Dodaj do ulubionych

SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA?

25.01.06, 13:53
Czy ktoś słyszał coś na ten temat, że lek SEROXAT, może powodować
ortostatyczne, nagłe spadki ciśnienia tętniczego krwi?
Chciałbym wiedzieć coś na ten temat, ponieważ biorę ten lek już od roku, i
czasami mam tak, że spada mi ciśnienia do bardzo niskiego 100/60, 90/50 w
połowie dnia, na niedługi czas,
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:32
      Owszem trochę mi ciśnienie spada w ciągu dnia-nie codziennie ale jednak do
      110/60 przy czym u mnie normalne jest (dobrze sie czuję) 135/70.Seroxat też może
      powodować lekkie uderzenia wysokiego ciśnienia ale chyba groxne to nie jest?
      • gucio121 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:48
        no wiec wydaje mi się, że przez ten seroxat, groźne nie jest, ale męczące, a
        biorę już ten lek od maja ubiegłego roku, przerąbane, kiedy w końcu będą
        zdrowy?

hehehe
        • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:52
          no skoro na nim czujesz się lepiej to może pora iść do lekarza i niech
          zaproponuje odstawienie?Chyba że chcesz przeczekać zimę.Te spadki ciśnienia to
          mozna wyregulować pijąc kawę codziennie rano przy śniadaniu a najlepiej taką z
          mleczkiem i cukrem;p Mi pomagało.
          • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:53
            a tak oglnie to można czuć się trochę zmęczonym i sennym po tym leku - jeżeli go
            się bierze conajmniej kilka tygodni-taki już jest ale za to zobaczysz co sie
            może stać jak przestaniesz brać seroxat;p Będzie jeszcze gorzej więc lepiej brać
            i mieć spokój kosztem lekkiej senności w ciągu dnia;p
      • tarja30 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:52

Pierwszy raz slysze ze seroxat obniza cisnienie...nie straszcie mnie
        • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:55
          Może trochę obniżyć ale i podwyższyć.Zwykle podwyższa na początrku a po jakiś 3
          tygodniach trochę obniża-ale to nie jest reguła.Na mnie tak on działa ale wolę
          to niż podły nastrój a także ataki histerii i bezpodstawnych obaw w stylu-oni
          chcą mnie zabić;p
          • tarja30 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:57

kurde ale ja nie pije kawy i nie zycze sobie spadow cisnienia:)

Suchy slaba cos jestem po drugiej cwiartce a rano mna trzeslo i pocilam sie.No
            i ta sennosc,lenistwo ojoj
          • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:58
            Tarja proszę Cię-odejdź od komputera bo siedzisz na tym forum i czekasz aż ktoś
            skrytykuje seroxat;p z drugiej strony to zabawne;d
            • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 14:59
              To normalne że możesz być slaba i pocić też możesz się sporo-jednak to
              przechodzi.Wiem coś o tym.Nie bój się i jutro weź połówkę.Gorzej nie bdzie.
              • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:01
                za 1 razem jak zaczynałem seroxat to się pociłem strasznie.Po 2 tygodniach
                mniejwięcej mineło.
                • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:04
                  a z tą słabością to mówiłem że istnieje prawdopodobieństwo że przez parę dni
                  będą problemy z chodzeniem ogólnym?To też mija
              • tarja30 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:05

Jeszcze jedno

Czy jak minie te pieprzone kilka tyg.to czy ta sennosc,lenistwo,zero sil mina?
                czy dostane jakiegos kopa i checi do robienie czegokolwiek?

Jak bralam cipramil bylo idealnie nie czulam ze wogole cos biore
                • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:08
                  Jak dojdzie do dawki jaką lekarz Ci kazał brać czyli zapewne 20mg to będzie
                  kop.Przy zwiększaniu dawki oczekuj że dostaniesz kopa.Przynajmniej u mnie zawsze
                  tak było.Potem kop może lekko spaść ale nadal będzie energii masa.
                  • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:09
                    niezłego kopa daje kawa z xanaxem ale to też zalezy na kogo to działa;p Jakby co
                    to ja nie namawiam;d
                    • tarja30 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:14

nie pije kawy wiec nie sprobuje:)

A dawka seroxatu do jakiej mam dojsc to 40 mg
                      • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:17
                        o rany to w takim tempie nie dojdziesz;p 40mg? nie będę się lepiej wypowiadał
                        jak na mnie działało 40mg;d
                        • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:18
                          tarja jak nie masz co robić w domu i siedzisz przed kompem to chociaż skorzystaj
                          na tym i dokształć się.Naucz się wszystkiego obsługiwać w windowsie a jeżeli już
                          poznasz windowsa to może poeksperymentuj z linuxem co?Chociaż jakaś forma
                          zabicia czasu będzie i nauczysz się wielu rzeczy:) Chyba że już umiesz
                          • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:27
                            buahaha ale spotklanie miałem z anglikiem na klatce;p wyrzucałem śmieci i
                            spotkałem go koło kraty z córeczką.To nasz sąsiad i z początku myślałem że to
                            kto inny ale jak potem spytałem się czy zostawic otwartą kratę czy zamknąć on
                            powiedział "ełłłł kratę ełłł" a ja "zostawić?" on "ełłł zostawić;p" hehe dopiero
                            zrozumiałem że to anglik nasz sąsiad.Kurcze a tak dobrze mówię po angielsku i
                            mogłem pogadać ale już poszedłem do domu;p
                            • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:29
                              "oh what a beautifull child"

"oh that's beautifull"
                              "but wait a minute"
                              "this is a woman droping down to the ocean is it is?:p"
                              "oh baby i don't wanna die"
                              • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:30
                                ups I did it again-nie wiem czemu mi się skojarzyło;p
                                • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:32
                                  When the sun shines
                                  on the mountain
                                  And the night is
                                  on the run
                                  It's a new day It's a new way
                                  And I fly up to the sun
            • gucio121 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:36
              ja też nie piję kawy i nie reguluję tych spadków ciśnienia, ale ja już
              słyszałem, że seroxat jest lekiem, który może powodować ortostatyczne spadki
              ciśnienia krwi (czyli nie na długo) pozdro, ja już suchy schodzę z niego, biorę
              jedną tabletkę co 2 dzień.
              • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 15:42
                a nie lepiej zejść do połówki i pobrać połówkę z 10 dni a potem odstawić?Bo tak
                piszą na ulotce.
                • gucio121 Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 16:09
                  co Ty jeszcze sobie poczekam, jestem cały czas pod kontrolą lekarza w Łodzi,
                  wiec robię tak jak on mi radzi. Sam nie będę schodził, jeszcze wsio wróci, i
                  spie.. sobie pare miesiecy :-)
                  • suchyxxx Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 16:16
                    Ok.Pamiętaj tylko że jakby miesiąc po odstawieniu lekow twój stan znowu się
                    pogorszył to znowu musisz iśc do lekarza.Ale mam nadzieje że to ostania twoja
                    wizyta u lekarza
    • beapud Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 25.01.06, 18:29
      ortostatyczny - efekt związany ze zmianą pozycji ciała, która powoduje spadek
      ciśnienia tętniczego krwi. Zaburzenia ortostatyczne występują przy wstawaniu z
      pozycji siedzącej lub leżącej oraz podczas długotrwałego stania. Powodują
      zawroty, zaburzenia równowagi, zasłabnięcie lub omdlenie.
    • depesot Re: SEROXAT a ORTOSTATYCZNE SPADKI CIŚNIENIA? 31.01.06, 18:39
      gucio121 napisał:

> Czy ktoś słyszał coś na ten temat, że lek SEROXAT, może powodować
      > ortostatyczne, nagłe spadki ciśnienia tętniczego krwi?

ja nie słyszałem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka