Dodaj do ulubionych

anafranil sr 75 mg

IP: *.ramtel.com.pl 10.09.02, 09:27
Od jakiegos czasu powinienem brac anafranil sr 75 mg jedna tabletke
wieczorem... Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym lekiem....? Czy jest
skuteczny i jakie wystepuja objawy uboczne....? Prosze o wszelkie opinie...
Obserwuj wątek
    • psztymucel Re: anafranil sr 75 mg 10.09.02, 12:11
      Biorę to lekartswo już od dwóch lat. Jest bardzo dobre, pod warunkiem
      stosowania zgodnie z instrukcją. Nie wolno pić alkoholu i mieszać z innymi
      lekami. Nie jest to jakiś "ogłupiacz" - można bardzo dobrze funkcjonować. Ja
      sam pracuję głową i nie mogę sobie pozwolić na wyłączenie się. Dawka na wieczór
      jest dobra - człowiek się wyśpi, a lek działa 24 h, gdyż bardzo powoli
      następuje proces jego rozpadu. Jeżeli przepisał lekarz, to zaufaj lekarzowi.
      Mnie bardzo pomógł, choć też miałem obawy czy go brać. Na początku możesz się
      czuć troszkę senny, ale to minie gdzieś po tygodniu regularnego zażywania.
      Jednak pamiętaj !!! Każdy człowiek reaguje indywidualnie i każdy inaczej na
      różne leki. To co było dobre dla Ciebie niekoniecznie musi być dobre dla mnie i
      odwrotnie. Wszystko zależy od osoby. Jeśli faktycznie źle się czujesz -
      spróbuj.
      • Gość: mark_ Re: anafranil sr 75 mg IP: *.ramtel.com.pl 10.09.02, 12:56
        Dzieki za odpowiedz! Szczerze mowiac troche mnie to nastroilo optymistycznie...
        Chcialbym jak najszybciej wrocic do normalnosci...Chyba jednak zaczne
        brac...Mowia ze leki tego typu dosc powaaznie uposledzaja zycie seksualne... Ty
        bierzesz juz dwa lata, jak to wyglada u ciebie...?
        • psztymucel Re: anafranil sr 75 mg 10.09.02, 14:57
          Właściwie to bardzo dobrze - nie zauważyłem spadku. Kobiety podobają mi się tak
          jak dawniej. Półtora roku temu wziąłem ślub, a w marcu tego roku urodziła nam
          się córeczka, więc chyba jest wszystko OK. Muszę powiedzieć, że przy lekach
          zawsze jest jakaś obawa działań ubocznych, ale na obniżenie potencji bardziej
          działają leki typowo uspokajające, niż antydepresanty i przeciwlękowe. Innymi
          słowy - lepiej spróbować leku, niż się męczyć. Oczywiście najlepiej byłoby
          wyjść na prostą bez leków, ale często - niestety - się nie da. Wiem, że są
          tacy, co twierdzą, że to proste, ale oni chyba nigdy nie czuli się fatalnie.
          Faktem jest, że same leki to nie wszystko - one jedynie wspomagają. Mnie dużo
          bardziej pomogła rodzina, terapia, i dużo, dużo optymizmu. Lek pomaga zabić
          symptomy czyli zewnętrzne objawy, nie zabije jednak przyczyn. Jednak kiedy
          znikną objawy, warto zastanowić się - już na spokojnie - by pokonać przyczyny,
          czego Tobie z całego serca życzę. Anafranilu nie ma się co obawiać, to nie jest
          groźny lek, pod warunkiem, że 1) bierzemy go regularnie 2) ściśle pod kontrolą
          lekarza 3) nie mieszamy z alkoholem (wbrew temu co piszą niektórzy na tym
          forum). Pamiętaj, że działanie lecznicze zaczyna być widoczne po mniej więcej 5-
          6 tygodniach kuracji. Nie spodziewaj się więc fajerwerków i szybkiego
          rezultatu, ale wiedz, że za jakiś czas (5-6 tygodni), po regularnym zażywaniu
          powinno być lepiej. Ja wcześniej latałem od lekarza do lekarza i przetestowałem
          mnóstwo świnstw i mam być szczery anafranil najbardziej mi pomógł. Życzę
          powodzenia w walce z chorobą. Pamiętaj ! Nie taki diabeł straszny jak go
          malują. Poza tym depresja, nerwica, natręctwa - to wszystko można pokonać, pod
          warunkiem, że uwierzy się w zwycięstwo. A co do seksu, to zaręczam, że kiedy
          człowiek dobrze się czuje psychocznie, to i seks jest przyjemniejszy :)
          Pozdrawiam Psztymucel
    • psztymucel Re: anafranil sr 75 mg 10.09.02, 15:00
      I jeszcze jedno - pamiętaj by zażywać codziennie o tej samej porze, np o 22.00.
      Postaraj się pilnować, by nie przerywać kuracji. Gdybyś czuł się źle,
      zaobserwuj objawy i od razu idź do lekarza. Mam jednak nadzieję, że taka
      niespodziewana wizyta nie będzie potrzebna. Powodzenia i uszy do góry :)
    • raganrw Można? Mozna! 11.03.15, 17:01
      • zoliborski_goral Wow! Rzeczywiście dawny wpis! 11.03.15, 19:10
        • lucyna_n Re: Wow! Rzeczywiście dawny wpis! 11.03.15, 20:19
          nie wiedziałam że już wtedy forum istniało.
          • zoliborski_goral Re: Wow! Rzeczywiście dawny wpis! 11.03.15, 22:10
            Kiedy zaczęłaś? Coś koło 2004 chyba?
            • lucyna_n Re: Wow! Rzeczywiście dawny wpis! 12.03.15, 11:31
              maj 2004

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka