Dodaj do ulubionych

Witajcie...

01.01.06, 12:31
Piszę ten post tutaj pierwszy raz. Mój problem polega na tym iż mam problem ze
swoimi emocjami, chciałabym być twardą dziewczyną, umiejącą wygłosić swoje
zdanie bez obawy że ktoś odwróci się ode mnie. Krótko mówiąc chcę żyć ze
wszystkimi w zgodzie, ale nie da się tego zrobić. Ludzie są różni czasami
chamscy aroganccy a ja taka delikatna. łatwo mnie zranić, bardzo łatwo....
Obserwuj wątek
    • dorcia1974 Re: Witajcie... 01.01.06, 12:37
      nikomu nie dogodzisz moonlight,nie me tak dobrze zeby wszyscy zgodzili sie z
      twoim zdaniem.Musisz się z tym pogodzic i nie brac tak bardzo do
      serca.Delikatnym tez nie opłaca sie byc,bo ciągłe cierpienie,zamiast tego
      wyciag i ty kilka razy pazurki :)
      • moonlight7 Re: Witajcie... 01.01.06, 12:50
        Obawiam się że jak wyciągnę pazurki, przyjaciele się odwrócą ode mnie, mam kilka
        naprawdę super przyjaźni od podstawówki nawet, szkoda by było to zaprzepaścić.
        Męczę się z tym już długi czas, to kwestia mojego charakteru, sposobu bycia aby
        ze wszystkimi być w przyjaźni. Tylko dlaczego czasem czuję że to ja staram się
        aby było dobrze, cięzko mi...
        • dorcia1974 Re: Witajcie... 01.01.06, 12:54
          to cóz to za przyjaciele,którzy jesli będziesz miała inne zdanie na jakis
          temat,odwrócą sie od ciebie?? dobrze zauwazyłas,ze to raczej tylko ty starasz
          się zeby było dobrze.Wystaw ich na próbe,jesli sie odwróca to byli diabła warci!
          • moonlight7 Re: Witajcie... 01.01.06, 13:13
            Dzięki, muszę przemyśleć swoje zachowanie, ale ciężko bedzie tak zmienic się z
            wra żliwca na aroganta;) Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku Dorcia.
            • dorcia1974 Re: Witajcie... 01.01.06, 13:16
              dzięki:) a tak nawiasem mówiac to nie musisz od razu w aroganta,wystarczy ze
              pokażesz,że nie dasz się więcej manipulować i swoje zdanie musisz miec!
              Powodzenia!
            • lucyna_n Re: Witajcie... 01.01.06, 14:20
              idz na trening asertywności
    • mskaiq Re: Witajcie... 01.01.06, 14:11
      Jak wyciagniesz Swoje pazurki to zrazisz ludzi, po tym Twoja obawa ze ktos sie
      odwroci przestanie byc obawa a faktem. Wtedy bedziesz czula sie jeszcze gorzej,
      bedziesz czula sie winna, pojawia sie wyrzuty sumienia.
      Twardoscia nie pokonasz strachu, wtedy bedziesz bala sie jeszcze wiecej. Musisz
      nauczyc sie tolerancji, nie kazdy musi sie zgadzac z Twoja opinia. To jest
      bardzo normalne, znajdziesz wiele osob ktore zgadzaja sie z Twoja opinia i
      bardzo wiele ktorzy mysla inaczej, musisz to zaakceptowac.
      Ja sie bardzo czesto spotykam z ludzmi ktorzy maja inna opinie ale mi to nie
      przeszkadza, wiem rowmniez ze sa ludzie ktorzy zgadzaja sie z moimi opiniami.
      Serdeczne pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka