Dodaj do ulubionych

anafranil- pytanie

05.11.06, 12:25
biore dopiero trzeci dzien (2 razy dziennie) i chce mi się po nim spać, po
prostu zasypiam, niezaleznie od tego gdzie jestem, jutro musze isc na zajecia
i nie chce na nich zasnąć
co ja mam zrobić? sama chyba nie mogę sobie zmienić dawkowania
Obserwuj wątek
    • abasia471 Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:31
      To jest indywidualna reakcja organizmu i po jakimś czasie może minąć, ale nie
      musi. Niestety psychotropy to nie cukierki i działania niepożądane są często
      tak samo dokuczliwe jak sama choroba. Moim zdaniem trzeba przeczekać. Po prostu
      wlicz to w koszty leczenia, bo zmniejszenie dawki może znieść efekt
      terapeutyczny.
      • fla Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:45
        obym tylko przez te dzialania uboczne z jednego zaburzenia w inne nie popadła :)
    • szyderca_i_glupawiec Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:35
      a ile tego bierzesz dokładnie?
      ile godzin spisz na dobę?
      • fla Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:44
        dzisiaj jeszcze biore jedna rano i jedna wieczorem, od jutra mam brać 3 razy
        dziennie
        normalnie spałam podręcznikowe 8 godzin, teraz sie to rozdzielilo ok 5 w nocy i
        2-3 po porannej tabletce
        • szyderca_i_glupawiec Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:48
          fla napisała:

> dzisiaj jeszcze biore jedna rano i jedna wieczorem, od jutra mam brać 3 razy
          > dziennie
          > normalnie spałam podręcznikowe 8 godzin, teraz sie to rozdzielilo ok 5 w nocy i
          > 2-3 po porannej tabletce

chodziło mi o dawkę w mg, jakie masz tabletki tego anafranilu?
          • fla Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:50
            aha, 25 mg
    • szyderca_i_glupawiec Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:55
      info z jednej strony:

Anafranil i leki tej grupy często podawane są w stanach lękowych tylko raz dziennie, na noc. Działają jednak nie tylko w ciągu najbliższej nocy ale również przez całą następna dobę lub nawet kilka dni. Ich działanie rozwija się stopniowo, w ciągu kilku tygodni. Nie należy samemu zmieniać zapisanej dawki ani przerywać nagle kuracji. Do leczenia depresji stosuje się Anafranil w znacznie wyższych dawkach – bo aż do 200 mg dziennie. Przeciętna dawka dzienna wynosi zazwyczaj w praktyce ambulatoryjnej 150 mg. Aby pacjent zaakceptował tę dawkę, która z reguły powoduje wystąpienie niegroźnych lecz nieraz nieprzyjemnych objawów ubocznych, trzeba kilku dni stopniowego jej podwyższania. Zazwyczaj trwa to od 4 do 7 dni.

jeżeli czujesz się po nim senna to wrzucaj raz dziennie przed snem, po jakims czasie może ta sennosc minie
      • fla Re: anafranil- pytanie 05.11.06, 12:58
        dziekuje, tak trzeba bedzie zrobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka