bez-adresu 21.06.06, 19:34 Bo lepiej na stojąco umierać niż na kolanach żyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida37 Re: lepiej 21.06.06, 19:48 czasami wydaje mi się, że to forum może jedynie pogłębiać depresję... chyba zacznę czytać posty wybranych przeze mnie osób.... albo przestanę tu zaglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
marenta Re: lepiej 21.06.06, 20:34 oj może pogłębiać jak się wszystko czyta ale jak nie masz się komu wygadać to chyba jednak dobrze że jest takie miejsce jak to Odpowiedz Link Zgłoś
fobiczka1 Re: lepiej 22.06.06, 00:26 ale czasami tematy postów wprowadzają w błąd:) Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: lepiej 21.06.06, 20:22 eee, ja bym wolała umrzeć w łóżku. Przy jakiejś dobrej muzyce. Odpowiedz Link Zgłoś
zoossiiaa Re: lepiej 21.06.06, 20:28 Bo ja wiem......... Hmmmmmmm też by wolała w łóżku przy muzyceeeee Odpowiedz Link Zgłoś
euforyk Re: lepiej 21.06.06, 22:19 bez-adresu napisała: > Bo lepiej na stojąco umierać niż na kolanach żyć. Nie jestem taki przekonany. Oczywiście ważne jest, zeby nie działać przeciwko swojej godności, ale więcej godności znajduje u tego, kto chce walczyć i żyć nawet na kolanach niż u tego kto tej walki nie podejmie. To jest tłumaczenie godnością braku odwagi zeby podjac walke. Poddać zawsze jest sie łatwiej. Biorąc przykład ekstremalny : warunki życia w obozach koncentracyjnych uwłaczały ludzkiej godności, ale czy ci co popelnili samobojstwo sa lepsi od tych co postanowili przezyc? A inna sytuacja : jeśli ktoś stoczył sie na dno, to chyba lepiej jak zrobi wszystko zeby znow stanac na nogi niz popelni samobojstwo, bo zycie jego shańbione. Jakoś nie przekonuje mnie sytuacja gdy uwaza sie za rozwiazanie honorowe samobojstwo, tak jak u samurajow. Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: lepiej 22.06.06, 10:14 Zbyt wiele przywiązania do tego parszywego świata, jeśli ta drobna różnica ma dla kogoś znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś