mira.ra 07.12.03, 20:53 Już chciałabym, by był 2 stycznia. Macie jakieś rady, jak przeżyć w miarę bezboleśnie ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaba.a Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 10:42 Niestety,nie mam rad, ale mam ten sam problem. Jak co roku boje się,że ich nie przeżyję.Juz teraz mam dośći jest to niepokojaca oznaka,bo w poprzednich latach nie zaczynało sie tak wczesnie. Pozwolisz,że poczytam rady do Ciebie, może z którejs skorzystam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sklonowana40 Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 13:21 Nie mam rad, ale mimo wszystko cos powiem:-) Swieta to dla mnie tez trudny okres, chociaz ostatnio nawet spokojniej o nich mysle. Moze dlatego, ze jestem starsza i jakos bardziej niz dawniej cenie sobie obecnosc moich bliskich? Od smierci mojego faceta (21 lat temu), odbebnialam panszczyzne swiateczna. A teraz doceniam bliskosc moich synow i rodzicow. Mysle, ze ciezkie przezycia nauczyly mnie "szybko" kochac najblizszych. Pewnie bedzie jak w kotle, ale ciagle razem:-) Zreszta, to tak szybko zleci, przeciez dopiero zaczal sie rok 2003 ,a juz sylwester za progiem. Nic sie nie martw,Mira.ra, zaraz bedzie 2 stycznia i znow bedziemy o rok starsi i (mowie glownie za siebie).... niewiele madrzejsi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszk8 Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 17:24 Ech, na samo wspomnienie mam dość... Pewnie spędzę je w łóżku, tudzież na spacerach... Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 17:30 mariuszk8 napisał: > Ech, na samo wspomnienie mam dość... Pewnie spędzę je w łóżku, tudzież na > spacerach... Zazdroszcze Ci, ze masz taka mozliwosc. Majac dwoje dzieci, musze "swietowac", udawac... Odpowiedz Link Zgłoś
rumiankowa Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 17:44 Oho, widzę, że znów w swoich "dziwactwach" nie jestem sama. Dla mnie to też , od lat, najtrudniejszy okres, nie można normalnie zrobić zakupów, bo atakują te ozdóbki, bombki, ogólne podekscytowanie i "rodzinność". Dlaczego nam tak trudno to znieść? Oj, boli to wszystko... Dlatego, że najczęściej nasze własne rodziny są mocno pokraczne? Ja już wiem dlaczego mi tak trudno. A Wy wiecie? Ostatnią wigilię przeziębiłam się chodząc z aparatem kilka godzin i podglądając przez okna jak świętują Rodziny. Nie wiem jak ten ból załagodzić, ale będę o tym rozmawiać z terapeutą. Może czymś się podzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
meduza102 Re: Jak przeżyć święta 08.12.03, 19:36 Nie znoszę Świąt! Czuję się wtedy straszliwie samotna... Jak to przeżyć? Sama nie wiem jak mi się to udaje... Odpowiedz Link Zgłoś