carlabruni 17.11.06, 22:35 dziwne co?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyderca_i_glupawiec Re: lęk bez depresji 17.11.06, 22:37 tyle człowiek siedzi na tym forum, to już nic nie dziwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:03 a mnie to dziwi, bo mam takie objawy. mysalam, ze mam depresje a tu zero negatywnych mysli tylko lęk. dziwne to bardzo;-). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tarja30 Re: lęk bez depresji 18.11.06, 15:24 carlabruni napisała: > a mnie to dziwi, bo mam takie objawy. mysalam, ze mam depresje a tu zero > negatywnych mysli tylko lęk. dziwne to bardzo;-). pozdrawiam. tez tak mam i juz mnie to nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:03 nie. nie takie dziwne :) można mieć lęk uogólniony, lęk napadowy, jakąś fobię. a do tego nie trzeba depresji. nawet w manii może wystąpić lęk. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:07 to jak leczyc ten lęk nie mając depresji? tyle czytam o tej chorobie a tak malo wiem;-). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:14 na różnego rodzaju lęki dobre są leki SSRI. ("osobiście" znam tylko seroxat, na moje lęki działa całkiem nieźle) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:27 oj, najprzeróżniejsze, począwszy od egzystencjalnych :-) fobia społeczna (jeszcze nie wyleczona), różne fobie specyficzne (przed robalami itp, nie wiem czy wyleczone, bo dawno nie widziałam robala ;-) zabobonny lęk przed ciemnością i czymś nadprzyrodzonym (WYLECZONY!) i parę innych, o których nawet nie pamiętam. (a jak nie pamiętam, to pewnie wyleczone :) poza tym mam depresję, której często towarzyszy specyficzny lęk połączony z poczuciem beznadziejności. na razie nie wyleczone. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: lęk bez depresji 17.11.06, 23:31 a w ogóle na początku trochę mnie dziwiło, że te same leki daje się na depresję, nerwicę i najróżniejszego rodzaju lęki. ale podobno w każdym przypadku działają. a Ty masz napady lęku, czy lęk uogólniony? czego się boisz? czasem, w lżejszych przypadkach wystarcza psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: lęk bez depresji 18.11.06, 03:05 Nie jest dziwne, Carlabruni. Lek nie jest przyczyna depresji. Depresja za to bardzo czesto pojawia sie na skutek leku. Dlatego musisz robic wszystko aby ten lek co sie pojawia pokonac. Jesli tego nie zrobisz to bedzie on powracal i powracal az zaczniesz byc depresyjna. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: lęk bez depresji 18.11.06, 08:40 staram sie msk. ostatnio wzielam troche za duzo na siebie. dwa kierunki studiow. jeden dziennie, drugi zaocznie. oba na akademii medycznej. z tym jednym kier mam problemy. nie wiem czy nie lepiej skonczyc jeden a potem zaczac drugi. co o tym myslisz? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: lęk bez depresji 18.11.06, 13:35 Decyzje musisz podjac Sama bo Ty najlepiej wiesz. Jesli nie radzisz Sobie z dwoma wtedy musisz zastanowic sie czy mozesz je ciagnac razem. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jokker5 Re: lęk bez depresji 18.11.06, 19:29 Na twoim miejscu zdecydowanie przerwałbym drugi kierunek.Dwa kierunki- dwa razy więcej stresu.Twoje zdrowie jest ważniejsze niż drugi dyplom.Może się skończyć tak,że będziesz miała dwa dyplomy, a pracy nie znajdziesz gdyż będziesz psychicznie wykończona.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: lęk bez depresji 18.11.06, 11:25 mskaiq napisał: Lek nie jest przyczyna depresji. Depresja za to > bardzo czesto pojawia sie na skutek leku. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić te zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
o-0-o Re: lęk bez depresji 18.11.06, 14:35 maska sie nie analizuje tylko wchlania w siebie calosciowo, tylko wtedy dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
dolor Re: lęk bez depresji 18.11.06, 14:54 A to możliwe, bo założenie, że coś powoduje skutek, a jednocześnie nie jest tego skutku przyczyną, przypomina teologię. Odpowiedz Link Zgłoś
ignacyklopotowski Re: lęk bez depresji 18.11.06, 18:21 a znacie to? www.psychoterapeuci.pl/psych_grup.php#kraina_leku Odpowiedz Link Zgłoś
carlabruni Re: lęk bez depresji 20.11.06, 09:59 ciekawe jest to inspiro. tylko, ze ja mieszkam w Lodzi. do warszawy nie bede doezdzac. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sultan50 Re: leki zagraniczne za drogie dla mnie 21.11.06, 01:41 nie place bo leki lykam a depresja jest nie placebo ta nowa nastepna taryfa to samobojstwo popelnic i zwiekrzyc statystyki smiertelnosci Odpowiedz Link Zgłoś