Dodaj do ulubionych

No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!!

06.02.06, 14:01

oby teraz juz poszlo z górki

Troche jestem zestresowana bo dzis caly dzien jestem sama w domu

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karolinkap1 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 14:08
      Nie było mnie przez weekend i nie czytałam /choć nie zawsze się odzywam to
      codziennie czytam Twoje posty/. Dziś wchodzę a tu co? Tarja się przełamała.
      Gratulacje. A jak się czujesz po całej tabletce?Dziś może być jeszcze średnio
      ale po tygodniu powinnaś poczuć się zdecydowanie lepiej. Pamiętaj, że trzymam
      kciuki za Ciebie i wierzę w to, że nadejdzie taki dzień... Pozdrawiam Cię
      bardzo cieplutko.
      Jakbyś się nudziła zapraszam do naszej galerii :-)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34043576
      • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 15:54
        Karolek jest cudny:))))
        Jak sie czuje hmm dreszcze mam no i nadal jestem oslabiona
        Oby to wszystko szybko minelo
    • urszulai Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 15:13
      No to teraz bedzie juz z gorki Tarja.Nie boj sie i pisz co tam u ciebie.Ja
      chetnie poslucham.Sama kiedys przezywalam katorgi z lekami.
      • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:05
        urszulai napisała:

> No to teraz bedzie juz z gorki Tarja.Nie boj sie i pisz co tam u ciebie.Ja
        > chetnie poslucham.Sama kiedys przezywalam katorgi z lekami.

Bede pisala na biezaco pomimo ze niektorzy tego nie znosza;)
        • miriam11 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:23
          tarja30 napisała:

> Bede pisala na biezaco pomimo ze niektorzy tego nie znosza;)

Ja znoszę :-) I też chętnie posłucham, a tak w ogóle to wiesz, że trzymam kciuki.
          • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:25

wiem i za to cie mocno sciskam:)))
            • oskar53 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:50
              No i nareszcie skok na głęboką wodę :)
              Powodzenia, i obyś się doczekała tych pozytywnych efektów.
              • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:51

dzieki:)))
                • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 19:50

Moi drodzy skoro dzis lyknelam cala tableteczke to tak jakbym dopiero zaczela
                  brac seroxat?
                  • oskar53 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:01
                    E nieeee, chyba nawet te połówki coś dały...
                    • suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:05
                      taak już połówka jakoś działa ale zależy na kogo.Na mnie działa połówka z taką
                      siłą jakbym brał całą więc mogę brać połówkę;p jestem ekonomiczny chociaż;p
                      • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:07
                        suchyxxx napisał:

> taak już połówka jakoś działa ale zależy na kogo.Na mnie działa połówka z taką
                        > siłą jakbym brał całą więc mogę brać połówkę;p jestem ekonomiczny chociaż;p

a na mnie nic nie dziala ani polowki ani dzis ta cala
                        • kamila305 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 21:47
                          Bo to jeszcze za krotko ,abys poczula dzialanie leku Tarja.Musisz chociaz przez
                          miesiac pobrac pelna dawke tego xanaxu.Trzymaj sie dzielnie jak do tej pory.
                          • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 22:32
                            kamila305 napisała:

> Bo to jeszcze za krotko ,abys poczula dzialanie leku Tarja.Musisz chociaz
                            przez
                            >
                            > miesiac pobrac pelna dawke tego xanaxu.Trzymaj sie dzielnie jak do tej pory.

seroxatu:)
    • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 16:58

Juz drugi dzien lykam tylko 1 tabletke xanaxu:)
    • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 19:52

Liczac polowki i dwie cale tabletki to biore seroxat juz tydzien
      powinno juz sie cos dziac no nie?
      czy za wczesnie oczekuje cudow?

Piszcze piszcie bo znowu dola zlapie...
      • szyderca_i_glupawiec Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 20:08
        spokojnie, cierpliwosci
        Ja tez wróciłem znowu do seroxatu po rocznej przerwie. Wtedy brałem 20 mg przez
        ponad miesiąc i wcale nie było widocznej poprawy, ale nie otępiał mnie. Teraz
        zamierzam przejsc na 40mg i jak za 3 miesiące nie będzie efektu to przechodzę
        na cos innego. Do tego biorę jeszcze równolegle dezypraminę dla potencjalizacji
        efektu + fototerapia. Takze widzisz ze tutaj trzeba czasem strasznie duzo czasu
        zeby cos ruszyło
      • suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 20:09
        Ja się czuję wspaniale-biorę połówkę seroxatu dziennie od ponad 2 tygodni i
        czuję si jak na maryśce-szczęśliwy i smiać mi się chce i ludzie się dziwią co ze
        mną jest;p
        • szyderca_i_glupawiec do suchego 07.02.06, 20:11
          suchyxxx napisał:

> Ja się czuję wspaniale-biorę połówkę seroxatu dziennie od ponad 2 tygodni i
          > czuję si jak na maryśce-szczęśliwy i smiać mi się chce i ludzie się dziwią co
          z
          > e
          > mną jest;p

Suchy a jak tam Twoja aktywnosc intelektualna i ogólnie? Czy wszystkie
          depresyjne defekty zanikły?
          • tarja30 Re: do suchego 07.02.06, 20:19

ale ja seroxatu nie biore na depresje
            • betka-b Re: do suchego 07.02.06, 21:30
              Czesc Tarja! Pytasz czy juz dziala na Ciebie seroxat-ja czytam tu codziennie i
              widze u Ciebie roznice -to nie ta sama osoba co jeszcze ponad tydzien
              temu.Coraz mniej "smęcenia",rozmieniania na drobne a coraz wiecej smiechu i
              zartow-czy to nie jest krok na przodu?
    • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 21:36
      Tak uwazasz?
      Ja tego nie zauwazylam
      chce juz miec ochote wstawac i robic cos a poki co nie czuje tego:(
      • suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 21:58
        Nie,poziom intelektualny mi nie spadł Szyderco-czy to była ironia?
        • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 01:36

dzis byla 3 cala tableteczka;)
          • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 09:52
            to odliczanie jest chore
            w kolejne natręctwo wpadniesz.
            • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 12:37

To odliczanie to tylko i wylacznie popychanie mojego watku na poczatek;)))
              • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 14:35
                ale wypytywanie wszystkiego co na drzewo nie spieprza o seroxat, samopoczucie, skutki uboczne itd to
                już moim zdaniem natręctwo:))
                • karolinkap1 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 15:48
                  Przesadzasz kobieto. To do lucyny-n.
                  • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 17:16
                    owszem, czasem kwiaty doniczkowe, czasem krzaki w ogrodzi, ale wtedy to już naprawdę jest wielka
                    przesada.
                    • karolinkap1 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 17:51
                      :-0
    • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:26

dzis otworzylam okno i napawalam sie swiezym powietrzem.Poczulam pustke w
      okolicach zoladka (uczucie scisku)taki żal ze inni tam chodza a ja nie potrafie
      wyjsc.Ten żal i ta pustka w zoladku trzyma mnie do teraz:(
      • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:38
        nic się nie martw, zatęskniłaś czyli nie godzisz się z tym stanem rzeczy, wrocą Ci siły i ta tęsknota
        pociągnie Cię niedługo i też wyjdziesz, jeszcze będziesz się dziwila dlaczego tak bardzo się tego balaś.
        Jak chcesz możemyu się umówić że o jakiejś godzinie oblecimy dom dookoła, mogę Co podać numer
        mojej komórki, i wyjdziemy "razem":) Co Ty na to?
        • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:56

Ja potrafie wyjsc i np.wyrzucic smieci tylko u mnie w tej chwili podstawowy
          problem to brak sil.Gdy np.bralam Lexapro on nie zabral mi sil tylko powiekszyl
          niepokoj i lęki i wtedy pomimo nasilonych lękow wyszlam z Tomkiem i z kotkiem
          na podworko czy do sasiadki bo mialam sily a jak sa sily to jest i sila do
          walki z lękiem.W tej chwili jest we mnie lęk i wiem ze gdybym odzyskala sily to
          poradzilabym sobie z nim.Ale jak odzyskac sily?Ciagle dokucza mi zoladek na tle
          nerwowym i to dodatkowo zniecheca mnie do wyjsc...
          • kasia2420 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:17
            czesc
            wez sie zmobilizuj i wychodz z domku choc na 15 min poczatkowo z kims bys nie
            czula sie samotna poza tym nie bedziesz miala leku ze cos ci sie stanie...to na
            dobry poczatek,,nie siedz w domu bo to najgorsze co moze byc a kazda proba
            wyjscia z domku da ci sily ...powtarzaj sobie ze bedzie oki..ze zycie ucieka i
            szkoda siedziec w domu..daj z siebie wszystko..jak mi radzil moj terapeuta by
            walczyc z lekiem trza stanac z nim oko w oko a nie uciekac..tak wiec jutro
            ruszaj do boju,,,i wyjdz na swieze powietrze..wierze ze ci sie uda...ja w ten
            spoosob wchodze do sklepu choc sie boje...zawsze mozesz wrocic do
            domu...buziole pozdrawiam i trzymam kciuki
            • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:35
              nie to nie Tarja, poszlam sama, i bardzo dobrze, było mi bardzo spokojnie, świeże powietrze nieco
              przewialo zkręconą glowę i poczulam że ja też mogę mieć normalne chwile.
              Myślisz że się nie balam? balam się, bałam się jak diabli, slabość ogromna, nogi z waty, ale bałabym się
              jeszcze bardziej gdybym zawrócila od progu i nie wyszła.
              Zresztą z każdym metrem było lepiej,
              dzisiaj 1:0 dla mnie:)
              • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:40

:(((( jestem cholernym tchorzem:((((
                sama mysl ze mam zejsc z trzeciego pietra a potem wyjsc na gore mnie przeraza a
                co dopiero na zewnatrz???
                • lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:47
                  Ty się nie nazywaj tchórzem, i nie czuj się usprawiedliwiona zlożeniem samokrytyki, tu trzeba dzialać.
                  Ćwicz choćby na leżąco , albo na siedząco, bo Ci krążenie wysiądzie i choćby lek zadzialal i tak nogi nie
                  będą Cię chcialy nieść. Pomyśl sobie że musisz wstać jak czlowiek po długiej chorobie, z początku
                  będzie trudno, ale z każdym krokiem łatwiej/
                  To jak? umawiamy się na zejście na parter i z powrotem, a nawet niech Ci będzie na drugie piętro i z
                  powrotem i tak z pięć razy dziennie, jak się oswoisz to na pierwsze, itd itd, metoda małych kroków jest
                  skuteczna, uwierz mi wreszcie że jesteś w stanie to zrobić teraz zaraz.
                  moja propozycja jest otwarta, poprowadzilabym Cię za raczkę, przemyśl to. masz wiele do zyskania, do
                  stracenia nic.
            • dramek1 Do Tarji 12.02.06, 18:40
              Tarja tak mi przykro, ze się tak męczysz.Pewnie nie mieszkamy w tym samym
              miescie,ale miałabym ochotę wyciągnąć Cię z tego domu.
              Tarju Twoja historia kwalifikuje Cię to konkretnej psychoterapii.!!!!!! Nie
              wiem czy korzystałaś kiedyś z psychoterapii- sa róźne formy. Niestety lekami
              pewnych rzeczy sie nie da załatwić.Zorientuj się czy w Twoim mieście znajduje
              się jakiś dobry psychoterapeuta.I odpowiedz sobie na jedno pytanie- czy jak
              wracasz od lekarza psychiatry to się lepiej czujesz???? Niestety czasami nasze
              lęki to siła sugestii. Ponadto nie dziw się , że Twój organizm jest wyczerpany
              skoro nigdzie nie wychodzisz-Uwierz że to nie leki zrobiły....Pozdrawiam
              serdecznie i życze szybkiego powrotu do zdrowia. Niestety oprócz depresji
              endogennych wszystko się da wyleczyć własną siłą woli.....
              • pestka71 Re: Do Tarji 13.02.06, 12:31
                Witam wszystkich. Od niedawna biorę seroxat (na razie po ćwierć tabletki rano)
                na fobię społeczną i chciałabym się dowiedzieć czy szkodzi on na wątrobę i
                nerki, a także czy można go brać będąc w ciąży (na razie o ciążę pytam z
                ciekawości). Lekarz twierdzi że można brać w ciąży, ale ogólnie wiadomo że
                wtedy nie należy brać żadnych leków. Pozdrawiam forumowiczów!
                • seroxinka Re: Do Tarji 13.02.06, 12:35
                  Co do wątroby to wskazane jest jej kontrolowanie poprzez tzw. próby wątrobowe.
                  Ja brałam długo i było oki. A co do ciąży to wiadomo że nie jest wskazane ale
                  to dotyczy wszystkich leków antydepresyjnych.
                • cassis Re: Do Tarji 13.02.06, 12:46
                  Pestka, zajrzyj na Priv :)
                  • pestka71 Re: Do Tarji 13.02.06, 12:54
                    Bardzo dziękuję za odpowiedzi, już myślałam że nikt mi nie odpowie, bom jestem
                    taka głupia i nic nie warta (niska samoocena). Pozdrawiam
                    • cassis do Pestki 13.02.06, 16:12
                      Pestko, czy możesz jeszcze raz zajrzeć do swojej poczty?
                      Tam znajdziesz maila ode mnie.
                      • pestka71 Re: do Pestki 13.02.06, 18:48
                        Tak, wysłałam właśnie odpowiedź!
                        Pozdrawiam.
    • tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 16.02.06, 15:15

wkurzaja mnie zaparcia (skutek uboczny seroxatu)
      A tej nocy przesadzilam poczulam straszny glod i wyciaglam z lodowki zimne
      monte i łapczywie zjadlam a dzis to odchorowuje buuuu
      10 dni calej tabletki seroxatu juz za mna...
      • kontika82 tarja? 16.02.06, 19:53
        tarja, a jak sie czujesz po takim czasie brania? widzisz poprawe?
        • tarja30 Re: tarja? 16.02.06, 20:29

Jeszcze za krotko na calkowite efekty.Powoli mijaja doły,ból głowy i nie mam
          napadow paniki.Pozostaly zaparcia,oslabienie i lęk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka