Gość: ABC IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.02, 19:48 Cierpię na nerwicę lękowo depresyjną, biorę od miesiąca Chlorprothixen raz jest lepiej raz gorzej. czy ktoś ma doświadczenie z tym lekiem? dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czapa1 Re: Chlorprothixen, czy znacie? 15.01.02, 08:16 Moja mamuska choruje na schizofrenie. Bierze ten lek juz bardzo dlugo, tzn kilkanascie lat. Jak dotąd nie ma nawrotów :)))) Dodam jeszcze, że jest ona na rencie od jakichś 20 lat i dzielnie się trzyma (bezpośrednia przyczyna jej choroby została wyeliminowana, jeśli można tak powiedzieć). Pozdrawiam cieplo i życzę DUZO zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.02, 18:02 Czy to na pewno to? Trochę dziwne bo mnie przepisał to lekarz przy nerwicy lękowo-depresyjnej. Czy ktoś ma może jeszcze doświadczenie z tym lekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tulip Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.intech.pl 15.01.02, 21:30 Jeśli rzeczywiScie masz "tylko" nerwice to...lepiej zmień lekarza. Chlorprothixen działa wprawdzie przeciwlękowo,ale stosuje się go głównie w psychozach i schizofreni.Absolutnie nie jest antydepresantem. Więcej na:www.leki.med.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: 212.244.180.* 17.01.02, 13:11 Chyba przesadzasz, to cytat właśnie z www.leki.med.pl o zastosowaniu tego leku: Lek stosowany jest w leczeniu stanów pobudzenia i agresji, towarzyszących psychozom - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 18:15 Biorę go w dawce 15 mg 2xdziennie, więc nie jest to tyle ile zaleca się w psychozach.Czuję że działa na mnie też przeciwlękow, może nie tak jakbym chciała, ale trzeba chyba poczekać albo zmienić lek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: 212.244.180.* 18.01.02, 09:36 Wiesz, mi pomogło na jakiś czas zestawienie (też nerwica ze skłonnosciami depresyjnymi): Lorafen (uspokajający i przeciwlękowy) i Hydiphen (antydepresyjny), ale Lorafenu nie można dlugo brac bo uzależnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww22 Re: Chlorprothixen, czy znacie? IP: *.saturn.pl 20.04.02, 00:19 u mnie klapa: dostalem go na depresje i tylko zaszkodzil, bo po nim spalem kilkanascie godzin na dobe a i reszta to byl prawie sen. pani ps. zareagowala obnizajac dawke z 6 do 5 tabletek na dobe. chlorprotixen wyladowal w koszu;) no ale na nerwice czy leki to moze i dobry. Odpowiedz Link Zgłoś