seremine Re: Wielkanoc!!! 08.04.23, 22:15 mala200333 napisała: Wesolych Swiat Wielkanocnych!!! Odpowiedz Link
chris.w5 Bamberg 26.03.24, 18:10 w wielkanocnej dekoracji fontanna Neptuna na rynku Grüner Markt, Bamberg, Bayern Odpowiedz Link
super.halusia Re: Bamberg 26.03.24, 21:09 Dziękuję i nawzajem życzę wszystkiego dobrego........... Odpowiedz Link
jutta_t Re: Wielkanoc!!! 26.03.24, 21:23 Zgodnie z tradycją w koszyczku wielkanocnym powinny znajdować się: jajka chleb sól wędlina ser chrzan babka wielkanocna baranek Jajka symbolizują narodziny, chleb jest symbolem życia, sól symbolizuje nieśmiertelność. Wędlina oznacza dobrobyt i dostatek, ser symbolizuje przyjaźń człowieka z naturą a chrzan jest symbolem pokonania goryczy męki Jezusa. Babka wielkanocna symbolizuje doskonałość. Ze Świętami Wielkanocnymi kojarzy się baranek, który jest symbolem Baranka Bożego, złożonego jako ofiarę za ludzkie grzechy. Odpowiedz Link
al.1 Re: Wielkanoc!!! 30.03.24, 18:17 OGROMNANOC Wielkanoc jadłem czaruje i frykasy gwarantuje Moja rada będzie krótką dobrze nie przesadzać z wódką Cały stół w potrawach ginie z tego ta Noc Wielka słynie Gdy smakołyki czarują to wnet coś wygenerują Każdy śmiało się częstuje bo one łaknienie rodzą a wspaniale się poczuje gdy mu one nie zaszkodzą Jak wyżerka, to ćwiczenia aby więcej jeść jedzenia Bo gdy kalorie spalimy to jedzeniem nadrobimy Jedząc do nieprzytomności przytrafiają się nudności Trza więc wybrać złoty środek Wolisz święta? Czy wychodek? Odpowiedz Link
chris.w5 Re: Wielkanoc!!! 29.03.24, 13:04 zdrowych i spokojnych świąt! u mnie zaczynają się w Wielki Piątek, jest wolny od pracy Odpowiedz Link