0lunia 17.08.08, 21:01 Dlaczego życie jest takie trudne? Ciągle się staram, ciągle ktoś ode mnie czegoś wymaga, a ja nie spełniam oczekiwań. Nie mam znajomych, nie mam faceta, a rodzice ciągle niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maijkell Re: Ja sobie nie dam rady 17.08.08, 21:13 0lunia napisała: > Dlaczego życie jest takie trudne? > Ciągle się staram, ciągle ktoś ode mnie czegoś wymaga, a ja nie spełniam > oczekiwań. > Nie mam znajomych, nie mam faceta, a rodzice ciągle niezadowoleni. Rodzice kiedyś umrą a ty będziesz musiała poradzić sobie sam - tak mówi Igor ( terapeuta) Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Ja sobie nie dam rady 17.08.08, 21:25 Wiem, ale to kiedyś. Teraz mam 20 lat, studiuję, a zdaję sobie sprawę, że sama na tym świecie nic nie zdziałam. Nie utrzymam się, nie znajdę wsparcia wśród innych. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Ja sobie nie dam rady 17.08.08, 23:07 Bo to twoi rodzice mają problem a nie ty. Miej ich w dupie i rób swoje. Najważniejsze żebyś ty była z siebie zadowolona. A jak się będą ciebie czepiać to im powiedz, że mają to co sobie spłodzili. W końcu czego po takich genach się spodziewali. Najczęściej taka gadka działa jak kubeł zimnej wody. Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Ja sobie nie dam rady 17.08.08, 23:31 Czasem faktycznie mowie sobie ze nie musze byc taka jak sobie zycza ale jednak ciagle jak mam poparcie mamy czuje sie bezpieczniej. Teraz siedze sama w pokoju, a rodzinka osobno i czuje sie winna ze sie im sprzeciwilam. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Ja sobie nie dam rady 17.08.08, 23:35 Jesteś od nich uzależniona emocjonalnie a oni to bezczelnie wykorzystują. Musisz nauczyć się zapewniać sama sobie bezpieczeństwo. Podejrzewam, że oni tez ciebie potrzebują, więc jak zauważą, że nie zabiegasz o ich względy to sami zaczną ci nadskakiwać. Cierpliwości. Znajdź sobie jakieś towarzystwo w swoim wieku i przestań sie zastanawiać jak zadowolić rodziców. Nie żyjesz dla ich przyjemności tylko dla własnej. Oni już mieli przyjemność jak cię płodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: Ja sobie nie dam rady 18.08.08, 16:06 bertrada napisała: Oni już mieli przyjemność jak cię płodzili. OOOO tak to jest prawda. Oluniu moja imienniczko ... jedno co rób to zadowalaj siebie. Warto im szybciej to załapiesz tym więcej skorzystasz z życia. Asertywność i podażanie swoją drogą. Skup się na swoich potrzebach, a nie na potrzebach całego świata .. Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Ja sobie nie dam rady 18.08.08, 21:25 Mam dość życia, a nie mam odwagi go skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Ja sobie nie dam rady 18.08.08, 23:16 Idę w czwartek. Sorry za taki przesadzony tekst - właśnie pokłóciłam się z rodzicami. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Ja sobie nie dam rady 18.08.08, 23:54 Olej rodziców, jak nie mają na tyle moralności, żeby nie dręczyć osoby chorej to nie ma sensu zawracać sobie nimi głowy. Niech se gadają co chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
nonak23 wyszukiwarka chorych? 18.08.08, 23:42 Znalazłem ciekawy portal, gdzie chorzy łatwo mogą odnaleźć się po dolegliwościach tym samym wymienić informacjami i radami, bo z lekarzami bywa różnie... niestety Adres www.naszechoroby.pl Odnajdziesz tam osoby o tych samych schorzeniach z całego kraju. Stworzysz własną grupę znajomych i razem podejmiesz walkę z chorobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś