Dodaj do ulubionych

Czy DVD dziala jako antyradar?

IP: 64.203.129.* 13.04.04, 22:36
Mam pytanko.
Czy plytka DVD jest lepsza jako antyradar od klasycznego CD? Czy w ogole sie
nadaje, bo juz rozne opinie slyszalem. Jedni mowia, ze jest lepsza, bo ma
wieksza gestosc zapisu i lepiej odbija fale radaru, a drudzy, ze sie w ogole
nie nadaje. Mam taka uszkodzona plytke i nie wiem czy zmieniac, bo z CD jezdze
juz trzy lata i jeszcze ani razu nie zlapali mnie za predkosc, a lubie
przycisnac do dechy.
Obserwuj wątek
    • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 13.04.04, 22:43
      Najbardziej to jednak zalezy od wielkosci samochodu. np. Passat i Octavia sa w
      tej samej luksusowej i usportowionej klasie, wiec maja rowne szanse na zlapanie
      nawet z DVD na lusterku. Bory i Fabii nie zlapia tak latwo, ale to rodzinne i
      mniejsze samochody i szybko tez nie da sie nimi jechac...

• Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 13.04.04, 22:45
        Ja jezdze Octavka.
        • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 13.04.04, 22:51
          To bedziesz mial problem, bo to ogromne i luksusowe auto prawie tak jak A8. Nie
          dosc, ze mocy kupa to jeszcze ten chrom wszedzie z przodu, ale to podobno
          pomaga... Najlepiej rzuc jakies fajne lustrzane worki na cala przednia szybe i
          zawies pare DVD jak i rowniez CD na lusterku. Wtedy bedziesz mogl smigac jak
          niewidzialny.

Gość portalu: skodomaniak napisał(a):

> Ja jezdze Octavka.
          • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 13.04.04, 22:54
            Ej, nie nabijaj sie matolku!
            Octavka to Passat, a nie zadne A8.
            Pomylilo ci sie widac z Superbem.
            Radze udac sie do okulisty.
            • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 13.04.04, 22:59
              Fakt, chyba mi sie pomylilo, ale ja zawsze myslalem, ze Superb to Phateon, wiec
              stad moj blad wynika...
              • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 14.04.04, 19:30
                cracovian napisał:

> Fakt, chyba mi sie pomylilo, ale ja zawsze myslalem, ze Superb to Phateon, wiec
                >
                > stad moj blad wynika...

Superb to Superb, a Phaeton, to Phaeton. Co nie zmienia faktu, ze oba auta
                naleza do kategorii aut luksusowych.
                • Gość: wredny Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 00:55
                  Super,Hiper,Extra de Lux
            • Gość: at Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.net-serwis.pl 21.04.04, 23:52
              Superb to Passat gamoniu, a Octawia jest na plycie podlogowej Golfa i miejsca w
              niej tyle co kot naplakal :)
              • Gość: tommi Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.dip.t-dialin.net 09.05.04, 21:06
                octawia posiada ta sama plyte podlogowa co golf pzd
            • Gość: JAZ Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.05.04, 10:56
              Marzenia! He, he, he
              Jeśli to passat to czemu na płycie golfa?
              Macie nędznego compacta! :-( ble, ble, ble

Nowy klub skodziarzy?
      • Gość: Gienio Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.speed.planet.nl 13.04.04, 22:50
        Co za kurwa bzdura znowu, Passat i Octawia i Bora z Fabia to to samo, Jezu
        widzisz i nie grzmisz!
        • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 13.04.04, 22:53
          Passat i Octavia to to samo auto, Bora to Golf z bagaznikiem, a Fabia to
          powiekszone Polo.
          • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 13.04.04, 22:55
            Ja slyszalem, ze nowy Passat bedzie uzywal troche czesci z terazniejszej
            Octavii, ktora przeciez w 99% to A6 jesli nie A8...

> Passat i Octavia to to samo auto, Bora to Golf z bagaznikiem, a Fabia to
            > powiekszone Polo.
            • Gość: To ja Skodomaniak - mam pytanie!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.04.04, 21:37
              Ty jesteś takim debilem, że myslisz że ci płytka CD alboi DVD pomoże, czy może
              próbowałes być dowcipny?
              Jak to drugie to może idź na forum-humorum.
              Albo rzuć sobie na dach kilka worków cementu, to lepsze od płytki dvd.
              • peternurek1 Re: Skodomaniak - mam pytanie!!! 22.04.04, 23:43
                > Ty jesteś takim debilem, że myslisz że ci płytka CD alboi DVD pomoże, czy
                może
                > próbowałes być dowcipny?

nie psuj wątku... było już nieźle
          • Gość: Gienio Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.speed.planet.nl 13.04.04, 22:59
            Ten zly sen nigdy sie nie skonczy....Dzieki za info > Passat i Octavia to to
            samo auto, Bora to Golf z bagaznikiem, a Fabia to
            > powiekszone Polo.

Moze Super B to cos co wyglada podobnie jak Passata?
            • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 14.04.04, 08:23
              Gość portalu: Gienio napisał(a):

> Ten zly sen nigdy sie nie skonczy....Dzieki za info > Passat i Octavia to to
              >
              > samo auto, Bora to Golf z bagaznikiem, a Fabia to
              > > powiekszone Polo.
              >
              > Moze Super B to cos co wyglada podobnie jak Passata?

Superb nie moze byc podobny do Passata, bo to zupelnie inna klasa.
              • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 14.04.04, 14:58
                ...to mowisz, ze Superb to klasa nizej niz Passat?
              • Gość: Gienio Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.speed.planet.nl 14.04.04, 22:47
                Czas na powazne pytanie, jestes po prostu ograniczony, czy tez glupi?
                • Gość: wredny najlepszi jezdidlo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 00:53
                  Gość portalu: Gienio napisał(a):

> Czas na powazne pytanie, jestes po prostu ograniczony, czy tez glupi?

na tak postawione pytanie skodomaniak moze odpowiedziec tylko :

tak,Skoda to najlepszy samochod na swiecie
          • Gość: BZDURA Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 212.160.145.* 14.04.04, 15:07
            Fabia to Golf!!!
            • Gość: Kotek Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.plwaw.energis.pl 14.04.04, 16:14
              Nieeeeeeee, Fabia to Pheaton, tylko troszkę zakamuflowany, żeby Skoda nie
              została posądzona o dubbing.

Pozdrawiam
              • Gość: zgryzliwy stereo :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:30
                Gość portalu: Kotek napisał(a):

> Nieeeeeeee, Fabia to Pheaton, tylko troszkę zakamuflowany, żeby Skoda nie
                > została posądzona o dubbing.

a kto podklada to "pierdzenie" w Skodzie ,jakis znany aktor czy nasladowca
                dzwiekow natury :-))
                czy mozna ( jakis przelacznik ) posluchac obu wersji :-))
                no i jak to jest kamuflowane - przeciez Skode jednak slychac :-))))
          • Gość: zajcol Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 17.05.04, 18:13
            Milosc do skody zaslepila ci oczka :-))))
            Octawia powstaje na plycie podlogowej Golfa IV i ma taki sam rozsatw osi. Co za
            tym idzie miejsca w srodku jest tyle co w Golfie. W sumie to auto odpowiada VW
            Bora - porownaj sobie rozstaw osi i wymiary zewnetrzne. Nota bene Octavia to
            naprawde ciasne auto z duzym kufrem (zreszta golf takze tylko bez kufra) -
            porownaj sobie roztsaw osi z np Fiatem Marea.

Do Passata w kazdym badz razie Octavii daleko.

Co do Superba to z kolei powstaje on na przedluzonej plycie podlogowej Passata i
            jako taki nie ma swojego odpowiednika wsrod aut VW.

Fabia nie jest zadnym powiekszonym Polo. Plyta podlogowa i rozstaw osi jest
            identyczny, a co za tym idzie rowniez ilosc miejsca w srodku jest taka sama.

No to tyle w tym temacie - proponuje powertowac troche katalogow / prasy
            branzowej. :-)

Pozdrawiam

PS
            Skody to moim zdaniem calkiem nieglupie auta za rozsadne pieniadze.
    • Gość: drechu Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 62.29.248.* 14.04.04, 15:30
      ja tam używam kasety magnetofonowej, bo kurde płytki mi szkoda wieszać na
      lusterku. A działa mówie wam super. Jak raz jechałem moim poldkiem 120km/h na
      ograniczeniu do 40, to gliny strzelały radarem i nic. Nie zatrzymałem się.
      Gonili mnie tam jeszcze kawałek, ale dali spokoj. Jednak ta kaseta działa
      bardzo dobrze. Nie zapłaciłem do dziś rzadnego manadatu.
      • Gość: Michal Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: *.fornfyndet.se 14.04.04, 16:30
        Jezeli plyta DVD jest wieksza od frontu samochodu i jest umocowana na
        wysiegniku przed autem.Pzdr.Michal
        P.S Nie slyszalem jeszcze aby ktos sciagal mandat za przekroczenie szybkosci
        przez DVD plyte.Takze probowac.
        • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: 64.203.129.* 14.04.04, 19:28
          Gość portalu: Michal napisał(a):

> Jezeli plyta DVD jest wieksza od frontu samochodu i jest umocowana na
          > wysiegniku przed autem.Pzdr.Michal
          > P.S Nie slyszalem jeszcze aby ktos sciagal mandat za przekroczenie szybkosci
          > przez DVD plyte.Takze probowac.

Na jakim znowu wysiegniku?
          Plytke wystarczy miec umocowana na lusterku i nie musi miec wielkosci calego
          samochodu. Jakbys chodzil do szkoly, to bys wiedzial, ze powierzchnia kompaktu
          ma rowki, ktore tak odbijaja fale radarowe, ze wracaja one do gliniarza z
          mniejsza predkoscia no i wtedy radar mysli, ze jedziesz wolniej. Poniewaz DVD ma
          wezsze rowki i duzo wiecej, wiec powinno to jeszcze bardziej spowalniac fale
          radaru, ale moze sie myle.
          • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. 14.04.04, 19:33
            Jak zwykle sie nie myslisz - Armia Amerykanska zaczela plyty DVD wlasnie uzywac
            w normalnych nie-stealth samolotach takich jak F-15 i F-16, nawet w
            transportowym Herkulesie i juz radar ich nie chwyta. Cala wielo-miliardowa
            technologia stealth poszla do blota. Beda masowo teraz puste DVD kupowac od
            Mitsubishi Chemical zeby Ruscy ani Chinczycy nie dostali tego w swoje rece.
            • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: 64.203.129.* 14.04.04, 20:00
              Smiej sie smiej.
              Jak cie zlapia za predkosc to inaczej zaspiewasz.
          • tomekkk82 Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. 14.04.04, 20:03
            skodomaniak, nie wiem, czy ty udajesz, czy naprawde taki ograniczony jestes.
            Skoda gadać...
            • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: 64.203.129.* 14.04.04, 20:20
              tomekkk82 napisał:

> skodomaniak, nie wiem, czy ty udajesz, czy naprawde taki ograniczony jestes.
              > Skoda gadać...

Sam jestes ograniczony. Widac, ze nie uczyles sie fizyki.
              Widac w zawodowkach nie ucza.
              • tomekkk82 Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. 14.04.04, 21:36
                No tak u mnie na III roku Wydzialu Mechanicznego prawie sie z fizyka nie
                spotykam:)
          • Gość: Michal Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: *.fornfyndet.se 14.04.04, 21:07
            Skodomaniak,
            w moim przypadku promienie sa pchane przez te wielka plyte.Glina juz nic
            niemoz<e odczytac bo nic nie otrzymuje.Pzdr.Michal
          • Gość: zgryzliwy Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 22:42

> .ktore tak odbijaja fale radarowe, ze wracaja one do gliniarza z
            > mniejsza predkoscia no i wtedy radar mysli, ze jedziesz wolniej. Poniewaz DVD
            > ma
            > wezsze rowki i duzo wiecej, wiec powinno to jeszcze bardziej spowalniac fale
            > radaru, ale moze sie myle.

nie mylisz sie ,ale uwazaj bo mozna przesadzic
            jak zasatosujesz dwuwarstwowe DVD to moze tak spowolnic te fale ze na radarze
            bedzie wskazywac predkosc ujemna a policjant przeciez widzi ze jedziesz do
            przodu a nie do tylu i wlepi mandat za "uzywanie"
            no chyba ze uzna to za cud - ....techniki he he
            • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. 14.04.04, 23:12
              Oficjalnie skoda jest przeciez na liscie cudow techniki 21 wieku - sprawdz
              ostatni numer Popular Mechanics.
          • Gość: artek Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 11:02
            ale musisz je umiescic na luserkach zewnetrznych, i warto jeszcze plyty DVD wsadzic w otwory
            przeznaczone na halogeny wtedy masz najlepsza skutecznosc
          • gibki Re: Czy DVD dziala jako antyradar? Tak dziala.. 23.04.04, 10:13
            > Plytke wystarczy miec umocowana na lusterku i nie musi miec wielkosci calego
            > samochodu. Jakbys chodzil do szkoly, to bys wiedzial, ze powierzchnia kompaktu
            > ma rowki, ktore tak odbijaja fale radarowe, ze wracaja one do gliniarza z
            > mniejsza predkoscia no i wtedy radar mysli, ze jedziesz wolniej. Poniewaz DVD
            m
            > a
            > wezsze rowki i duzo wiecej, wiec powinno to jeszcze bardziej spowalniac fale
            > radaru, ale moze sie myle.

no i zapominasz ze teraz te fotoradary z wiazka laserowa w ogole nie zauwaza
            samochodu ktory ma plyte dvd na lusterku
            bo to laser od cd wiec przy cd zmniejsza predkosc a przy dvd to juz w ogole nie
            zauwazy
      • wasa Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 14.04.04, 19:51
        Ja tam jeżdżę tylko maluchem, ale wiecie... licho nie śpi.
        Na lusterku mam kasetę VHS. Drugą wożę w bagażniku (przypominam - maluch ma z
        przodu!) wciśniętą między blachę a koło zapasowe. Nie dość, że odpędza radar,
        to działa jak dodatkowy zderzak. Jak na razie rewelacja!
        • wasa Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 14.04.04, 19:54
          Oczywiście kasety nie są puste. Na jednej "Pojedynek na szosie" Spielberga, a
          na drugiej (tej w bagażniku) "Speed 2".
        • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 14.04.04, 20:01
          Wypad stad.
        • cracovian Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 14.04.04, 20:07
          Ja mam Trabanta Polo i jeszcze mnie nigdy nie zlapali, a wszystkie maluszki
          wyprzedzam jak idzie, ale ta VHS to i tak niezly sposob. Zawsze jest lepiej byc
          przygotowanym na najgorsze.

Jak uzbieram to Octavie kupie - w tym momencie to najbardziej luksusowy
          samochod dostepny w Polsce.
          • Gość: skodomaniak Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 64.203.129.* 14.04.04, 20:17
            cracovian napisał:

> Ja mam Trabanta Polo i jeszcze mnie nigdy nie zlapali, a wszystkie maluszki
            > wyprzedzam jak idzie, ale ta VHS to i tak niezly sposob. Zawsze jest lepiej byc
            >
            > przygotowanym na najgorsze.
            >
            > Jak uzbieram to Octavie kupie - w tym momencie to najbardziej luksusowy
            > samochod dostepny w Polsce.

Bez przesady. Chyba ci sie pomylilo z Superbem.
            • Gość: Michal Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.fornfyndet.se 14.04.04, 21:12
              Panowie,policja mierzy pistoletem laserowym w numer rejestracyjny,gdyz to jest
              jedyna powierzchnia prosta.Pzdr.Michal
              • Gość: AdM Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.visp.energis.pl 14.04.04, 21:17
                ale bzdurę popełniłeś
                • Gość: zgryzliwy Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 00:41
                  Gość portalu: AdM napisał(a):

> ale bzdurę popełniłeś

wlasnie - proste to jest kolo
                • kierowiec1 Kto popelnil, to popelnil 15.04.04, 08:43
                  Gość portalu: AdM napisał(a):

> ale bzdurę popełniłeś

Kto popelnil, to popelnil. Wiazka z pistoletu radarowego jest na tyle szeroka,
                  ze celuje sie zgrubsza w caly samochod. A wahania reki podczas pomiaru nie
                  wplywaja znaczaco na wynik. Natomiast promien z laserowego miernika jest
                  srednicy kilku milimetrow. A machniecie wiazka podczas pomiaru po nachylonej
                  powierzchni bardzo falszuje wynik. Szybki ruch reki i nawet domek jednorodzinny
                  mozna zmierzyc na 85 km/h :-)

Stad pistoletami laserowymi celuje sie podczas pomiaru w mozliwie prostopadla
                  do mierzacego czesc samochodu - rzeczona tablica rejestracyjna. Takie pistolety
                  czesto sprzezone sa z kamera wideo dokumentujaca przebieg pomiaru i badany
                  samochod.

POzdr.

K.
              • niknejm Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 14.04.04, 21:26
                Gość portalu: Michal napisał(a):

> Panowie,policja mierzy pistoletem laserowym w numer rejestracyjny,gdyz to
                > jest jedyna powierzchnia prosta.Pzdr.Michal

A ja słyszałem, że mierzą w czoło kierowcy. Efekt podobno niweluje czapka-
                bejsbolówka, ale musi być biała i podrygiwać (wraz z głową kierowcy) w
                rytm 'pompowania' subwoofera w bagazniku (umpa, umpa, umpa, ymc, ymc itd).

Ponoć staruszków też trudno złapać, bo mają pomarszczone czoła. Widać, wyszaleć
                mozna się dopiero na emeryturze :-(

Pzdr
                Niknejm
          • Gość: Zuraw Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 82.210.144.* 22.04.04, 01:06
            To jest niemozliwe, ze wyrprzedzasz z tym VHSem wszystkie mlauchy. Chyba ze
            masz nagrane w NTSC. Wtedy jest szansa, ale taki zapis zbyt mocno zalamuje
            promienie radaru (inna gestosc zapisu na tasmie) i wtedy mozesz miec problem.
            Chyba ze zmienisz celuloid na gestszy. Wtedy powinno byc ok - nie zlapia cie i
            bedziesz szybszy od maluchow.
        • frred Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 27.04.04, 10:51
          wasa napisała:

> Ja tam jeżdżę tylko maluchem, ale wiecie... licho nie śpi.
          > Na lusterku mam kasetę VHS. Drugą wożę w bagażniku (przypominam - maluch ma z
          > przodu!) wciśniętą między blachę a koło zapasowe. Nie dość, że odpędza radar,
          > to działa jak dodatkowy zderzak. Jak na razie rewelacja!

Genialne! Jedyny poważny post w tym wątku!

Ja dorzucę drugi:

Najlepiej przeczytać wszystkie tomy Harry'ego Pottera, następnie iść na ulicę
          Pokątną i tam kupić sobie pelerynę-niewidkę i Mapę Huncwotów. Mapa Huncwotów
          pokaże nam lokalizację patroli z radarami. Na jakiś kilometr przed patrolem
          należy zatrzymać samochód, założyć na siebie pelerynę-niewidkę i można pruć.
          Żaden gliniarz nas nie zatrzyma, bo zobaczywszy auto bez kierowcy będzie w zbyt
          dużym szoku. Można by również kupić pelerynę rozmiaru XXXXXXXXXXXXXXXL i
          nakrywać nią całe auto, ale wtedy nie będą nas widzieć inni kierowcy, co grozi
          wypadkiem.
    • kollector Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 15.04.04, 00:20
      Jest lepszy patent - mozna podziurawić pojazd (b.gęsto) i na wylot - wtedy fale
      emitowane przez radar przechodzą przez poruszający się samochód i nic się nie
      odbia i nie wraca do radaru
      • Gość: zgryzliwy Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 00:44
        kollector napisał:

> Jest lepszy patent - mozna podziurawić pojazd (b.gęsto) i na wylot

ale policmajstry sa tepe i mimo ze w ten sposob namierzy tego za Toba to nie
        jego zatrzyma :-)
    • ojciec-dyrektor Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 15.04.04, 00:27
      Skodomaniak, ale pamiętaj, że druga płytka musi dyndać na tylnej szybie, po
      przecież już są videoradary w nieoznakowanych radiowozach!
      A w ogóle zastanawiam się czy koniecznie trzeba wieszać płytkę DVD - to
      przecież wydatek. Ja teraz testuję arkusz blachy falistej zamiast przedniej
      szyby. Na razie działa, nic nie zapłaciłem, tylko mam kiepskawą widoczność do
      przodu :(
      • Gość: zgryzliwy Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 00:48
        ojciec-dyrektor napisał:

> Ja teraz testuję arkusz blachy falistej zamiast przedniej
        > szyby. Na razie działa, nic nie zapłaciłem, tylko mam kiepskawą widoczność do
        > przodu :(

przyjdzie zima to sobie "oczko" mozna wychuchac,a poki co patrzec przez boczna
        szybe albo lusterka obrocic do przodu
    • Gość: Henio Dzialaja, ale tylko te kupione na stadionie IP: *.sympatico.ca 15.04.04, 00:52
    • Gość: kloss Ale tylko zapisana w formacie DVD R+ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 17:33
      Audio nie działa, DVD R- też nie..... Sam sprawdziłem swoim Rowerem.
      Zapłaciłem, ale teraz nie będę taki, wracam do starego Video CD - to 100%
      pewność.
    • Gość: leon Ale zlapaliscie faze ;) IP: 195.205.45.* 19.04.04, 14:44
      No ja nie moge, ale jaja...
      Owszem, plyta na lusterku dziala, ale tylko w polaczeniu z niebieskimi diodami
      na spryskiwaczach.
      A, jezeli chodzi o Octavie, to ona klasowo odpowiada Borze, Superb odpowiada
      Passatowi. Skoda NIE PRODUKUJE samochodu klasy Audi A6.
      • Gość: at Re: Ale zlapaliscie faze ;) IP: *.net-serwis.pl 22.04.04, 00:14
        Dokladnie tak jest, ale przeciez skodomaniak wie lepiej - w koncu ma
        najbardziej luksusowy samochod na rynku - octawie - i na dodatek niewykrywalny
        dla radarow. Tez bym tak chcial, ale niestety moja meganka, wieksza w srodku
        od octawii, czesto pada ofiara radarowcow, ale dzis zaczynam obklejac ja
        dookola plytami CD i tez sie NIE DAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!
    • Gość: bolo22 skad sie tacy idioci biora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 13:29
      Gosci mysle, ze sobie robisz jaja z tym CD i plytka DVD , ale jak nie i
      rzeczywiscie cos takiego masz i w to wierzysz buahahahahahahaahaha to musisz
      zrobic tak:

Wez cegle - walnij sobie w glowe - pomoc nie pomorze ale taka pusta gówka sie
      do niczego innego nie nadaje
      • Gość: at Re: skad sie tacy idioci biora? IP: *.net-serwis.pl 22.04.04, 00:17
        Tak, jedyna rada dla skodomaniaka to: weź koło i pierdolnij sie w czoło!!!
    • Gość: analog Lepsza jest stara płyta analogowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 07:40
      Lepsza jest stara płyta analogowa. Jeśli nie czarny krążek, to może pocztówki
      dźwiękowe masz? Ja mam kilka, mogę odstapić po atrakcyjnej cenie. Cały samochód
      sobie nimi obkleiłem. Najlepszy efekt jest na płytach Foga, Bielickiej albo
      Małego Kazia. Orkiestra z Czerniakowa powoduje nawet spalenie się radaru.
    • ford_focus Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 22.04.04, 09:29
      Nie nabijajcie się tak z biednego skodomaniaka!
      Przecież jeździ Passatem z czeskim znaczkiem z przodu! - to zobowiązuje do
      zamanifestowania swojej "inności". Chociaż płytą DVD!

Naprawdę maniaku jestem w szoku że tak fajni i mądrzy ludzie muszą szukać
      potwierdzenia dla swoich rewolucyjnych koncepcji na takim forum.
      Jesteś klasą samą w sobie spróbuj stworzyć prywatne forum dla skodziarzy i
      gosci w plytami na lusterkach (a propos proponuje powiesić sobie jeszcze na
      bocznych lusterkach).

Pozdrawiam
    • Gość: stefan Tylko wiadro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.mz.gov.pl / *.mz.gov.pl 22.04.04, 13:05
      U mnie na lusterku wisi dumnie wiadro ale tylko aluminiowe. Zbiera wszystkie
      fale...niestety telefon komorkowy nie działa. Aby było skuteczniej trzeba
      pomalować lakierem bezbarwnym - lepiej odbija, a jak sie wypełni "BETONEM" to
      sie nie koleboce.
    • kierowca.furmanki Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 22.04.04, 13:17
      Gość: skodomaniak napisał:
      >Octavka to Passat, a nie zadne A8.
      >Pomylilo ci sie widac z Superbem.

Skodomaniak to kredyn, zresztą jak większość niedopieszczonych skodoamfibiarzy.
      Jeżdżąc z tyłu w foteliku dziecięcym Octavią swojego starego niczego się do tej
      pory jeszcze nie nauczył. Teraz zabierze się za upiekszanie swojego czeskiego
      passata antyradarowymi pierdółkami. powodzenia :-p
    • Gość: Stanley NIE ZŁAPALI CIĘ BO U CIEBIE DO DECHY TO 55km/h. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 22.04.04, 14:08
      A nie dlatego,że płytę z Ich Troje powiesiłeś se pod lusterkiem (opcjonalnym).
      • Gość: znawca Re: NIE ZŁAPALI CIĘ BO U CIEBIE DO DECHY TO 55km/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 20:11
        Plyta, czy dvd to nie ma znaczenia, najwazniejsze,zeby znalazl sie na niej utwor
        mniej niz zero,dobrze tez miec przy sobie resoraka - gdyby plyta nie zadzialala,
        to sie podzieli predkosc na dwa samochody.
        • Gość: Maniek Re: NIE ZŁAPALI CIĘ BO U CIEBIE DO DECHY TO 55km/ IP: *.accor-hotels.com 23.04.04, 01:57
          A próbował ktoś może Kości RAM podobno DDR są najlepsze i nie widać ich aż tak.
          Trzeba je powbijać w rzędzie w podsufitkę na całej szerokości i tak samo pod
          zderzakami.
          • Gość: znawca2 Re: NIE ZŁAPALI CIĘ BO U CIEBIE DO DECHY TO 55km/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 07:54
            Kosci to jest stara metoda, inaczej zwana "na Cezara",za czasow laptopow, ta
            metoda rzucala policjantow na kolana,
            ale odkad wprowadzono na rynek
            palptopy, policjanci sa bezradni i rozkladaja rece, a spoleczenstwu rece opadaja.

O te kosci z DDR jest teraz bardzo trudno, ale rownie dobrze mozna stosowac
            kosci jakiejkolwiek Stasi.
            • Gość: z2 Re: NIE ZŁAPALI CIĘ BO U CIEBIE DO DECHY TO 55km/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 08:00
              palmptopy oczywiscie...
              • Gość: wowa Re:czytam i nie wierze wlasnym oczom!!!! IP: 10.30.133.* 23.04.04, 10:34
                hahahahahaaaaa!!!
                • Gość: makar lustrzanki najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 10:47
                  Ależ wy się wszyscy mylicie.Najlepsze są okulary (lustrzanki) - wprost 101%
                  skuteczności.Pozdrawiam.
                  • Gość: annika Re: lustrzanki najlepsze IP: *.ae.wroc.pl 27.04.04, 10:26
                    okulary lustrzanki - zgoda. ale zarysowane! Ja owinęłam mojego lexusa taśmą
                    magnetofonową (poszlo mi troche nagrań z dziecinstwa na starym magnetofonie
                    szpulowym, ale trudno). dodatkowy plus takiego rozwiazania - nikt nie wie ze to
                    lexus i mam lakier niezarysowany przez matolow zazdrosnikow. polecam!!
    • fan_gazety A może by tak zacząć zwyczaj donosów?? 23.04.04, 10:52
      bo z CD jezdze
      > juz trzy lata i jeszcze ani razu nie zlapali mnie za predkosc, a lubie
      > przycisnac do dechy.

Jak tak czytam takie teksty, i widzę chodzące codziennie do szkoły moje dzieci,
      drogą, po której może własnie jedziesz (i inni zwolennicy tegoż) z pedałem
      wcisniętym do dechy, to mysle sobie, że czas najwyższy zacząć robic użytek
      z "komórek" i po prostu dzwonić na policję. Ponoć w Kandzie działa bezbłędnie.
      mało kto jedzie za szybko, bo jest narażony na szybki donos, bo jest
      zagrożeniem życia innych ludzi. Życzę Ci, byś rozwiązał problem łapania przez
      policję dużo prościej i lepiej - dla innych i siebie. Jeżdżąc wolniej.

Szerokiej (bez dziur) drogi
      F_g
      • Gość: skodomaniak2 Re: A może by tak zacząć zwyczaj donosów?? IP: *.inetia.pl 23.04.04, 14:39
        tez mam octavie, tylko ze kombi i jest wieksza od normalnej. Skodomaniaku, nie
        daj sie tutaj wpuszczac w maliny tym ograniczonym klepaczom. Ja sprawe radarow
        policyjnych rozwiazalem przez rozmieszczenie we wszystkich oknach tar do
        prania, mozna je jeszcze kupic na wsiach na targach. Jesli poznasz dokladniej
        zasady fizyki, to przyznasz ze grubo pofalowana blacha najlepiej rozprasza fale
        radaru. Mozesz sobie to narysowac, ewentualnie popros kogos. Pamietaj tylko ze
        kąt obijania jest zawsze równy kątowi padania sygnału, możesz to sprawdzić za
        pomocą prostego doświadczenia z rzucaniem piłeczki pod różnym kątem o podłogę.
        I jeszcze jedno - blacha nie może być wypolerowana, tylko matowa, a najlepiej
        jak będzie miała zniszczoną powierzchnię. Naomiast należy uważać przy słuchaniu
        stacji radiowych - niektóre zakresy częstotliwości powodują odbijanie fal
        radaru. A najbardziej odbija jak się słucha Radia Maryja
        • Gość: at Re: A może by tak zacząć zwyczaj donosów?? IP: *.net-serwis.pl 23.04.04, 14:53
          Ty...oszołomie, nie czepiaj sie religii, bo po smierci bedziesz chcial byc
          chociaz przez moment w kosciele, a nie w supermarkecie!
    • Gość: Xymena Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 195.205.8.* 23.04.04, 15:04
      Można też polać maskę butaprenem i posypać brokatem, to idealnie rozprasza
      wiązkę. Będziesz wtedy odporny nie tylko na policyjne radary, ale na wszelkiego
      rodzaju laserowe i radiowe systemy namierzające, stosowane np. w rakietach
      Tomahawk, Scud i Hellfire. Jest to także inwestycja o korzyściach wybiegających
      daleko w przyszłość, gdyż wg najnowszych badań taka powłoka, byle odpowiednio
      gruba, z powodzeniem odbija nawet promień laserów bojowych, tzn. niszczących.
      Jak w Star Treku. Dla lepszego efektu operacją polewania i posypywania należy
      obiąć również przednią szybę, ewentualnie zamiast brokatu użyć drobno
      zmielonego lustra tudzież zwierciadła.

