chemiczna_czekolada 06.12.07, 18:11 bo dobre dni tak szybko odchodza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rain.dog Re: Spieszmy sie umierac 06.12.07, 20:09 > bo dobre dni tak szybko odchodza w smugę cienia i znowu pobudka z ręką w nocniku Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 00:12 Bo pozwalasz tym dobrym dniom odejsc. Ja nauczylem sie miec je codziennie. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
forumie_ojczyzno_moja Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 00:32 Ja nauczylem sie miec je > codziennie. mamy bić brawa? Odpowiedz Link Zgłoś
niczegoniewiem Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 00:38 :) albo lepiej nauczmy się też mieć je codziennie - dobre chwile Odpowiedz Link Zgłoś
rain.dog Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 20:01 mskaiq napisał: > Bo pozwalasz tym dobrym dniom odejsc. Ja nauczylem sie miec je > codziennie. wiemy,wiemy,wiemy Wiemy,że masz tylko dobre dni i nauczyłeś się już wszystkiego - powtarzasz to codziennie po kilka razy do znudzenia. Aż tak bardzo potrzebujesz samego siebie utwierdzać w tej pewności, że wpisujesz te monotonne szablony w kazdym mozliwym wątku? Człowiek na tym forum nawet nie może kilka zdań niezobowiązujacej grafomanii popełnić, żebys nie wyskoczył jak diabeł z pudełka z tą swoja mantrą. Gdyby taki np.Słowacki żył teraz i przyszłoby mu do głowy wkleić do netu to swoje "Smutno mi Boże...itd" to pan Mskaiq zapewne pouczyłby poetę natychmiast dlaczego jest mu smutno, dlaczego należy smutku unikać i zapewnił,że on,Mskaiq, nigdy nie bywa smutny, bo wybiera radość i dobre myśli. Adieu. Toż to już nie do wytrzymania sie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 21:56 Ja również wybieram dobry nastrój, nie chcę się dołować z powodu problemów, a mam ich sporo. Moje zmartwienia nic nie zmienią, tylko się zdołuje i zejdę na dno. Staram się kontrolować swoje ciało, nie chcę wrócić to tego co było, a było strasznie, leżałam w łózku, całymi dniami płakałam, działałam przeciwko sobie. Jestem na takim etapie że wiem że będzie tylko lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rain.dog Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 22:00 koalaa8 napisała: (to co zwykle) to też już wiemy cieszymy się gratulujemy nie prosimy o więcej Odpowiedz Link Zgłoś
tristezza Do Maska 07.12.07, 21:40 Mask, moglbys napisac cos blizszego o Twoim zyciu osobistym? czesto informujesz jaki to w Tobie bezmiar milosci i pozytywnych uczuc. a kiedys pisales o problemach z alkoholem, rozwodzie, narkomanii syna...rozumiem, ze to juz czas przeszly. a teraz jak jest? dzielisz z kims zycie, czy przepelniony miloscia do ludzkosci biegasz samotnie po plazy pogryzajac marchewke? Odpowiedz Link Zgłoś
nicx Re: Do Maska 07.12.07, 22:19 samotny mask umilający sobie życie marchewką nie ma prawa do prywatnego oceanu miłości? wszyscy muszą się frasować? Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 23:26 Mysle ze trzeba zadac sobie podstawowe pytanie. Czy chcemy byc negatywni, cierpiec, nie widziec sensu zycia i miec zle dni czy tez chcemy sie cieszyc, miec dobre dni, odnajdowac sens w zyciu. Jesli wybieramy negatywnosc wybieramy depresje. Jesli wybieramy pozytywnie oddalamy sie od deprsji. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
atak_niekontrolowanych_mysli Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 23:39 dnia 25.08.07 o godzinie 01:41 sneeper_1 napisał : pozytywka Odpowiedz Link Zgłoś
chemiczna_ala Re: Spieszmy sie umierac 07.12.07, 23:46 Człowiek, który ma doświadczenie w zarządzaniu tak wieloma nickami, może śmiało zostać szefem ZUS-u Odpowiedz Link Zgłoś
rain.dog Re: Spieszmy sie umierac 08.12.07, 00:02 mskaiq napisał: > Mysle ze trzeba zadac sobie podstawowe pytanie. Czy chcemy byc > negatywni, cierpiec, nie widziec sensu zycia i miec zle dni czy tez > chcemy sie cieszyc, miec dobre dni, odnajdowac sens w zyciu. > Jesli wybieramy negatywnosc wybieramy depresje. Jesli wybieramy > pozytywnie oddalamy sie od deprsji. > Serdeczne pozdrowienia. To już znamy na pamięć. Czyżby to miała być odpowiedź na pytanie Tristezzy? Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Spieszmy sie umierac 08.12.07, 08:41 Nie mogę doprowadzać siebie do smutku, bo znajdę się na psychicznym dnie. Wszystko robię żeby każdy dzień był pozytywny, muszę ćwiczyć, dzisiaj idę z synem na basen, cieszę się jego radością z pływania. Jeśli przyjmę do siebie że moje życie jest smutne, pogłębiam depresje. Za wszelką cenę trzeba muszę szukać sensu zycia, usmiechu, radości, żeby nie wrócić do depresji. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demole to jest moja obserwacja i interpretacja, 08.12.07, 09:37 Re: Spieszmy sie umierac atak_niekontrolowanych_mysli 07.12.07, 23:39 Odpowiedz dnia 25.08.07 o godzinie 01:41 sneeper_1 napisał : pozytywka Odpowiedz Link Zgłoś
demole <a href="http://www.mtv.pl/" target="_blank">www.mtv.pl/</ 08.12.07, 09:38 Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: <a href="<a href="http://www.mtv.pl/"" target="_blank"> 08.12.07, 09:39 a tego to mi juz nie powiedzieli ze w tytule nie dziala www.mtv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nadau88 do Koala 08.12.07, 09:57 Wiedziałem że tej kwestii się odezwiesz, wszystkie rozwiązania w listach nie prowadzą do niczego, najpierw piszesz o schizofrenii, teraz o depresji, co Ty wreszcie masz ? Każdy ma prawo się smucić, nie zależnie czy jest chory czy zdrowy. Rozumiem że chcesz suszyć zęby każdego dnia, mając schizofrenie ciężko, ale niektórym się udaje np mskaiqowi. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: do Koala 08.12.07, 12:19 to raczej kwestia uczciwości i moralności, inaczej,zazadałbym wyłączenia komputera i napisania do mnie listu ,który dostarczyć musiałbyś osobiście,wcześniej streszczając co jest w środku / toz to bezsens Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: do Koala 08.12.07, 13:19 Wedlug Wciórka J. Schizofrenia albo wedlug Psychiatrii A. Bilkiewicza OBJAWY ZABURZEN AFEKTYWNYCH – dysforii, depresji, manii sa objawami schizofrenii. Napisales ze kazdy ma prawo sie smucic. To prawda tyle ze przezywanie smutku zamienia sie w placz, zniechecenie, obojetnosc, potrafi prowadzic do prob samobojczych i do depresji. Trzeba sobie zdawac sprawe czym jest smutek, zal, zlosc albo nienawisc jesli chcemy sie pozbyc depresji. Serdeczne pozdrowiemia. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: do Koala 08.12.07, 13:31 ( NIE KLIKAJ PAJACYNKI, a pajacyk będzie miał zawsze pełny brzuszek Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: do masqiinki 08.12.07, 13:33 niee, dizsiaj nie mam ochoty na j ebanko Odpowiedz Link Zgłoś
felicja_n Re: do masqiinki 17.12.07, 21:06 pozytywna hitlerynka niby że wzbudza miłość, bo negatywna b img152.imageshack.us/my.php?image=felicjanuf5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
masorex Re: Spieszmy sie umierac 19.12.07, 13:10 wielu pacjentow odkryło leki poprawiające samopoczucie,i teraz...właśnie co teraz ? niejednemu pacjentowi wcale nie idzie o zrobienie sobie euforii, ale o odzyskanie rozumu i woli zniszczonych neuroleptykiem w sumie w zyciu należy cieszyć się tym co jest, alle czy dopuszczalne jest zabieranie drugiemu cłżowiekowi dóbr duchowych ? Odpowiedz Link Zgłoś