beee5 04.08.09, 22:42 czy wiecie może coś na temat jego refundacji w przyszłości? Bo trochę się podłamałam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tlenoterapia Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 04.08.09, 22:53 Tego nie wiem ale dla czego akurat lekarz uznal ze jedynym skutecznym lekiem dla Ciebie bedzie valdoxan? To melatoninowy lek zupelnie z innej beczki niz reszta ,czy inne juz konsumowalas i nie pomogly? Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 04.08.09, 22:58 A na pewno nie ma jakiegoś zamiennika? Bo jak ostatnio, czyli jakieś 2mies temu chciałam się czegoś dowiedzieć o tym leku, to nawet lekarz nie miał o nim pojęcia. W aptece wiedzieli tylko tyle, że coś takiego jest. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 04.08.09, 23:55 bertrada napisała: > A na pewno nie ma jakiegoś zamiennika? Thymanax. S. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 00:57 Jeszcze jest melitor, ale podejrzewam, że wszystkie będą miały podobną cenę. Jeszcze musi trochę czasu upłynąć, zanim będzie polski odpowiednik. Bo chyba tylko taki ma szansę być tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 14:13 bertrada napisała: > Jeszcze jest melitor, ale podejrzewam, że wszystkie będą miały podobną cenę. > Jeszcze musi trochę czasu upłynąć, zanim będzie polski odpowiednik. Bo chyba > tylko taki ma szansę być tańszy. Niekoniecznie polski. Zagraniczne generyki też są dużo tańsze od leku oryginalnego. S. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 16:23 o jakas nowa piguła :) przeczytalam ponoc znacznie jebie watrobe, mianseryna tez jebie watrobe, na sen lek jak znalazl, ciekawe co z nastrojem i napedem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 16:24 pisz, pisz, tutaj tylko o tym można pisać prochy-śmochy gó... ci pomogą Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 17:08 to ze ci gowno pomogly nie znaczy ze mi gowno pomoga, (tj. pisz za siebie) jest o niebo lepiej niz bez Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 05.08.09, 17:21 Z opisu wygląda, że głównie reguluje sen, bo działa na receptory melatoninowe. A reszta to trochę przy okazji. Mnie ten lek właśnie z tego powodu zainteresował. Ale niestety psychiatra, u którego byłam nie miał zielonego pojęcia, że takie coś w ogóle istnieje i ma zostać wprowadzone na rynek. Na swoje usprawiedliwienie dodał, że jeszcze do niego nie zawitał żaden przedstawiciel farmaceutyczny z prezentacją tego leku, no to skąd ma wiedzieć o jego istnieniu. Autentyk, lekarz z 2st specjalizacji. Co mu nie przeszkodziło w zainkasowaniu 70PLN za poradę. ;D Dlatego zastanawiam się, gdzie można znaleźć kogoś kto to przepisze. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenoterapia Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 06.08.09, 18:10 Za kare, ze niedoksztalca sie ,doktorowi dala bym o polowe mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 07.08.09, 15:45 Tak mnie zaskoczył tym oczekiwaniem na przedstawiciela farmaceutycznego, że mi szczena opadła. Pierwszy raz w życiu nie miałam pojęcia co powiedzieć, więc zapłaciłam i wyszłam. ;) Zresztą to nie pierwszy tego typu eksces. Kiedyś przy mnie zadzwonił do apteki, bo chciał się dowiedzieć czy jakiś lek jeszcze jest w sprzedaży. Okazało się, ze już od kilku lat się go nie produkuje. A na początku wyglądał na sensownego i zainteresowanego pacjentem. Poszłam do niego z polecenia. I nawet go wpisałam na białą listę. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 07.08.09, 15:18 nie szkoda Ci dwoch stow za jeden lek ;) tlp maja skutki uboczne dosc silne, ssri sa lightowe, niektore neuroleptyki sa hard chociaz w malej dawce na sen sa ok, ja mam teraz trittico na sen tak sobie dziala, moze byc, sprawia ze w ogole zasypiam, czasem przebudzam sie nad ranem Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 07.08.09, 15:38 Jak miałoby pomóc to nie szkoda by mi było. ;) Generalnie moim problemem jest ciągłe uczucie niedospania i zmęczenia, co mi wielce dezorganizuje życie. Depresji jako takiej nie mam. Do psychiatry chadzam tylko dlatego, że w zasadzie inni lekarze nie bardzo zajmują się tego typu problemami. A valdoxan ma właśnie regulować rytmy dobowe i wskazany jest dla osób, które mają depresję objawiającą się kłopotami ze snem. Zażywałam i trójpierścieniowce i serotoninowce. Żaden nie pomógł a większość usypiała mnie jeszcze bardziej. Trittico nieco pomagał w zaśnięciu ale nic poza tym. Stąd pomysł, żeby poeksperymentować z valdoxanem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 07.08.09, 16:01 to jak lekarz nie wie o leku to musisz mu powiedziec, poprosic :) Na Twoja dolegliwosc bez problemu powinnas dostac. Odpowiedz Link Zgłoś
m-b Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 09.08.09, 17:24 zaczalem stosowac Valdoxan 6 dni , temu , za wczesnie na ocene. moze pierwsze i przemijajace mam nadzieje efekty to : sennosc o poranku i zawroty glowy tak do poludnia. Odpowiedz Link Zgłoś
m-b Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 09.08.09, 21:40 reklamówka www.youtube.com/watch?v=TmjwjZd-VRQ Odpowiedz Link Zgłoś
karolina817 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 10.08.09, 20:48 ale fajna muzyczka Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: valdoxan kosztuje ponad 200 PLN 10.08.09, 23:26 karolina817 napisała: > ale fajna muzyczka Za taką kasę to się przynajmniej fajna muzyczka należy. ;) S. Odpowiedz Link Zgłoś