tarja30 06.02.06, 14:01 oby teraz juz poszlo z górki Troche jestem zestresowana bo dzis caly dzien jestem sama w domu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinkap1 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 14:08 Nie było mnie przez weekend i nie czytałam /choć nie zawsze się odzywam to codziennie czytam Twoje posty/. Dziś wchodzę a tu co? Tarja się przełamała. Gratulacje. A jak się czujesz po całej tabletce?Dziś może być jeszcze średnio ale po tygodniu powinnaś poczuć się zdecydowanie lepiej. Pamiętaj, że trzymam kciuki za Ciebie i wierzę w to, że nadejdzie taki dzień... Pozdrawiam Cię bardzo cieplutko. Jakbyś się nudziła zapraszam do naszej galerii :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=34043576 Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 15:54 Karolek jest cudny:)))) Jak sie czuje hmm dreszcze mam no i nadal jestem oslabiona Oby to wszystko szybko minelo Odpowiedz Link Zgłoś
urszulai Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 15:13 No to teraz bedzie juz z gorki Tarja.Nie boj sie i pisz co tam u ciebie.Ja chetnie poslucham.Sama kiedys przezywalam katorgi z lekami. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:05 urszulai napisała: > No to teraz bedzie juz z gorki Tarja.Nie boj sie i pisz co tam u ciebie.Ja > chetnie poslucham.Sama kiedys przezywalam katorgi z lekami. Bede pisala na biezaco pomimo ze niektorzy tego nie znosza;) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam11 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:23 tarja30 napisała: > Bede pisala na biezaco pomimo ze niektorzy tego nie znosza;) Ja znoszę :-) I też chętnie posłucham, a tak w ogóle to wiesz, że trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:25 wiem i za to cie mocno sciskam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:50 No i nareszcie skok na głęboką wodę :) Powodzenia, i obyś się doczekała tych pozytywnych efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 16:51 dzieki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 19:50 Moi drodzy skoro dzis lyknelam cala tableteczke to tak jakbym dopiero zaczela brac seroxat? Odpowiedz Link Zgłoś
oskar53 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:01 E nieeee, chyba nawet te połówki coś dały... Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:05 taak już połówka jakoś działa ale zależy na kogo.Na mnie działa połówka z taką siłą jakbym brał całą więc mogę brać połówkę;p jestem ekonomiczny chociaż;p Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 20:07 suchyxxx napisał: > taak już połówka jakoś działa ale zależy na kogo.Na mnie działa połówka z taką > siłą jakbym brał całą więc mogę brać połówkę;p jestem ekonomiczny chociaż;p a na mnie nic nie dziala ani polowki ani dzis ta cala Odpowiedz Link Zgłoś
kamila305 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 21:47 Bo to jeszcze za krotko ,abys poczula dzialanie leku Tarja.Musisz chociaz przez miesiac pobrac pelna dawke tego xanaxu.Trzymaj sie dzielnie jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 06.02.06, 22:32 kamila305 napisała: > Bo to jeszcze za krotko ,abys poczula dzialanie leku Tarja.Musisz chociaz przez > > miesiac pobrac pelna dawke tego xanaxu.Trzymaj sie dzielnie jak do tej pory. seroxatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 16:58 Juz drugi dzien lykam tylko 1 tabletke xanaxu:) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 19:52 Liczac polowki i dwie cale tabletki to biore seroxat juz tydzien powinno juz sie cos dziac no nie? czy za wczesnie oczekuje cudow? Piszcze piszcie bo znowu dola zlapie... Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 20:08 spokojnie, cierpliwosci Ja tez wróciłem znowu do seroxatu po rocznej przerwie. Wtedy brałem 20 mg przez ponad miesiąc i wcale nie było widocznej poprawy, ale nie otępiał mnie. Teraz zamierzam przejsc na 40mg i jak za 3 miesiące nie będzie efektu to przechodzę na cos innego. Do tego biorę jeszcze równolegle dezypraminę dla potencjalizacji efektu + fototerapia. Takze widzisz ze tutaj trzeba czasem strasznie duzo czasu zeby cos ruszyło Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 20:09 Ja się czuję wspaniale-biorę połówkę seroxatu dziennie od ponad 2 tygodni i czuję si jak na maryśce-szczęśliwy i smiać mi się chce i ludzie się dziwią co ze mną jest;p Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec do suchego 07.02.06, 20:11 suchyxxx napisał: > Ja się czuję wspaniale-biorę połówkę seroxatu dziennie od ponad 2 tygodni i > czuję si jak na maryśce-szczęśliwy i smiać mi się chce i ludzie się dziwią co z > e > mną jest;p Suchy a jak tam Twoja aktywnosc intelektualna i ogólnie? Czy wszystkie depresyjne defekty zanikły? Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: do suchego 07.02.06, 21:30 Czesc Tarja! Pytasz czy juz dziala na Ciebie seroxat-ja czytam tu codziennie i widze u Ciebie roznice -to nie ta sama osoba co jeszcze ponad tydzien temu.Coraz mniej "smęcenia",rozmieniania na drobne a coraz wiecej smiechu i zartow-czy to nie jest krok na przodu? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 21:36 Tak uwazasz? Ja tego nie zauwazylam chce juz miec ochote wstawac i robic cos a poki co nie czuje tego:( Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 07.02.06, 21:58 Nie,poziom intelektualny mi nie spadł Szyderco-czy to była ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 01:36 dzis byla 3 cala tableteczka;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 09:52 to odliczanie jest chore w kolejne natręctwo wpadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 12:37 To odliczanie to tylko i wylacznie popychanie mojego watku na poczatek;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 14:35 ale wypytywanie wszystkiego co na drzewo nie spieprza o seroxat, samopoczucie, skutki uboczne itd to już moim zdaniem natręctwo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinkap1 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 15:48 Przesadzasz kobieto. To do lucyny-n. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 09.02.06, 17:16 owszem, czasem kwiaty doniczkowe, czasem krzaki w ogrodzi, ale wtedy to już naprawdę jest wielka przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:26 dzis otworzylam okno i napawalam sie swiezym powietrzem.Poczulam pustke w okolicach zoladka (uczucie scisku)taki żal ze inni tam chodza a ja nie potrafie wyjsc.Ten żal i ta pustka w zoladku trzyma mnie do teraz:( Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:38 nic się nie martw, zatęskniłaś czyli nie godzisz się z tym stanem rzeczy, wrocą Ci siły i ta tęsknota pociągnie Cię niedługo i też wyjdziesz, jeszcze będziesz się dziwila dlaczego tak bardzo się tego balaś. Jak chcesz możemyu się umówić że o jakiejś godzinie oblecimy dom dookoła, mogę Co podać numer mojej komórki, i wyjdziemy "razem":) Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 15:56 Ja potrafie wyjsc i np.wyrzucic smieci tylko u mnie w tej chwili podstawowy problem to brak sil.Gdy np.bralam Lexapro on nie zabral mi sil tylko powiekszyl niepokoj i lęki i wtedy pomimo nasilonych lękow wyszlam z Tomkiem i z kotkiem na podworko czy do sasiadki bo mialam sily a jak sa sily to jest i sila do walki z lękiem.W tej chwili jest we mnie lęk i wiem ze gdybym odzyskala sily to poradzilabym sobie z nim.Ale jak odzyskac sily?Ciagle dokucza mi zoladek na tle nerwowym i to dodatkowo zniecheca mnie do wyjsc... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2420 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:17 czesc wez sie zmobilizuj i wychodz z domku choc na 15 min poczatkowo z kims bys nie czula sie samotna poza tym nie bedziesz miala leku ze cos ci sie stanie...to na dobry poczatek,,nie siedz w domu bo to najgorsze co moze byc a kazda proba wyjscia z domku da ci sily ...powtarzaj sobie ze bedzie oki..ze zycie ucieka i szkoda siedziec w domu..daj z siebie wszystko..jak mi radzil moj terapeuta by walczyc z lekiem trza stanac z nim oko w oko a nie uciekac..tak wiec jutro ruszaj do boju,,,i wyjdz na swieze powietrze..wierze ze ci sie uda...ja w ten spoosob wchodze do sklepu choc sie boje...zawsze mozesz wrocic do domu...buziole pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:35 nie to nie Tarja, poszlam sama, i bardzo dobrze, było mi bardzo spokojnie, świeże powietrze nieco przewialo zkręconą glowę i poczulam że ja też mogę mieć normalne chwile. Myślisz że się nie balam? balam się, bałam się jak diabli, slabość ogromna, nogi z waty, ale bałabym się jeszcze bardziej gdybym zawrócila od progu i nie wyszła. Zresztą z każdym metrem było lepiej, dzisiaj 1:0 dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:40 :(((( jestem cholernym tchorzem:(((( sama mysl ze mam zejsc z trzeciego pietra a potem wyjsc na gore mnie przeraza a co dopiero na zewnatrz??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 12.02.06, 18:47 Ty się nie nazywaj tchórzem, i nie czuj się usprawiedliwiona zlożeniem samokrytyki, tu trzeba dzialać. Ćwicz choćby na leżąco , albo na siedząco, bo Ci krążenie wysiądzie i choćby lek zadzialal i tak nogi nie będą Cię chcialy nieść. Pomyśl sobie że musisz wstać jak czlowiek po długiej chorobie, z początku będzie trudno, ale z każdym krokiem łatwiej/ To jak? umawiamy się na zejście na parter i z powrotem, a nawet niech Ci będzie na drugie piętro i z powrotem i tak z pięć razy dziennie, jak się oswoisz to na pierwsze, itd itd, metoda małych kroków jest skuteczna, uwierz mi wreszcie że jesteś w stanie to zrobić teraz zaraz. moja propozycja jest otwarta, poprowadzilabym Cię za raczkę, przemyśl to. masz wiele do zyskania, do stracenia nic. Odpowiedz Link Zgłoś
dramek1 Do Tarji 12.02.06, 18:40 Tarja tak mi przykro, ze się tak męczysz.Pewnie nie mieszkamy w tym samym miescie,ale miałabym ochotę wyciągnąć Cię z tego domu. Tarju Twoja historia kwalifikuje Cię to konkretnej psychoterapii.!!!!!! Nie wiem czy korzystałaś kiedyś z psychoterapii- sa róźne formy. Niestety lekami pewnych rzeczy sie nie da załatwić.Zorientuj się czy w Twoim mieście znajduje się jakiś dobry psychoterapeuta.I odpowiedz sobie na jedno pytanie- czy jak wracasz od lekarza psychiatry to się lepiej czujesz???? Niestety czasami nasze lęki to siła sugestii. Ponadto nie dziw się , że Twój organizm jest wyczerpany skoro nigdzie nie wychodzisz-Uwierz że to nie leki zrobiły....Pozdrawiam serdecznie i życze szybkiego powrotu do zdrowia. Niestety oprócz depresji endogennych wszystko się da wyleczyć własną siłą woli..... Odpowiedz Link Zgłoś
pestka71 Re: Do Tarji 13.02.06, 12:31 Witam wszystkich. Od niedawna biorę seroxat (na razie po ćwierć tabletki rano) na fobię społeczną i chciałabym się dowiedzieć czy szkodzi on na wątrobę i nerki, a także czy można go brać będąc w ciąży (na razie o ciążę pytam z ciekawości). Lekarz twierdzi że można brać w ciąży, ale ogólnie wiadomo że wtedy nie należy brać żadnych leków. Pozdrawiam forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
seroxinka Re: Do Tarji 13.02.06, 12:35 Co do wątroby to wskazane jest jej kontrolowanie poprzez tzw. próby wątrobowe. Ja brałam długo i było oki. A co do ciąży to wiadomo że nie jest wskazane ale to dotyczy wszystkich leków antydepresyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka71 Re: Do Tarji 13.02.06, 12:54 Bardzo dziękuję za odpowiedzi, już myślałam że nikt mi nie odpowie, bom jestem taka głupia i nic nie warta (niska samoocena). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cassis do Pestki 13.02.06, 16:12 Pestko, czy możesz jeszcze raz zajrzeć do swojej poczty? Tam znajdziesz maila ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka71 Re: do Pestki 13.02.06, 18:48 Tak, wysłałam właśnie odpowiedź! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: No to wystartowalam 1 cała tabl.Seroxatu!!! 16.02.06, 15:15 wkurzaja mnie zaparcia (skutek uboczny seroxatu) A tej nocy przesadzilam poczulam straszny glod i wyciaglam z lodowki zimne monte i łapczywie zjadlam a dzis to odchorowuje buuuu 10 dni calej tabletki seroxatu juz za mna... Odpowiedz Link Zgłoś
kontika82 tarja? 16.02.06, 19:53 tarja, a jak sie czujesz po takim czasie brania? widzisz poprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: tarja? 16.02.06, 20:29 Jeszcze za krotko na calkowite efekty.Powoli mijaja doły,ból głowy i nie mam napadow paniki.Pozostaly zaparcia,oslabienie i lęk Odpowiedz Link Zgłoś