smuti 24.11.05, 14:27 swego czasu popalalem troche, teraz nie bo jestem na lexapro.. czy ktos probował popalać podczas kuracji jakims ssri? chodzi mi o doswiadczenia, a nie o to, co mowią leakarze.. ich zdanie znam.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx Re: marihuana a ssri ??? 24.11.05, 14:36 Moje zdanie jest różne bo maryha palona przy braniu leków ssri działa naprawdę różnie na różne leki.Ja jak brałem seroxat to marych działała dobrze i trochę uspokajała i wogóle było fajnie ale szczególnego śmiechu po niej nie było ale jak zamykałem oczy to widziałem piękne figury symetryczne,3d takie latające.Przy ssri nie powinno być źle ale np. raz wziołem w nocy 2 lorafeny na uspokojenie i następnego dnia po południu zajarałem to wymiotowałem po 5 minutach jak kot i byłem blady,prawie mdlałem,silne zawroty głowy i nie wiedziałem co się dzieje ani gdzie jestem - tak jakbym był urąbany równo i tracił film.Poprostu szajs po tym był a jak się doda piwka to też czasem są takie akcje ale nie zawsze.Lepiej unikaj palenia maryhy gdy bierzesz ssri-nie powinno nic się stać ale terapia lekowa będzie przez marychę trochę gorsza.Dodam że jak się jara po ssri to przez 7 następnych dni mniejwięcej chodzi się happy i wogóle taki człowiek jest szczęśliwy,energiczny że aż pie..ięty-można dostać takiej fazy maniakalnej ale ogóln ie przy ssri nie powinno nic się stać tak jak z alkoholem. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti hej sychyxxx.. 24.11.05, 14:45 kurde, twoj post jest troche ambiwalentny.. nie ukrywam, ze mnie korci, aby troche przypalic, bo juz pare miesięcy nie palilem, no ale sam nie wiem... poczekam na inne glosy:) pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_chaosu Re: hej sychyxxx.. 24.11.05, 14:52 > nie ukrywam, ze mnie korci, aby troche przypalic, bo juz pare miesięcy nie > palilem, no ale sam nie wiem... chcialbys a boisz sie? zakazany owoc kusi, ale co nieznane to niepewne...znalazles w sobie sile na obalenie autorytetu lekarzy, ale zeby samemu zrobic krok to niebardzo co? lepiej nie pal kolego, bo sie zakaszlesz. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti dni_chaosu 24.11.05, 15:02 alez ty mentorski.. skąd to sie bierze, belfrem jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
dni_chaosu Re: dni_chaosu 24.11.05, 15:04 prosiles o rade? to dostales. sporo w tobie ambiwalencji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: dni_chaosu 24.11.05, 15:04 wyjątkowo popieram dni chaosu, w tej kwestii mam dokładnie takie samo zdanie. Smolenie trawy to gó..arstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dni_chaosu Re: dni_chaosu 24.11.05, 15:12 No widzi Pani, Pani Lucyno. Ubezpieczalnia daje mu znizke na leki, zeby sie leczyl, bo biedakowi moze braknac na piguly, a on wydaje pieniazki na rozwoj swojej choroby i jeszcze mafie utrzymuje. A ktos odejdzie z kwitkiem od lekarza, bo niestety juz liczba wizyt refundowanych zostala wyczerpana. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti Re: dni_chaosu 24.11.05, 15:14 nie daje mi zadnej znizki, lek mam za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
smuti Re: dni_chaosu 24.11.05, 15:26 nie korzystam z NFZ i nie wspomagam mafii kolego Odpowiedz Link Zgłoś
smuti lucyno 24.11.05, 15:16 "Smolenie trawy to gó..arstwo." rozumiem, ze jestes przeciw i w ogole, ale na jakiej podstawie osądzasz często doroslych ludzi, ktorzy zgodnie z wlasną wolą decydują sie na "smolenie"? moim zdaniem picie kawy i herbaty to gowniarsto.. Odpowiedz Link Zgłoś
hasanet Re: hej sychyxxx.. 24.11.05, 15:04 smuti napisał: > nie ukrywam, ze mnie korci, aby troche przypalic, bo juz pare miesięcy nie > palilem, no ale sam nie wiem... A ja nigdy nie jarałam marychy. Mam mocne postanowienie, nim zejdę...no wiesz...naturalną...sprobować, by wiedzieć jak to naprawdę jest. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti hasa 24.11.05, 15:12 nie rozumiem, wyraz sie jasniej i bez niedopowiedzen, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulai Re: hasa 24.11.05, 15:50 Marihuana stosowana przez dluzszy czas nasila stany depresyjne.Nie wyleczysz sie biorac jeden lek przeciwdzialajacy depresji,a drugi,ktory wrecz jest depresjogenny.To straszna ambiwalencja w dzialaniu lekow.Marihuana naprawde nasili stany lekowe i depresje u ciebie.Osobiscie nigdy nie probowalam i nie sprobuje,ale to co pisze nie jest wylacznie moja wiedza teoretyczna wyczytana z ksiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti urszula 24.11.05, 15:59 dzięki, faktem jest, ze od innych ludzi rowniez slyszalem, że marycha moze wzmóc lub ujawnic stany depresyjne (lub inne choroby psychiczne) zastnawiam sie natomiast jak oddzialuje tak "krotkofalowo", razem gdy sie zapali podczas kuracji ssri. ma ktos doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: hasa 24.11.05, 22:56 No ja ci napisałem że jak się raz zapali marychę biorąc ssri to nie powinno(ale możliwe jest)nic się stać.Oczywiście nie chcę Cię namawiać do jarania ale po jednym zjaraniu na miesiąc raczej nie wpłynie to aż tak bardzo na depresję-nie powinno chyba;p Do Lucyny-śmieszne jest to Twoje gó..arstwo;p Właśnie człowiek który raz zapali marychę dla samego spróbowania jest mądry bo przynajmniej pozna ten inny świat i może zrozumie coś;p Odpowiedz Link Zgłoś
laurpi Re: hasa 27.11.05, 13:34 ja uważam, że Lucyna ma rację. Palenie trawy jest nieodpowiedzialne, zwłaszcza jak autor wątku pyta przy lekach psychotropowych. Skąd wiecie , na ile jest to przebadane naukowo?Poza tym, to kupowanie trawy to rzeczywiście wspieranie mafii. Ja tu nie dyskutuję z tym, czy to powinno być legalne, nie jest i już zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
smuti powaznie nikt nie jarał i nie bral ssri? 25.11.05, 02:19 nie wstydzcie sie przyznac... choc niekorzy z GTF zatakowac mogą// Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: powaznie nikt nie jarał i nie bral ssri? 25.11.05, 11:58 Ja tak brałem ssri i paliłem zioło.Czego chcesz wiedzieć w końcu-przecież pisałem Odpowiedz Link Zgłoś
smuti Re: powaznie nikt nie jarał i nie bral ssri? 25.11.05, 14:01 spoko, dzieki, chodzilo mi o to, zeby sie wiecej osob wypowiedzialo: podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Polanie.... 25.11.05, 12:34 Paliłem trawke w towarzystwie 3 ludzi z tego forum. Było nas 4, każdy z nas brał inny lek: -Cipramil -Asentra -Seronil -Efectin Wynik badania, brak odchyleń od normy. Palić można, ale na pewno rzadko, bo marihuana może indukować stany depresyjne Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: marihuana a ssri ??? 25.11.05, 13:43 Ja jadę na Fluoxetinie i Lerivonie- zdarzało mi się kilka razy zajarać, i nic się nie stało. Ale fakt, za często nie można, bo faktycznie można dostać doła... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: marihuana a ssri ??? 25.11.05, 13:50 a nie za często to znaczy jak często? moim zdaniem jeżeli ktoś chce np pić i smolić to niech sobie robi co chce bo to jego sprawa , ale niech daruje teksty o tym że leczy depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: marihuana a ssri ??? 25.11.05, 15:46 Lucyno- ja leczę depresję od poł roku. Przez ten czas zdarzyło mi się trzy razy zapalić i dwa razy wypić alkohol w bardzo małej ilości. Ja nie jestem idiotą. Zioła palić często w ogole nie wolno- nawet osobom całkiem zdrowym- bo zdarzyło mi się już widywać tzw. zjazdy u takich ludzi. Ale to, że dla nas, depresiakow jest niewskazane, to fakt. I nie chodzi tu o żadne interakcje z lekami. Po prostu nasza psyche jest jescze zbyt chwiejna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: marihuana a ssri ??? 25.11.05, 21:34 A ja jarałem kilka razy,piłem trochę sporo przy braniu ssri i jakoś depresję wyleczyłem więc nie daruję sobie textów;p Ciiicho zaraz się ktoś zdenerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
smuti ludzie naprawdę nie próbowaliście? 26.11.05, 22:16 suchyxxx-dzieki za twoje doswiadczenia.:) tylko suchyxxx moze cos powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: ludzie naprawdę nie próbowaliście? 27.11.05, 11:43 no przepraszam bardzo. ja też coś powiedziałem Odpowiedz Link Zgłoś
smuti zoltanek 27.11.05, 13:58 fakt: zagalopowalem sie: zoltanek- zwracam honor pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: ludzie naprawdę nie próbowaliście? 27.11.05, 11:53 i ja mogę coś powiedzieć ale generalizować, chyba, nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: ludzie naprawdę nie próbowaliście? 27.11.05, 12:46 No tak dla każdego coś innego.Napewno zioło bezpieczniejsze przy ssri niż amfa i tabsy. Odpowiedz Link Zgłoś
nabij_faje Re: ludzie naprawdę nie próbowaliście? 27.11.05, 13:56 suchyxxx napisał: > No tak dla każdego coś innego.Napewno zioło bezpieczniejsze przy ssri niż amfa > i > tabsy. * eee, nie no, to odpada, w przedbiegach. mogłoby być nieprzyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś