nowa.owca 14.04.07, 00:23 powiedzmy ze przezyliscie w zyciu szokujace zdarzenie, np porwanie przez ufo, czy sa jakies srodki ktore pozwola to zapomniec,wymazac z pamieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mskaiq Re: jak leczyć szok? 14.04.07, 11:25 Mozesz sie tego pozbyc, musisz nieustanie pozbywac sie mysli o tym przezyciu. Kiedy sie pojawiaja sie mysli dotycace tego przezycia wtedy zajmnij sie czymkolwiek innym. Z czasem te mysli znikna. Moga jeszcze wracac ale pozbywajac sie ich nieustannie pozbedziesz sie ich na dobre. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: jak leczyć szok? 14.04.07, 12:33 O tym nie da się zapomnieć a jedynie oswoić z tym i traktować to neutralnie dzięki terapi poznawczo-behawioralnej u psychologa Odpowiedz Link Zgłoś
wyautowany Re: jak leczyć szok? 14.04.07, 14:51 suchyxxx2 napisał: > O tym nie da się zapomnieć a jedynie oswoić z tym i traktować to neutralnie dzi > ęki terapi poznawczo-behawioralnej u psychologa byles na takiej terapii behawioralno-poznawczej? chcialbym wiedziec jak to wyglada, napisz na priv jesli mozesz? bo ja bylem na terapii innego rodzaju, ale przerwalem bo sie zawiodlem:( ale chyba musze dalej szukac pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
szyderca_i_glupawiec Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 04:06 spoko Suchy, pomoże Ci terapia poznawczo-behawioralna to uwierzę, na dzień dzisiejszy mam wątpliwości co do takiej formy terapii Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: jak leczyć szok? 14.04.07, 14:54 ufoludki ci nie wykasowały pamięci? oj, no to w takim razie nie wiem, to już chyba tylko deprim. Odpowiedz Link Zgłoś
damen_dramen Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 01:19 reset nie jest mozliwy, ale mozliwe jest pozbycie sie zaspolu stresu pourazowego tj wszystkim emocji narosłych dookoła tegoż i natrętnie powracających przy byle okazji. jest taka metoda terapeutyczno-neurologiczna polegająca na kontrolowanym ruchu gałek ocznych, ale szczeglow nie znam. tak czy siak potrzebny do tego fachowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 02:01 tylko ciszą zdaje sie ze u mnie w rodzinie z emocji jakaies panny ratuja misje promu kosmicznego za pomocą TELEPRACY.Mieszkamy w Nowej Hucie a tam nasza poleci hyba Nowak sie nazywa, polka atomówka he he he. Słyszałem o gaszeniu płonących szybów naftowych za pomocą wybuchu, ale jednak teleprace odradzam. Dlatego będe strzelał a one będą corz batrdziej cicho, w tej Nowej Hucie oczywiscie atomówki he he he -- A.Wisniewski Snerg - Nagi Cel Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 10:27 reset nie jest mozliwy, ale mozliwe jest pozbycie sie zaspolu stresu pourazowego tj wszystkim emocji narosłych dookoła tegoż i natrętnie powracających przy byle okazji. jest taka metoda terapeutyczno-neurologiczna polegająca na kontrolowanym ruchu gałek ocznych, ale szczeglow nie znam. tak czy siak potrzebny do tego fachowiec. Jest też metoda zwana terapią poznawczo-behawioralną.Wydaje mi się bardziej prawdopodobna niż ruchy gałek ocznych:) Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 17:41 mysle ,że tylko ciszą na pewno nie telepracą toz najbardziej psychotropowy lek w polsce -- A.Wisniewski Snerg - Nagi Cel Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: jak leczyć szok? 21.04.07, 17:43 tez to biore, niestety -- A.Wisniewski Snerg - Nagi Cel Odpowiedz Link Zgłoś
xeno_nowa_ksiezniczka Re: jak leczyć szok? 22.04.07, 15:56 jesli ktos ma programik zamieniający monitor albo TV cyfrowy w lampę rentgenowską, to poprosze na meila Odpowiedz Link Zgłoś