Lecz zarówno moja, jak i poprzednie porady nie są Ci, szanowny Twórco Wątku, do
      niczego potrzebne. Prędzej gliniarz uwierzy, że radar mu się spieprzył, niż że
      Skodovką można gdziekolwiek przekroczyć dozwoloną prędkość. Na parkingach przy
      marketach nie stają.
    • Gość: 600MeV Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: 195.205.8.* 24.04.04, 10:38
      Czemu przestaliście gnoić frajera? Już prawie płakał!
    • Gość: jarek Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.energetyka.czest.pl 26.04.04, 12:16
      Najlepiej jest przykleić sobie DVD na czoło. Jeżeli jedziesz z pasażerem to
      jemu też przyklejasz (zwiększa się pole odbicia fal). Gdy wieziesz pasażerów na
      tylnych siedzeniach im też przyklej. Aha bardzo ważne aby trzymali głowy między
      zagłówkami przednich foteli.
    • Gość: RADAROWIEC Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.04, 12:27
      PEWNIE ŻE TAK, DLATEGO F 111 JEST ZBUDOWANY Z TAKICH PŁYTEK.
    • Gość: jaca Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.gorn.polsl.gliwice.pl 26.04.04, 18:25
      DVD i CD to dziadostwo. Ja uzywam dyskietek 5 1/2 cala. No rewelacja. A kumpel
      ma antene satelitarna z przodu oblozona cynfolia z czekolady milka. Nie zlapali
      go ani razu. ale musi byc milka orzechowa, bo jak mial z jogurtowej z wedla, to
      nie dzialalo.
      • newest Re: Czy DVD dziala jako antyradar? 26.04.04, 22:24
        Bzdura, bzdur, bzdura. Płyta zawieszona statycznie na lusterku praktycznie nie
        załamuje fal między rowkami, bo się nie obraca, więc odbicie ma taką samą
        prędkość, jak fala przychodząca i policjant dostaje dokładną informacje o
        prędkości samochodu (no chyba, że mocno trzęsie, wtedy rzeczywiście nieco
        zmniejsza, ale mało).
        Ja stosuje płyty DVD przyklejone do alusów na kołach. Płyta się kręci i odbija
        fale, które wracają spowolnione. Co więcej, im szybciej jadę, tym płyta się
        bardziej kręci, fale się bardziej załamują i zmniejszenie prędkości fali
        powracającej jest relatywnie większe. Np. przy 60km/h jest to tylko ok. 5%
        mniej, przy 100km/h już 40%, a przy 160km/h nawet 65%, dzięki czemu na ekranie
        radaru praktycznie jadę z niezmienną prędkością.
        • Gość: wiatraczek Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 12:35
          Ja sobie robie wiatraczek z kilku płyt, jak widzi Policja to opada im szczeka i
          reka z radarem :-)), liczy się pomysł
        • jan.kulczyk Nie płyta... a odtwarzacz!!! 27.04.04, 13:32
          Nie słuchaj ich stary, oni się tylko nabijają. Płyta ma za małą siłę przebicia w takich sytuacjach. Musisz wozić zawsze jakiś tani odtwarzacz (mam nadzieję, że załapałeś się na promocję Avansu w Blue City za 99 zł)DVD i w razie złapania po prostu wręczasz go gliniarzowi. Efekt murowany. Radaru nie oszukasz, ale przed mandacikiem uciekniesz...
    • Gość: Stalker Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.jagiellonia.krakow.pl 27.04.04, 13:58
      Najlepsze są okularny "denka", np. minus pięć. Nigdy cię nie złapią, bo nigdy
      nie pociśniesz więcej niż 50 na godzinę, bo przy większej prędkości drogi nie
      zobaczysz. Poważnie!
      • Gość: Maniek Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.accor-hotels.com 02.05.04, 03:23
        Co jest? pomysły wam się wyczerpały???
    • Gość: JAZ Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 09.05.04, 10:58
      No pewnie, najlepiej z filmem "Policjanci" lub "Frajerzy" :-))
      • Gość: Michal Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.fornfyndet.se 09.05.04, 11:36
        Odpowiedz; tak,tylko jak jest zamkniete w kasie panzernej stylu w kufrze w
        aucie ,nasuwa sie pytanie dlaczego? inaczej moga ukrasc i wtedy juz nic nie
        bedzie dzialac.Pzdr.Michal
    • Gość: TakMaByć brednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:11
      Najlepsza jest obrotowa antena radiowa.Wystarczy rozkrecic ja do predkosci
      podswietlnej ( nie trzeba osiagac "C" ).
      Dziala analogicznie jak ustrojstwo do produkcji waty cukrowej.Nawija na siebie
      fale radaru i w ten sposob sygnal nie wraca do miernika.Gliniarz ma "zero" na
      wyswietlaczu i chocby sie zorientowal ,ze cos jest nie tak,to nie ma dowodu
      • Gość: TakMaByć Re: brednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:14
        Jedyny klopot to takize tak co mniej wiecej 2 "lapanki' trzeba te nawiniete
        fale radarowe sciagnac ( tak jak wate cukrowa ) z anteny i do kosza.
        • Gość: Michal Re: brednie IP: *.fornfyndet.se 09.05.04, 15:30
          Dowcipnis, zapomniales o raderowaniu tej zwijaneczki ,ktos rozwinie i
          odczyta,ze Tak Ma Byc tego dnia jechal za szybko tyle i tyle i buch lezy na
          dwie lopatki.Pzdr.Michal
          • Gość: aura1 Re: DVD jako antyradar IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.05.04, 15:42
            Widziałem test przeprowadzony na aucie które miało na sobie (oczywiście z
            przodu) ok. 5DVD i 10 CD i radar je bez problemu namierzył. Z tymi płytami to
            brednie. Pozdrawiam.
            • Gość: at Re: DVD jako antyradar IP: *.net-serwis.pl 09.05.04, 17:46
              Jak to brednie??????? Więc to nie działa????????? :((
    • Gość: bosky Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.05.04, 19:13
      hmmm....czy DVD pomaga.... nie wiem ale ja slyszalem ze te pieski co kiwaja
      glowa i umieszcza sie je na tylniej polce pomagaja zmylic policjantow.piesek
      kiwa glowom a policjant sie gapi w to jak on kiwa,robi mu sie nie dobrze
      (choroba morska) i rezygnuje z poscigu.mozna tez przyczepic sobie elwisa
      tanczacego na lusterku wewnetrznym jego tance powoduja ze policjanci zaczynaja
      w takt jego tanca tez tanczyc.a tak wogule to trzeba uwazac na plyty DVD bo
      przyciagaja obce cywilizacje i mozna pasc ofiarom porwania przez kosmitow,a jak
      wiadomo bjuro X-files nie istnieje,zostalo rozwiazane,wiec ani Mulder ani
      Scully nie zajma sie walka z obcymi a takze ripley juz odeszla na emeryture
      wiec tez nie pomoze.

p.s.
      na takie bzury o plycie DVD tez mozna odpowiedziec bzdurami :)
      bzdura za bzdurom i swiat warjuje auuuuuu
      • Gość: at Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.net-serwis.pl 09.05.04, 20:45
        Pewnie że można odpowiedzieć, trzeba tylko umieć pisać po polskiemu (naucz się
        końcówków, a będziesz mieć piątków jak mrówków), inaczej błąd za błędem.
        Wstyd kolego "bosky"!!!
        • Gość: Michal Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.fornfyndet.se 09.05.04, 21:30
          Panowie kazdy orze jak moze,te zebrane zlote tehniczne mysli naprawde moga dac
          podwaliny do jakiegos powaznego opracowania urzadzenia, ktore moze nawet
          zabespieczy przed poscigiem.Zalamanie fal widzialnych itp.Pzdr.Michal
        • Gość: bosky Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.wh12.tu / *.wh12.tu-dresden.de 11.05.04, 17:55
          to bylo zamierzone z mojej strony aby napisac w ten sposob.tak jest weselej i
          smieszniej :)

3majcie sie heaven 4 ewryuon!!
          • Gość: Ubik Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 19.05.04, 02:48
            Ja nie bardzo wiem o czym piszecie, ale na wszelki wypadek powiesiłem na
            lusterku płytkę chodnikową, tylko przez te cholerne dziury na drogach często i
            to lusterko urywa... co z tym zrobić?
    • Gość: pioter Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.osd.vectranet.pl 19.05.04, 20:41
      Działa! Sprawdzone na 100%. Nie polecam jednak płyt CD. Jak wiadomo, radar
      wysyła promień lasera. Ten, padając na płytę, odczytuje ją. Efektem tego jest
      fakt, że radar policjantowi zamiast pokazywać prędkość odtwarza zawartość
      płyty. On wtedy kuma, ze masz antyradar i dowala Ci mandat zgodnie z kodeksem
      za posiadanie urządzeń antyradarowych.
      A dlaczego polecam DVD? Bo można kupić taką z filmem z rozebranymi panienkami.
      Wtedy gliniarzowi na ekraniku radaru przy próbie namierzenia pokazuje się
      filmik, jak tam pani temu panu .... Nie ma siły, gliniarz chce zobaczyć akcję
      do końca i nie macha ci lizakiem, bo by sobie przerwał pokaz. Przejeżdżasz koło
      niego i jest git. Jest jedno ale - jeśli trafisz na gliniarza homo i takie coś
      go brzydzi. Jak widać, nie ma systemu doskonałego.
      • Gość: Tomek M Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.provider.pl / *.provider.pl 19.05.04, 20:57
        Wy tu o płytach mówicie ... ja rozwiązałem to inaczej. Wymieniłem wszystkie
        szyby na lustra weneckie. Ja widze wszystko z samochodu. Policja natomiast nie
        dośc ze nie moze mnie namierzyc bo wiązka lasera nie wraca do "strzelającego
        policjanta" bo odbija sie od lustra (kat padania = kąt odbicia) a mało która
        droga jest płaska i chyba zaden policjant nie jest w stanie strelic wiązka
        prostopadle do drogi bo ta jets krzywa. Nawet jak zdoła ..jest na tyle
        oswietlony (szczególnie w dzien) ze uważa ze widzi UFO.

Do tego nie mogą mi zrobic zdjęcia fotoradarem :O))

Słyszałem równiez ze najwieksza skutecznosc jest jak strzelaja w rejestrację
        dlatego w jej okolicy ustawiłem 2 pryzmaty.
        • Gość: edfsefs Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:55
          wsedfwsefwsefwefrwef
        • Gość: DOMINIK Z RADOMIA Re: Czy DVD dziala jako antyradar? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 12:57
          JA TAM NNIE WIERZĘ W ZAPIS NA CD CZY DVD JA W SWOJEJ "FABI WIESZAM" TYLKO I
          WYŁĄCZNIE PŁYTĘ Z ZAPISEM DO PECETA Z MOICH DOŚWIADCZEŃ WYNIKA ŻE NAJLEPIEJ
          DZIAŁA Z GIERCO COLIN MCRAE "TYLKO IV" JEST DO KUPIENIA NA STADIONIE uwaga
          tżeba indywidualnie ściągnąc crakca do waszego samochodu www.carc.cu/COLINIV i
          powiesić na lusterku. Teraz obecnie testuję płytkę wypaloną x8 z mptrójkami
          pliki mocno skompresowane duża gęstośc zapisu wartość klastra 2kb myślę że
          efekt może być bardzo owocny.

P.S. POZDROWIENIA DLA SKODOMANIAKA TRZYMAJMY SIĘ RAZEM, JUTRO BĘDZIE LEPIEJ!!!
          Dominik RADOM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka