astra21 18.08.06, 19:17 Leczy się psychiatrycznie.Ojciec jest alkoholikiem.Nie panujemy nad nią w kwietniu wyszła z psychiatryka.A dziś znów połkneła opakowanie proszków nasennych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naughtykid Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 18.08.06, 19:41 Kiedyś obiło mi się o uszy, że tym co chcą się zabić nie można pomóc. I myślę że jest w tym dużo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
merfii Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 18.08.06, 20:41 Powinnas przygotować sie na to ,że nic nie poradzisz i któregos dnia twoja matka odejdzie. Odejdzie ponieważ taka jest jej wola, taka decyzja ,ona zakończyła juz swoją wędrówke i nie widzi powodów dla których miałaby dalej ją ciągnąć. Mój ojciec pare lat temu powiesił sie . Targnął sie na swoje zycie jeden raz i ostatni. Do tej pory nie wiem dlaczego. Próbuje nie mieć do niego o to żalu , zrozumieć , a przede wszystkim uszanować jego wybór , jego decyzje bo szanuję go a on tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 18.08.06, 20:47 właśnie i dla takich jak Twoja matka ja jestem za eutanazją... szybko i bezboleśnie.... przecież Ona cierpi potwornie... TYlko byłby problem czy ktoś chce odejść bo w danym momencie nie czuje sie najlepiej czy faktycznie chce odejsc od dawna bo zakonczył swoja wędrówkę. Ja też czuje, że zakonczylam swoja wędrówkę.... Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper Re: piszą PS - popęd śmierci 18.08.06, 21:09 te zakręty zyciowe, zabójstwo przez UPA ,ucieczka z obozu, przeniesienie do miasta ,innego,całkiem niespodziewanie, tak malo brakowalo, a mnie nie byloby na swiecie -- każdy z nas jest zabójcą, uswiadomienie tego jest pełnią człowieczeństwa - Anselm Grunn Odpowiedz Link Zgłoś
iso1 Re: 19.08.06, 01:37 ubezwłasnowolnić sądownie niestety długa to droga ale innego wyjścia nie ma im szybciej tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n do Olli 19.08.06, 10:39 Olla , chwilowy brak partnera życiowego to jeszcze nie jest taki dramat żeby uważać że zakończylo się życiową wędrówkę. Popracuj nad tym patosem, bo sama się nakręcasz niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: do Lucy 19.08.06, 18:24 dzieki Luca, to prawda nakręciłam się i na niego i na pewne swoje cele życiowe których wogole już nie czuje........ A nie cche zostać słupkiem betonowym.... chwilowy brak? ja nie wierzę w bycie z kimś już .... ale zaczynam wierzyć w moc leków.... moze przy nich poczuje że spełniam się.... bo dziecka to ja juz nie powołam do zycia... z pamiecią o tym jakie zrobiłam sobie dno z zycia... I najlepsze jest to, że nie nalezałam do brzydkich kaczątek, a do dziewczyn ktore miały powodzenie ba i to od gdzies 12roku zycia........ i tak przez lata.. niemniej wielkie dzieki... za te kila słów Odpowiedz Link Zgłoś
virusti do Oli 22.08.06, 10:51 Ola, tylu jest facetów czekających na miłośc... Czytałem wiele Twoich postów i zdążyłem sobie wyrobić zdanie na temat tego co masz do zaoferowania - masz ogromny ciąg na rodzinę i pewnie będziesz dobrą żoną i najlepsza matką. Problem chyba tkwi w sposobie szukania. Może w realu powiedz komus czy nie ma znajomych - moja przyjkaciółka wykorzystała mnie i wyswatałem ją z kumplem, wzieli slub i urodziła dziecko w moje urodziny ;) Jeżeli nie boisz się kontaktów wirtualanych to wykorzystaj internet. Wczoraj załozyłem mojej ex anons w cafe gazeta, do wieczora miała zgłoszenia 19 randkowiczów (nieznajoma74 mazowieckie). Fakt że nie patyczkowałem się i z galerii jej zdjęć wybrałem dosyc smiałe, ale Ty nie musisz tak robić. Sam jestem najlepszym przykładem, że dzieki internetowi mozna zawiazać zwiazek. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 19.08.06, 03:24 Mysle ze powinnas zrobic wszystko aby miala jak najwiecej zajec. Wtedy nie bedzie miala wiele czasu na rozmyslania ktore czesto sa bardzo negatywne i odbieraja chec do zycia. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
abasia471 Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 19.08.06, 11:45 mskaiq napisał: > Mysle ze powinnas zrobic wszystko aby miala jak najwiecej zajec. Wtedy nie > bedzie miala wiele czasu na rozmyslania ktore czesto sa bardzo negatywne i > odbieraja chec do zycia. > Serdeczne pozdrowienia. To jest recepta zagonić matkę do roboty, to nie będzie miała czasu na głupie myśli. Ręce opadają i wszystko inne też. Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha1 Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 22.08.06, 10:17 cos Ci opowiem.Mam taka kolezankę.Znamy sie ze studiów/dawno/,więc jakos weszłam na nowo w tę znajomośc-ku swej zgubie zreszta.Kiedyś odwazylam sie narzekać,że sie zle czuję,mam dola itp.Mogłas slyszec,jak na mnie skoczyła,jak zaczęła mi wymyslać swojeWAŻNIEJSZE objawy razem z próbami samobójczymi.Powiedzialam:przepraszam,że odbieram ci przewagę i ze nie próbowalam sie zabić.Wiesz co?ja,jezeli bym tego nie wytrzymywała,poszlabym np.do tego szpitala,gdzie lezala mama i poradzila sie.Robi sie grupy wsparcia dla rodzin.Trzymaj się i mama też. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 19.08.06, 17:50 dajcie jej umrzeć. Poprostu. Noooo, chyba że masz jej do zaoferowania lepsze życie. Wtedy mozesz o nią powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.niech.to Re: Co zrobić z matką która chciała sięzabić już 22.08.06, 10:55 Może jej pozostawić prawo wyboru? Przypuszczam, że jeśli dać jej spokój, sama o siebie zawalczy i to według własnego uznania, w wybranym kierunku. Zakładam, że najpierw wróci do zdrowia, co może się stać, byle jej nie przeszkadzać w rozwoju osobowści. Odpowiedz Link Zgłoś