Dodaj do ulubionych

Chlorprothixen, czy znacie?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 19:48
Cierpię na nerwicę lękowo depresyjną, biorę od miesiąca Chlorprothixen raz jest
lepiej raz gorzej. czy ktoś ma doświadczenie z tym lekiem? dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • czapa1 Re: Chlorprothixen, czy znacie? 15.01.02, 08:16
      Moja mamuska choruje na schizofrenie. Bierze ten lek juz bardzo dlugo, tzn
      kilkanascie lat. Jak dotąd nie ma nawrotów :)))) Dodam jeszcze, że jest ona na
      rencie od jakichś 20 lat i dzielnie się trzyma (bezpośrednia przyczyna jej
      choroby została wyeliminowana, jeśli można tak powiedzieć).
      Pozdrawiam cieplo i życzę DUZO zdrowia.
      • Gość: ABC Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 18:02
        Czy to na pewno to? Trochę dziwne bo mnie przepisał to lekarz przy nerwicy
        lękowo-depresyjnej. Czy ktoś ma może jeszcze doświadczenie z tym lekiem?
        • Gość: tulip Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.intech.pl 15.01.02, 21:30
          Jeśli rzeczywiScie masz "tylko" nerwice to...lepiej zmień lekarza.
          Chlorprothixen działa wprawdzie przeciwlękowo,ale stosuje się go
          głównie w psychozach i schizofreni.Absolutnie nie jest antydepresantem.
          Więcej na:www.leki.med.pl
          • Gość: Kajtek Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: 212.244.180.* 17.01.02, 13:11
            Chyba przesadzasz, to cytat właśnie z www.leki.med.pl o zastosowaniu tego leku:
            Lek stosowany jest w leczeniu stanów pobudzenia i agresji, towarzyszących
            psychozom -
            • Gość: ABC Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 18:15
              Biorę go w dawce 15 mg 2xdziennie, więc nie jest to tyle ile zaleca się w
              psychozach.Czuję że działa na mnie też przeciwlękow, może nie tak jakbym
              chciała, ale trzeba chyba poczekać albo zmienić lek.
              • Gość: Kajtek Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: 212.244.180.* 18.01.02, 09:36
                Wiesz, mi pomogło na jakiś czas zestawienie (też nerwica ze skłonnosciami
                depresyjnymi): Lorafen (uspokajający i przeciwlękowy) i Hydiphen
                (antydepresyjny), ale Lorafenu nie można dlugo brac bo uzależnia.
                • Gość: ww22 Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.saturn.pl 20.04.02, 00:19
                  u mnie klapa: dostalem go na depresje i tylko zaszkodzil, bo po nim spalem
                  kilkanascie godzin na dobe a i reszta to byl prawie sen. pani ps. zareagowala
                  obnizajac dawke z 6 do 5 tabletek na dobe. chlorprotixen wyladowal w koszu;)
                  no ale na nerwice czy leki to moze i dobry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka