13.09.03, 16:03
hm potrzebuje tego leku, czy moze ktos mi poradzic a moze ktos ma do
sprzedania? ile moze kosztowac pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asiulka20 Re: Effexor 13.09.03, 16:57
      i jeszcze jak moge prosic czy lekarz rodzinny moze skierowac do psychiatry czy
      tylko do psychologa? sa jakies leki na depresje ktore nie powoduja uczucia
      glodu i sa sprzedawane bez recepty?
      • mr_hyde Re: Effexor 13.09.03, 18:55
        asiulka20 napisała:

> i jeszcze jak moge prosic czy lekarz rodzinny moze skierowac do psychiatry
        czy
        > tylko do psychologa? sa jakies leki na depresje ktore nie powoduja uczucia
        > glodu i sa sprzedawane bez recepty?

Do psychiatry nie potrzeba żadnego skierowania.W niektórych poradniach bywa
        że najpierw rozmawiasz z psychologiem.Nie słyszałem żeby jakieś leki
        przeciwdepresyjne powodowały uczucie głodu albo żeby to była jakaś reguła.Skąd
        wzięłaś takie bzdury?Bez recepty leków na depresje nie ma żadnych.Mówię tu
        oczywiście o depresji zdiagnozowanej przez lekarza nie o potocznym znaczeniu
        słowa.To że Tobie wydaje się,że masz tzw.depresje nie oznacza,ze tak jest w
        istocie.Wątpliwości Twoje rozwieje lekarz-psychiatra gdy się do niego udasz.
    • mr_hyde Re: Effexor 13.09.03, 18:49
      asiulka20 napisała:

> hm potrzebuje tego leku, czy moze ktos mi poradzic a moze ktos ma do
      > sprzedania? ile moze kosztowac pozdrawiam

Effexor(venlafaxine hydrochloride) to jest zdaje się Effectin tylko pod inną
      nazwą handlową a może taką ma nazwę w innym kraju.Koszt Effectinu to chyba
      120 zł opakowanie(średnio na miesiąc).Co to znaczy,że potrzebujesz tego leku?
      Jest to lek wyłącznie na receptę.Z Twojej wypowiedzi wynika,że nie zapisał Ci
      tego lekarz a tylko coś o tym słyszałaś.Nie stosuj tego na własną rękę.Idź do
      lekarza.
      • maagda_w Re: Effexor - mogę Ci sprzedać 15.09.03, 10:46
        Effectin za 80 zł. Juz nie biorę. Po leku schudłam w 2 miesiące parę
        kilogramów. Można po nim nic nie jeść przez cały dzień (przynajmniej ja tak
        miałam).
        • waleryj Re: Effexor - mogę Ci sprzedać 15.09.03, 11:41
          maagda_w napisała:

> Effectin za 80 zł. Juz nie biorę. Po leku schudłam w 2 miesiące parę
          > kilogramów. Można po nim nic nie jeść przez cały dzień (przynajmniej ja tak
          > miałam).

jeju magda to wyglada jak bys na sile chciala komus upchnac go. Ot taka
          niechcacy reklama dla glupich - ze sie chudnie. Nie wstyd Tobie?

• maagda_w Re: Effexor - mogę Ci sprzedać 15.09.03, 15:38
            To nie reklama. Wiem, ze kobiety szukaja takich lekow antydepresyjnych zeby nie
            przytyc (o ile wiem otylosc moze poglebic depresje lub byc jej przyczyna).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka