bruce-wayne33 06.10.05, 19:34 czy ktoś zażywał ten lek i po jakim czasie poprawa koncentracji i pobudzenie umysłu nastąpiło?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anxi Re: moklobemid 07.10.05, 08:23 Watpliwa sprawa, moclobemid to prawie placebo. Chcesz sie leczyc IMAO to wybierz Parnate lub Nardil. Na pobudzenie koncentracji ten pierwszy najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: moklobemid 07.10.05, 12:02 nie zgadzam się, że placebo. mnie za każdym razem dość szybko chroni przed zbyt niskim upadkiem. i wyciąga z dołka na tyle, żeby móc jakoś zdzierżyć kolejne dni. nie każdy to potrafi i nie tak szybko. moclobemid działa dość szybko - pierwsze efekty można zaobserwować już po ok. 2 tygodniach. jego działanie koncentruje się na pobudzeniu psycho-motorycznym, jednak jeśli chodzi Ci tylko o koncentrację itp. to polecałabym raczej Lucetam [albo Nootropil - to to samo], który zwiększa przepływ krwi przez mózg i jego dotlenienie, zwiększając tym samym sprawność koncentracyjno-pamięciową. różne są info na temat czasu jego działania: niektórzy twierdzą, że pierwsze efekty widać już po tygodniu, inni, że po około 2-3. ja taką znaczniejszą różnicę zauważam dopiero po tym dłuższym czasie. [opinia wydana na podstawie własnego doświadczenia, co nie znaczy, że sprawdza się uniwersalnie] Odpowiedz Link Zgłoś
anxi Re: moklobemid 09.10.05, 00:15 To nie jest tylko moja opinia, ale powszechna. Nigdy nie oceniam leku po wlasnej reakcji ale po opiniach na rozmaitych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: moklobemid 09.10.05, 00:30 no ok. ja za to przedstawilam swoją. nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: moklobemid 12.10.05, 21:02 Dziwny sposób oceny. A zaczynam zawsze od działania na moją osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
bruce-wayne33 Re: moklobemid 12.10.05, 21:43 myslałem poprostu że to naturalne że tak sie czuje człowiek gdy bieże psychotropy dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: moklobemid 12.10.05, 22:07 Myśl. Myślenie ma przyszłość, rozwija osobowość. Odpowiedz Link Zgłoś
bruce-wayne33 Re: moklobemid 12.10.05, 22:22 ale śmieszne ty chyba sam(a) niewiesz co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
bruce-wayne33 Re: moklobemid 12.10.05, 22:28 a tak wogóle to łatwo ci pisać (mam problem z posprzątaniem pokoju a ty mi tu zgryźliwie piszesz że myślenie rozwija osobowość teraz to ja moge sie cofnąć) Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: moklobemid 12.10.05, 22:34 bruce-wayne33 napisał: > a tak wogóle to łatwo ci pisać (mam problem z posprzątaniem pokoju A na czym on polega? > teraz to ja moge sie > cofnąć) Niegłupie, bo kto z Tobą nadąży? Założysz forum jednoosobowy. Wiem, że Ci to pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bruce-wayne33 Re: moklobemid 12.10.05, 22:51 hasanet napisała: > bruce-wayne33 napisał: > > > a tak wogóle to łatwo ci pisać (mam problem z posprzątaniem pokoju > A na czym on polega? już chyba pisałem kłopotyz organizacją planowaniem > > teraz to ja moge sie > > cofnąć) > Niegłupie, bo kto z Tobą nadąży? Założysz forum jednoosobowy. Wiem, że Ci to > pasuje. wiesz co niemiła bardzo jesteś i źle mnie oceniasz Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: moklobemid 12.10.05, 23:01 bruce-wayne33 napisał: > wiesz co niemiła bardzo jesteś Jak mnie postrzegasz, to już Twoja sprawa. > i źle mnie oceniasz Nie oceniam Cię wcale. Stwierdzam fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
bruce-wayne33 Re: moklobemid 12.10.05, 19:08 niekońecznie imao co kolwiek co ma takie właściwości pozatym brakiem koncentracji mam jescze kiepski nastrój nic mi się niechce brak zacięcia (motywacji) napięcie w bzruchu ,jestem niespokojny, problem w nawiązywaniu znajomości,nic niesprawia mi przyjemności,mało odczuć emocjonalnych,bezsenność,ogólniejest do d...,dużo z tych objawów pogorszyło sie właśnie po lekach tzn.przed leczeniem też było do d... ale bezprzesady i wszystko tylko dlatego że chciałem sobie pomóc a miałobyć tak pięknie a kiedyś byłem taki rszczęśliwy pewny siebie pełen pomysłów miałem wszystko czego potrzebowałem pomóżcie bo już chyba nie wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś