Dodaj do ulubionych

Orgametril kto stosował ?

26.04.04, 19:58
Jak działa lekarstwo orgametril ?
Obserwuj wątek
    • iwonady Re: Orgametril kto stosował ? 26.04.04, 21:00
      Witaj!
      ja stosowałam 4 m-ce. Na wchłonięcie torbielek i uregulowanie cykli.
      Pozdrawiam!
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: Orgametril kto stosował ? 26.04.04, 21:21
        ja stosuję od 2 dni ... na uregulowanie cykli ... poczytaj sobie moje posty
        tutaj to się co nieco dowiesz o tym bo kochane dziewczynki już się podzieliły
        swoimi spostrzeżeniami wink
    • rozwod Re: Orgametril kto stosował ? 26.04.04, 21:22
      ja też to dostałam na wchłonięcie torbieli ale mi sie nie wchłoneła. Czy to
      lekarstwo działa jak antykoncepcja ?
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: Orgametril kto stosował ? 26.04.04, 21:26
        na opakowaniu niby pisze ze Orgametril hamuje owulacje ale np jak ja biore od
        16 dnia cyklu to dla mnie to nie bardzo bo nigdy nie wiesz kiedy owa owulacja
        wystąpi ...
        • marita72 Re: Orgametril kto stosował ? 26.04.04, 23:09
          Cześć dziewczęta wink
          U mnie Orgametril, niestety, zaskoczył jako środek antykoncepcyjny w 167%.
          Niedawno go odstawiłam, wiedząc i od Pana Dochtora i z ulotki, że po
          odstawieniu momentalnie wróci wsio do normy. No i niestety ... surprise!!! Nic
          nie wróciło sad a może znacie jakiś cudowny lek zwalczający Syndrom Porzucenia
          Terapii Orgametrilem?
          Pozdrawiam
          M.
          • iwonady Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 09:37
            cudowny lek?
            ja polecam hormeel s...lub perionorm!
            • marita72 Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 11:01
              ...a z czym to się je ? i w jaki cudowny sposób ma uleczyć wszystkie bolączki
              me ?
              wink))
              • iwonady Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 13:02
                Hormeel s- lek homeopatyczny regulujący pracę hormonów i ich wydzielanie....w
                postaci kropelek...zazywa sięgo 10kropel 3x dziennie

Perionorm- kropeli ziołowe...również regulujący poziom hormonów, zwłaszcza
                prolaktyny
                Pozdrawiam!
                • marita72 Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 15:07
                  Iwonko. A można to brać tak po prostu ? bez konsultacji z lekarzem, badań
                  hormonalnych, łączyć to z antykoncepcją, do której zamierzam wrócić, jak już mi
                  wszystko inne powróci? I jak długo trzeba czekać na pierwsze odczuwalne skutki?
                  I jakie one są? może regularne miesiączki, na ten przykład?
                  • iwonady Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 16:49
                    Maritko, antykoncepcja reguluje Ci cykle więc te specyfiki nie są Ci
                    potrzebne....smile
                    Natomiast te laki możesz brac bez konsultacji z lekarzem....bo to bezpieczne
                    leki....hormeel- homeopatyczny, perionorm- ziołowy.
                    Z lekami wspomagajacymi rozrodczość( CLO, duphaston czy luteina) też można
                    stosować....
                    Ja po hormeelu miałam w pierwszym cyklu stosowania widoczne efekty....niestety
                    nie o to mi chodziło (miałam uboczne skutki w postaci trądziku, bolesnego i
                    długiego PMS i równie długiej i bolesnej @), wiec odstawiłam. Jednak
                    zauwazyłam, ze skrócił mi cykl, przywrócił objawy owu.....ogólnie unormowal
                    hormony. Kobietki polecają to jako super lek i ja zapewne jako ewenement miałam
                    skutki uboczne, choc na ulotce jest napisane, ze ich nie ma. A w przyszłym
                    cyklu biore się za perionorm....zobaczymy co los przyniesie..?smile
                    Tak więc kupuj, testuj i obserwuj, bo warto....koszt jest raczej przystępny
                    (hormeel- ok. 25 zł, perionorm ok. 16 zł) a może niepotrzebnie od zaraz trzeba
                    się faszerować sztucznymi hormonami.
                    Pozdrawiam!
                    • marita72 Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 17:23
                      Oj, coś czuję , że w rozważaniach nad lekiem, który stosowałam i innymi, które
                      być może zastosuję, troszkę się zagalopowałam ... Mój problem w zasadzie dotyka
                      tylko historii hormonalno - kobiecych wink Mój naczelny problem, który opisuję na
                      tym forum, opatrzony nagłówkiem "Pani Doktor Ratunku !!!! " jest chyba znacznie
                      bardziej skomplikowany ... na tyle, że jakoś nikt do tej pory nie odważył się
                      polecić czegokolwiek crying(( a może Ty miałaś okazję spotkać się z TAKIM CZYMŚ ?
                      Uśmiechy wink)))
                      M.
    • monika.antepowicz Re: Orgametril kto stosował ? 27.04.04, 17:42
      jest to mocny progestagen- uzywany w kleczeniu nieregularnych krwawień,
      przerostów endometrium, torbieli czynnosciowych, mastopatii itp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka