22pp 14.09.06, 11:30 Wczoraj byłam w gabinecie leczenia nerwic i dostałam lek Pramolan, czy macie jakieś doświadczenia, czy wyprowadził kogoś z nerwicy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frygamfs Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 11:54 przecież pramolan został wycofany z użytku i nie ma go już w aptekach. na nerwicę są inne lekarstwa skuteczne. musisz iść do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
22pp Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 12:08 Własnie wczoraj byłam, nie wiesz dlaczego jest wycofany? Odpowiedz Link Zgłoś
22pp Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 12:09 bez problemu dostalam w pierwszej aptece Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 12:11 ooooo, właśnie, czyli jednak nie wycofany. Ja go kiedyś dostałam, na początku leczenia, żeby wyciszyć organizm. Pomaga usnąć i trochą zamula, ale ładnie uspokaja. Odpowiedz Link Zgłoś
cassis Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 12:10 Najłatwiej to sprawdzić idąc z receptą do apteki. Ponoć to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
betka-b Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 12:23 Bralam kilka miesiecy ,nie mialam skutkow ubocznych moze lekko wyciszyl ale nie dzialal jakos znaczaco i nie wplywa na naped ale musisz sprobowac bo na kazdego inaczej dziala dany lek,moja rada jest taka aby przetestowac ok.2 tygodni bo po 1 czy 2 tabl.nie bedziesz wiedziec nic....i w ten sposob mozna zaliczac leki bez konca.... Odpowiedz Link Zgłoś
22pp Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 13:48 Dzięki, od dzisiaj zaczynam. Odpowiedz Link Zgłoś
g0514 Re: Pramolan, macie doświadczenia? 14.09.06, 19:42 brałam pramolan bo miałam kłopoty z bezsennością,lekarz zalecił mi brać po 2 tabletki rano i 2 wieczorem. Po ok. 2 tygodniach kłopoty ze snem minęły, ale za to pojawił się problem z nadmierną sennościa, dosłownie zasypiałam na stojąca, jadąc godzinę do pracy przeważnie kimałam. jak wcześniej budzik nie był mi potrzebny, tak po pramolanie budzik nie mógł mnie dobudzić. zmniejszyłam dawkę do 2 tabl. dziennie i poprawiło się trochę, tzn bez problemów zasypiałam i tylko czasami w ciągu dnia byłam senna. ale przynajmniej spałam! myślę jednak że musisz spróbować, bo na każdego ten lek może inaczej działać. mi pomógł, faktycznie uspokajał. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pramolan, macie doświadczenia? 15.09.06, 02:00 Mnie nie pomógł szczególnie, brak widocznych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Pramolan, macie doświadczenia? 15.09.06, 08:53 w ogole na mnie nie działał. Odpowiedz Link Zgłoś