u2u2u2 17.08.05, 11:19 szukam osób, u których w rodzinie ktoś z bliskich ktoś popełnił samobójstwo. chciałbym wymienić doświadczenia, uzyskać wsparcie i je zaoferować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurndel Re: samobójstwo 17.08.05, 12:08 twoja wlasna broż wybuchnie ci w rękach ,prędzej czy póżniej, takie rzeczy nie uchodzą bezkarnie,istnieje SILA WYŻSZA, ktorej nie przeskoczysz, jeśli masz zle zamiary, zastanow sie Odpowiedz Link Zgłoś
hellio Re: samobójstwo 17.08.05, 12:39 czy w twojej rodzinie stało się coś takiego? Trudno chyba taką wiedzę i takie doświadczenia "uogólnić". Jaki jest cel twojego postu - czy mogę zapytać? Pozdr, H Odpowiedz Link Zgłoś
u2u2u2 Re: samobójstwo 17.08.05, 13:06 Moja siostra popełniła samobójstwo. Cel mojego postu jest taki jak napisałem, chciałby po prostu o tym porozmawiać. Chociaż to stało się ponad 10 lat temu, to ciągle we mnie siedzi, wpłynęło to na moją osobowość, ale nie jestem w stanie do końca określić w jaki sposób. Zaraz po jej śmierci, po tym jak minął początkowy szok, byłem zaskoczony tym, że tak szybko się z tego otrząsnąłem, ale to utkwiło gdzieś głęboko we mnie i czasem powraca. Myślę, że mam poczucie winy z powodu tego, że zignorowałem jedyny sygnał jaki mi dała na temat swojego zamiaru. Wolałbym porozmawiać prywatnie, np. przez email, tutaj dużo osób pisze bzdury. Jestem zainteresowany tylko poważnymi odpowiedziami. Odpowiedz Link Zgłoś
kurndel Re: samobójstwo 17.08.05, 14:08 sygnał -jaki ? Rodzina osoby popelniajacej czyn samobójczy byc mże bardziej jest godna obserwacji Odpowiedz Link Zgłoś
marioosh18 Re: samobójstwo 17.08.05, 14:18 2 lata temu moj brat sie powiesil...do dzis nie znam powodu Odpowiedz Link Zgłoś
u2u2u2 Re: samobójstwo 17.08.05, 14:23 Mam nadzieję, że nie sugeruje pan/i, że zrobiła to przez nas. I na tym zamknę pana/i wątek. Tak jak napisałem, szukam osób, u których w rodzinie, lub wśród bliskich, miało miejsce samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
u2u2u2 Re: samobójstwo 17.08.05, 14:24 poprzedni post do kurdnela, oczywiście. marioosh, jeśli chcesz porozmawiać, daj znać na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
kurndel Re: samobójstwo 17.08.05, 14:30 Może sobie pan do woli ,ale nie zamkne tego wątku dopukita czrna skrzynka ie będzie otwarta ,a jesli nie ja t o inni ,a tacy jak pan niewiniątka lepiej,żeby zasmakowały psychotropow, przosze tego sprówbować dalej ,nie ma pan niczego sie bać,... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: samobójstwo 17.08.05, 15:15 Za pieniądze to ty możesz wyskoczyć z okna i udawać supermana.Polecam,naprawdę warto!! Serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: samobójstwo 17.08.05, 15:30 suchyxxx napisał: > Za pieniądze to ty możesz wyskoczyć z okna i udawać supermana.Polecam,naprawdę > warto!! Zapisz albo zapamiętaj! Z pewnością się przyda. asa Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: samobójstwo 17.08.05, 15:55 Osoba ktora popelnila samobojstwo prosila mnie abym nocowal u Niej. Przychodzilem tam codziennie, z wyjatkiem jednego dnia, wtedy wlasnie popelnila samobojstwo. Mysle ze nic nie mogles zrobic, nie mogles zatrzymac ja przed tym co zrobila. Nie jestesmy w stanie zmienic decyzji drugiej osoby, co najwyzej mozemy probowac rozmawiac, perswadowac. To czesto nie przynosi wielkiego skutku, osoba ktora probuje sie zabic jest bardzo emocjonalna, o samobojstwie decyduja uczucia a nie rozsadek. Nie pozwalaj rozwijac sie poczuciu winy. Poczucie winy bardzo czesto prowadzi do depresji, nie jestes w zaden sposob winien temu co sie stalo z Twoja Siostra. Jesli chcesz napisz na moj prywatny adres mskaiq@gazeta.pl Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mon781 Re: samobójstwo 17.08.05, 15:51 u2u2u2 odpisała ci na email z gazety odpisz mi jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś