kpax 17.11.03, 18:32 czy da mi on kopa (energie) i wygoni mnie z łóżka - skróci sen z 15 godzin do normalnych 8 na dobe???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mr_hyde Re: kto stosowal Edronax? 17.11.03, 18:48 kpax napisał: > czy da mi on kopa (energie) i wygoni mnie z łóżka - skróci sen z 15 godzin do > normalnych 8 na dobe???? Reboksetyna widzę.Kij wi.Na każdego wszystko działa inaczej.Ja tam wolę nie eksperymentowaać z nowymi lekami.Chuj wie jak wpłyną na człowieka w dłuższej perspektywie.Z takim prozac'iem to mniej więcej wiadomo,wszak ładują to w ludzi chyba już z 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ixus Re: kto stosowal Edronax? 18.11.03, 10:21 Ja stosowalem. Faktycznie edronax nakreca i moze tak byc, ze bedziesz czul przyplyw energii. Ja tak mialem, ale oprocz tego troche potegowal moje zaburzenia lękowe (ginitwa mysli itp). Mialem podobne objawy co Ty, ale najlepsza okazala sie jednak IMAO tranylcypromina (parnate). W Polsce jest niedostepna na rynku, dlatego kupuje ja w Szwajcarii badz Argentynie. Jak przetestujesz z grubsza wszystkie antydepresanty dostepne w Polsce to mysle, ze warto sprobowac. Korzysci przewyzszaja mozliwe efekty uboczne, zdecydowanie. Trzeba byc jednak swiadomym mozliwego przelomu nadcisnieniowego i przestrzegac diety. W Polsce nie jest to uciazliwe, bo sery dojrzewajace i wino czerwone (zawieraja tyramine, ktora w reakcji z IMAO moze wywolac przelom nadcisnieniowy) raczej nie sa zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
kpax Re: kto stosowal Edronax? 18.11.03, 18:18 to ciekawe a czemu stosowales sam Edronax zamiast dodac jakis np. seroxat? dlaczego akurat ten IMAO jest trudno dostepny? jakie ma efekty uboczne? podziekowania i pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ixus Re: kto stosowal Edronax? 18.11.03, 19:42 Edronax to jeden z wielu lekow, ktory stosowalem z lepszym lub gorszym skutkiem. Mialem nadzieje, ze podniesie moj poziom energii i wyciagnie mnie z wyra. No ale tak do konca sie nie stalo. Tranylcypromina nalezy do tzw niebezpiecznych IMAO, bo blokuje rozklad tyraminy, ktorej podwyzszona ilosc moze prowadzic do przelomow nadcisnieniowych z mozliwym ZGONEM. Dlatego w Polsce jest niedostepna. Te przypadki sa jednak bardzo rzadkie i mysle, ze w niektorych przypadkach uzycie IMAO jako lekow 2-3 linii jest zasadne. Napomne, ze sa one dostepne w cywilizowanych krajach (USA, Francja, Niemcy itd), ale nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś