Gość: Papajoe IP: *.ztpnet.pl 16.11.05, 17:20 że w Częstochowie mają zlikwidować linię tramwajową? Podobno jest za droga w utrzymaniu. Szkoda by było pzdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Abstynent Re: Czy to prawda? IP: *.toya.net.pl 16.11.05, 17:22 tak to prawda forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=32024935&a=32024935 Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Czy to prawda? 16.11.05, 18:09 Nic na ten temat nie wiadomo. Linia jest rzeczywiście kosztowana w utrzymaniu, a w Częstochowie jest dodatkowo problem wymiany starego taboru, ale nikt poważny nie mówi o likwidacji. Tym bardziej, że tramwaje w naszym mieście wożą bardzo wielu pasażerów, są - jak wykazały kilka lat temu badania - bardziej lubiane przez mieszkańców niż autobusy i obsługują ważną oś północ-południe. Od lat są plany wydłużenia torowiska, ale nie ma pieniędzy na ich realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papajoe Re: Czy to prawda? IP: *.ztpnet.pl 16.11.05, 18:35 Wiele lat temu mieszkałem w Częstochowie i bardzo polubiłem wasze tramwaje,też uważam ,że jest to wspaniały środek komunikacji miejskiej. Nie wyobrazam sobie Waszego miasta bez tramwajów,byłoby jakieś takie "gołe". Mam nadzieję,że to tylko plotka Pozdrawiam z Zielonej Góry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatore Romano Re: Czy to prawda? IP: *.prenet.pl 16.11.05, 18:46 Pozdrawiamy Zieloną Górę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Czy to prawda? IP: *.grosz.prenet.pl 16.11.05, 18:48 a może prezesa zlikwidować ? też dużo kosztuje . Odpowiedz Link Zgłoś
iskierkka Aż strach myśleć 16.11.05, 18:59 co się dzieje w naszym mieście? na nic nie ma pieniędzy ... Nie mają firmy, nie mają ludzie, wszystko zmierza do upadku. Cofamy się w rozwoju? Gdzie rozpływają się pieniążki, które w pocie czoła zarabialiśmy (bo teraz już mało kto w pocie czoła "zarabia"). Strasznie to wszystko dziwne i niezrozumiałe. ylu zdolnych ludzi, tylu ludzi, którzy chcą coś zmienić, a tu nagle trach. Zamiast miasto rozwijać się, marnieje. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś