        asa
    • gloom Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:48
      Juz wiem. Chodzi o zaburzone przewodzenie nerwowe na linii jezyk-uszy. Mysle, ze powinienes
      odbudowac te sciezke neuronowa. Sprobuj siegnac jezykiem do ucha i przytrzymac jezyk przy
      malzowinie najdluzej, jak sie da. Moze po jakims czasie polacza sie komorki nerwowe jezyka z tymi na
      uchu. Wiem, ze to bardzo trudne, trzeba cierpliwosci. Ale mi sie to udalo.

Jesli denerwuje Cie mlaskanie innych, sprawa jest prostsza - latwiej utrzymac jezyk przy cudzym uchu,
      niz przy swoim. Najwyzej dostaniesz od kogos w pysk. Ale nie zrazaj sie tym, probuj do skutku.
      Zauwaz, ze w tym przypadku rozwiazesz problem nawet, jesli polega on na trudnosci z
      zaakceptowaniem wlasnego i cudzego mlaskania. Unieruchomisz bowiem swoj jezyk.

Mozesz takze - i to wyeliminuje wszelkie problemy - odwolac sie do tzw. jogi jezykowej. Zaproponuj
      partnerowi lub partnerce nastepujace cwiczenie:
      1. Jogin/i wysuwa jezyk z jamy ustnej najdalej jak sie da. Nastepnie bierze 17 glebokich wdechow. To
      samo robi partner/ka.
      2. Po 17tym wdechu - dlugi wydech polaczony z dalszym wysuwaniem jezyka.
      3. Partnerzy wzajemnie umieszczaja sobie jezyki w jednej z malzowin.
      4. Wytrwac, przede wszystkim wytrwac!
      • hasanet Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 18:52
        Podejrzewam, że wkraczasz już na pole badawcze klaskania uszami na dwa głosy.
        asa
        • gloom Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 19:00
          na tym sie nie znam, ale co moglem doradzic - doradzilem
      • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 23:24
        O!!! O!!!! O!!!! Glomie, jestes wspaniały!!! To mi sie podoba. Juz zaczynam
        ćwiczenia. Najpierw sobie posiorbię. Ciągle jestem strasznie głodna.
        Zyrafa

I jogi, i jogi, i jogi, Też poćwiczę :-))))))
        • gloom Re: Czego to objawy ??? Help... 16.08.05, 13:54
          szerokim lukiem mialas mnie chyba omijac, nie?
          • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 16.08.05, 14:25
            Szerokim łukiem omijam to, co trzeba. Jednak zawsze uważałam, ze w KAŻDYM jest
            COŚ. Czyli nie można eliminować nikogo "po całości".
            Pozdrawiam Cię. Odróżniam "smaki" i staram sie nie mieszać ich. Marnie by było.
            Żyrafa
      • cholera_jasna Re: Czego to objawy ??? Help... 19.08.05, 14:33
        Rety, tak glupich pomyslow to jeszcze nie czytalam, poza tym nie lapiecie
        wogole o co chodzi, chodzi o nawet NAJMNIEJSZE przelykanie sliny... nie chodzi
        o mlaskanie pojedynczych osob, ale widze ze musicie sie leczyc razem ze mna ha
        ha ha
    • malina94 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 19:32
      Powiem Ci że aż mnie zatkało!Nie sądziłam że mlaskanie wkurza jeszcze kogoś
      poza mną!Od razu mi lepiej.Pojęcia nie mam o co w tym chodzi, ale doprowadza
      mnie doszału!Mnie osobiście do furii doprowadza gryzienie i
      chrupanie,tzn.odgłosy towarzyszące jedzeniu.
      • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 15.08.05, 23:27
        Malinko, to teraz juz chyba wszystko rozumiesz. Tak? Cwiczenia, Cwiczenia i
        jeszcze raz ćwiczenia. Język - ucho, język - ucho. Ale najpierw sobie posiorbię.
        Żyrafa
      • cholera_jasna Re: Czego to objawy ??? Help... 19.08.05, 14:34
        mnie nawet przelykanie śliny... wszystko co robi sie otworem gębowym...
        • zyrafa46 Re: Czego to objawy ??? Help... 19.08.05, 16:03
          ...taki jeden obciął sobie ucho. Jedno ucho. Moszesz iść na całość. Ha ha ha,
          ale jestem dowcipna. Komuś "trzeszczy" w głowie jak mucha mlaśnie ssawką (czy
          co tam ona ma na końcu paszczy...) a ja sobie dowcipasy robię.
          Ale ten bez ucha znany jest przez miliony. To ucho, te miliony... A dwoje
          uszu...
          Wybieram się na (ażżżżżżż) 2 dni nad morze. Może dlatego mam taki dobry
          humorek :-)
          Żyrafa
    • marenta teraz rozumiem skąd wziął się mlassskacz 15.08.05, 20:04
      • mlasskacz Re: teraz rozumiem skąd wziął się mlassskacz 19.08.05, 21:29
        Jezdem! Dokładnie dlatego! Lubie pomlaskać, i powiem, że osoby towarzyszące doszły do wnioski iz protesty NIC NIE DADZĄ! Rezygnacja sprawiła poprawienie nastrojów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka