21.12.17, 16:23
Marcin Makowski: Wybaczcie, ale nie umiem współczuć Kijowskiemu. To karykatura faceta
Mateusz Kijowski, były lider KOD-u, a obecnie ”stypendysta wolności”, udzielił wywiadu mojemu redakcyjnemu koledze Grzegorzowi Łakomskiemu. Właściwie przez całą rozmowę starał się wszystkich przekonać, że nie pracuje, bo dostał wilczy bilet, jego sytuacja życiowa jest dramatyczna, a datki od ludzi na spłatę długów to forma ”kontraktu” ze społeczeństwem. Za jego działalność obywatelską i pozytywistyczny trud. Ile bym w sobie nie wykrzesał empatii, nie umiem mu jednak współczuć. Facet, który przeznacza swój czas na chodzenia po mediach i użalanie się, zamiast zabrać się za jakąkolwiek pracę, to karykatura samego siebie.
Obserwuj wątek
    • jerzy_55 Re: Kijowski 21.12.17, 16:39
      - Różne prace wykonywałem. Ale nie jestem fachowcem z ogromnym doświadczeniem w żadnym z tych obszarów. Mediana zarobków w Polsce wynosi 3,5 tys. brutto. Nie chodzi o to, żebym oczekiwał ogromnego wynagrodzenia. Ale żeby móc spłacać długi musiałbym zarabiać ponad 8 tys. brutto - zwierza się na koniec rozmowy z WP Mateusz Kijowski. Czyli facet, który miał obalić Jarosława Kaczyńskiego, skończył jak Ferdek Kiepski. W tym kraju nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem, a za marne 3,5 tys. do roboty nie pójdzie, bo się nie opłaca. Czy coś tu trzeba więcej dodawać? Ten żenujący spektakl komentuje się sam.
      • jutta_t Re: Kijowski 20.03.25, 18:06
        Marcin Makowski: Wybaczcie, ale nie umiem współczuć Kijowskiemu.
    • seremine Re: Kijowski 21.12.17, 17:48
      Oszust, klamca, alimenciarz...wstyd!
      • mala200333 Re: Kijowski 26.11.21, 20:38
        Zniknal …I dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka