Dodaj do ulubionych

pilne-pytanie

02.07.06, 10:57
Hej. Mam wazne dla mnie pytanie i prosze o odpowiedz. Czy ktos z was bral jednoczesnie leki przeciwdepresyjne i stabilizator nastroju? Jesli tak to jak takie polaczenie wplywalo na wasz stan psychiczny? Czy takie leki jakos na siebie oddzialywauja? Z gory dziaki za odp. Wlasnie do Lamitrinu dolaczyli mi Luxete i sie nad tym zastanawiam.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: pilne-pytanie 02.07.06, 15:23
      to jest typowy zestaw dla chadowców.
      • elfrid Re: pilne-pytanie 02.07.06, 16:55
        Co to znaczy typowy zestaw dla chadowcow? Moglabys napisac cos wiecej na ten temat. Chodzi mo o to czy Lamitrin wplywa jakos na dzialanie antydepresanta, albo na odwrot. Poza tym zastanawiam sie jak to jest: skoro diagnozuje sie chad to czy na depreche nie powinien wystarczac stabilizator. Podobno w USA nie stosuje sie antydepresantow u chadowcow (w obawie przed wywolaniem manii lub hipo), tylko zwieksza dawke stabilizatorow, albo sie je zmienia.
        Jak u ciebie dziala taka kombinacja lekow?
        • symulatordiabla Re: pilne-pytanie 02.07.06, 16:59
          no powiedz,"nie bądż Żydem,lamotrix to jest,czy nie jest Rajski Ogród ?
        • lucyna_n Re: pilne-pytanie 03.07.06, 11:51
          fatalnie toleruję większość lekow i na razie nie dalam sobie wcisnąc stabilizatora, i tak z trudem znoszę
          skutki uboczne samego antydepresanta.
          nie jem więc takiego zestawu, ale z tego co sie orientuję większość depresji endogennych jest leczona
          stabilizatorem i w momencie pogłębiania się depresji dołączany jest antydepresant.
          Nie wiem jak jest w USA, mieszkam w Polsce.
        • bialeoko Re: pilne-pytanie 03.07.06, 15:04
          o dżizas, to całkiem banalny zestaw.
          te leki nie wpływają znacząco na siebie.
          pewnie dołączył Ci lekarz luxetę w zwiAzku z jakimś stanem
          depresyjnym/lękowym, dla odhamowania... lub coś podobnego;
          pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka