Dodaj do ulubionych

Stacjonarny sklep w Lublinie!!!

02.04.09, 16:51
Po wczorajszym: "Jak to pani ma 73 cm pod biustem? Albo może pani mieć 70,
albo 75, nie ma inaczej" weszłam dziś z uczuciem przygnębienia do sklepu z
bielizną. Oczywiście otoczyły mnie zewsząd rozmiary 75B i okolice tegoż,
zaczęłam więc rozmowę z właścicielką sklepu.
Okazało się, że w najbliższym czasie będzie w Lublinie dostępny Konstar od 60
pod do miseczek takich jak są w rozmiarówce. Zainteresowałam panią także
Mileną, jako że na razie zmienia lokal (przenosi się na Lubartowską, niemal
przy samych Alejach Tysiąclecia, tam, gdzie teraz jest Kangur), nie bardzo ma
pieniądze na inwestowanie w droższe staniki. O naszym forum słyszała,
powiedziała, że zajrzy, że poczyta. Zapytała, jakie staniki nas interesują,
jakie rozmiary, kroje, rodzaje usztywnienia.

Dziewczyny, to jest przełomowy moment. Kobieta powiedziała, że to kwestia
czasu, ale na 100% chce wejść w to. Na razie wątek jest czysto informacyjny,
nie napadajcie na panią grupami, mam do niej zadzwonić po Świętach i
dowiedzieć się co i jak. Dlatego nie piszę co to za sklep i jak, żeby kobiety
nie zdenerwować.

Obiecałam jednak, że napiszę o tym i że zrobię trochę "szumu promocyjnego".
Będzie tam tyle bielizny i taka, jaką my zechcemy kupować, dlatego po 1,
piszcie tu o rozmiarach (przekażę to tej kobiecie) a po 2 czuwajcie :D
Wycieczki niedługo :) Nie nastawiajmy się na nie wiadomo co na początek, ale
będzie coraz lepiej. Oczywiście akcja promocyjna "piersiówki" i tak dalej
będzie :)

pozdrawiam i do następnej, dobrej wiadomości :)
Obserwuj wątek
    • the_mariska Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 16:58
      Nocarka, nie wiem czy wiesz, ale za jakieś 2-3 tygodnie na aleji Kraśnickiej
      ruszy sklep Kasieńki.b z brytyjczykami (byłam pewna że to właśnie o nim mówisz)
      ;) Więc Lublin to wcale nie taka pustynia jak mogłoby się wydawać :)

Polskie małoobwodowe marki też dobrze mieć w Lublinie, dlatego cieszę się, że
      udało ci się przekonać panią z tego sklepu. Zwłaszcza, że małobiuściastych
      rejonach brytyjczyki nie wszystkim pasują. No i lokalizacja w samym centrum jest
      super, gdyby jeszcze właścicielka umiała dobrać rozmiar... Patrzcie, jak nam się
      miasto rozwija, na zlocie rok temu było nas tylko 6, a o sklepach mogłyśmy tylko
      pomarzyć :)
    • agafka88 Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 17:01
      nocarko, panią można polobbować, ale już niedługo rusza w Lublinie sklep ze
      stanikami od obwodu 60 do brytyjskiej miseczki K :) Oczywiście im więcej
      sklepów, tym lepiej, ale w Kostarze miseczka sięga w obwodzie 65 do miseczki H,
      co odpowiada zaledwie brytyjskiemu 65F, niestety, więc to opcja jedynie dla osób
      z mniejszym i średnim biustem

Mój rozmiar to 65H, z rozmiarówki kostara niestety wypadam.

• limonka_01 Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 17:02
      Hmmm... coś bardziej wierzę w sklepy naszych dwóch forumek niż w rozszerzenie
      rozmiarówki w tradycyjnym bieliźniaku. Ale życzę sukcesu sklepowi z Lubartowskiej.
      • agafka88 Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 17:05
        imonka_01 napisała:

> Hmmm... coś bardziej wierzę w sklepy naszych dwóch forumek niż w rozszerzenie
        > rozmiarówki w tradycyjnym bieliźniaku. Ale życzę sukcesu sklepowi z Lubartowski
        > ej.

Właśnie, zapomniałam jeszcze dodać - w Lublinie urzęduje jeszcze nasza forumka
        wariamiktoria, która jak na razie prowadzi mobilną działalność, a ma w swojej
        ofercie staniki Comeximu, obwody od 60, miseczki do comeximowego J lub K.

Staniki comeximu można pomierzyć umawiając się indywidualnie z Marysią, lub też
        co 2 tygodnie w Babim Lecie - następne spotkanie 15ego kwietnia! :)
    • luizka_85 Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 19:00
      Super, że w końcu dzieje się coś w Lublinie. Sklep z polskimi
      stanikami w mniejszych obwodach jest bardzo potrzebny (tylko
      sprzedawczyni będzie musiała uświadamiać klientki, że obwód powinien
      być ścisły).
      Ja z moim polskim 60J (koniecznie ścisłym) za bardzo w polską
      rozmiarówkę też się nie łapie, ale jest dużo szczupłych dziewczyn na
      które nie tyle 70C jest za małe, co po prostu za szerokie i na pewno
      łatwiej będzie im się przekonać do Konstara czy Mileny za 70PLN niż
      do brytyjczyka za 180PLN.
      • rebellious0139 Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 19:05
        No nareszcie! :D

Gdzie dokładnie na Kraśnickiej ma ruszyć ten sklep?
        • kasienka.b Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 02.04.09, 19:17
          odcinek między skrzyżowaniem z Zana a dawnym salonem Toyoty, na przeciwko Zeto i
          raiffeisen banku :) Na razie jest w fazie przygotowań, ale mam nadzieję, że to
          maksymalnie kwestia miesiąca :)
          • angella456 Świetna wiadomość! :)))) n/t 02.04.09, 20:16
          • derenka Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 03.04.09, 14:19
            kasienka.b napisała:

> odcinek między skrzyżowaniem z Zana a dawnym salonem Toyoty, na przeciwko Zeto
            > i
            > raiffeisen banku :) Na razie jest w fazie przygotowań, ale mam nadzieję, że to
            > maksymalnie kwestia miesiąca :)

Suuuuuuuper :D
            • rebellious0139 Ruszył już? 20.05.09, 10:54
              Cholerka, ostatnio byłam w tamtych okolicach i zapomniałam zajrzeć.
              Ruszył już sklep?
              • monjan Re: Ruszył już? 20.05.09, 10:57
                prawie prawie
                może za tydzien juz???

a ten sklep ze stanikami kostara to nadal taki dobry???
                • kasica_k Re: Ruszył już? 21.05.09, 02:25
                  No to ruszajcie, ruszajcie :) Piszą do mnie stanikomaniaczki z Lublina, a ja
                  wolałabym nie musieć polecać im wycieczki do Warszawy :)
                  • agafka88 Re: Ruszył już? 21.05.09, 03:01
                    kasica_k napisała:

> No to ruszajcie, ruszajcie :) Piszą do mnie stanikomaniaczki z Lublina, a ja
                    > wolałabym nie musieć polecać im wycieczki do Warszawy :)
                    >
                    Kasico, stanikomaniaczkom z Lublina można polecić dopasowanie cykliczne -
                    www.dopasowanie.blox.pl, a przede wszystkim sklep body, który rusza już - uwaga
                    uwaga, 30 maja :)
                    • ycik JUPIIIIIIIIIIIIIIII :D 21.05.09, 12:46

• aksanti Re: Ruszył już? 22.05.09, 20:29
                      Ooooo akurat na ten dzień mam zaplanowane spotkanie towarzysko-stanikowe z rzeszowskimi forumkami..:) afkors poza Lubl:P ale zbieg okoliczności:P ehhh
                      Odwiedzę Was później:D
    • ycik A tak mi sie teraz przypomniało 20.05.09, 11:21
      Ostatnio szłam sobie Krakowskim i zobaczyłam szyld "staniki w nietypowych rozmiarach" czy coś w ten deseń, ale niestety szłam z chłopakiem i nie chciałam juz go męczyć moją stanikową manią, bo on i tak reaguje zawsze przewracaniem oczu ;) Ale może wy coś wiecie na ten temat? Tych nietypowych rozmiarów znaczy się? ;)
      • rebellious0139 Re: A tak mi sie teraz przypomniało 20.05.09, 11:31
        Mogę się założyć, że asortyment jaki mają kończy się na miskach E/F, a o
        obwodach 65 czy 60 można tylko pomarzyć ;)
        Ale zajrzę jak będę w tamtej okolicy.
        • monjan Re: A tak mi sie teraz przypomniało 20.05.09, 11:45
          a gdzie dokladnie te nietypowe rozmiary???
          ps. a mnie sie wydawalo ze mam typowy:))
        • kasia8419 Biustonosze w nietypowych rozmiarach 09.06.09, 14:58
          dziś kupiłam w tym sklepiku na krakowskim biustonosz 60 E, i wiedziałam,że mają
          różne rozmiary np 75 M
          • antenetkaa Re: Biustonosze w nietypowych rozmiarach 11.06.09, 19:50
            kasia8419 napisała:

> dziś kupiłam w tym sklepiku na krakowskim biustonosz 60 E, i wiedziałam,że mają
            > różne rozmiary np 75 M

W którym miejscu jest ten sklep?
            • aksanti Re: Biustonosze w nietypowych rozmiarach 11.06.09, 20:01
              Idąc w stronę starówki po prawej stronie, w tej samej bramie, w
              której jest knajpka 'Złoty smok' :) jeśli dobrze pamiętam, to prz
              wejściu w bramę jt nr 20, a nazwa sklepu to Santino.
      • limonka_01 Re: A tak mi sie teraz przypomniało 20.05.09, 11:55
        ycik napisała:

> Ostatnio szłam sobie Krakowskim i zobaczyłam szyld "staniki w nietypowych rozmi
        > arach" czy coś w ten deseń,

75B? ;)
      • ycik Re: A tak mi sie teraz przypomniało 20.05.09, 12:20
        Wiem, że raczej nie ma co liczyć na pełną rozmiarówkę i marki, które takie produkuja, ale może choć dla cząstki Lublinianek cos tam jest, cos w zakresie ponad 70-80 A-D. A moze jakieś polskie marki, typu Milena, Kostar?

A to,ze napisali "nietypowe" jest dla mnie zrozumiałe- w końcu powyzsze 70-80 A-D jest typowe dla większości społeczeństwa, a my jesteśmy grupą zbzikowanych bab, co wymyślają z literkami i obwodami ;)
      • nocarka Re: A tak mi sie teraz przypomniało 09.06.09, 21:05
        60J było jak byłam 1 czerwca. Pani bardzo miła i zorientowana, obiecała większe
        miski, co jak widzę - uskutecznia. Nie trzeba być malkontentem, tylko zachodzić,
        pytać, pytać, jak będziemy upierdliwe - to wreszcie do właściwych wniosków dojdą
        • ycik Re: A tak mi sie teraz przypomniało 09.06.09, 21:44
          nocarka napisała:

> 60J było jak byłam 1 czerwca.

Też poszłam tam drugi raz i naprawdę byłam pozytywnie zaskoczona. Pani miała już Milenę (o czym zresztą pisałyście), wspominała o dostawie Dalii.
          Dostałam do zmierzenia wspomniane wyżej 60 J, półusztywniane, chyba Mileny i mierzyłam Veronę, też Mileny w rozm 65H. Bardzo na plus oceniam to, że pani ekspedientka nie wciskała nic na siłę, sama przyznała, że stanik za mały (60J), a Milena miała obwód taki sobie(najciaśniejsza haftka), ale najbardziej nie podobał mi się zupełny brak zebrania biustu. Pani wyraziła nadzieję, że może w przyszłości coś uda mi się dla siebie znaleźć.

Jeśli sklep będzie rozwijał się w takim tempie, to nam się niedługo z lubelskiej pustyni stanikowej zrobi oaza :) Czego oczywiście nam zyczę :D
    • ycik Byłam 20.05.09, 21:24
      w tym sklepie o którym napisalam wyżej. Sklep nazywa się Santino (mam nadzieję,ze nie przekręciłam) a mieści się patrząc w stronę starówki po prawej stronie w podwórzu przed restauracją Cleopatra.
      Jak napisała któraś z Was oczywiście te całe nietypowe rozmiary to miseczki F G, było "nawet" H, ale sie już sprzedało. Mają byc też 60 i 65 z Kostara, podobno lada dzień. Niestety usztywniane i półusztywniane, bo na miękkie nie ma zapotrzebowania.
      Ogólnie to ucięłam sobie pogawędkę z panią ze sklepu, jakąś wiedzę ma, ale raczej szczątkową. Na moje słowa,że mam na sobie 60H i to brytyjskie, zareagowała raczej niedowierzaniem i oszacowała :) mnie na 60F. No cóż, może to i pochlebstwo, że jednak to moje HA tak się nie rzuca w oczy ;) Słyszała coś o brytyjskiej rozmiarówce,że miseczki są do K, ale według niej to z powodu przysadzistości Brytyjek. Aż mnie świerzbiło, zeby pokazać jej mój stanik, ale akurat miałam na sobie Harmony, więc wolałam kobiety nie straszyc ;) Wrócę do niej na pewno, juz w innym staniku i pokażę jej, że mój rozmiar nie jest żadnym wymysłem :) I przede wszystkim,że w polską rozmiarówkę to ja się nie zmieszczę ;) Nie słyszała o innych polskich producentach, którzy oferowaliby coś ponad D, ja podpowiedziałam jej tylko Milenę, bo jak na złość zapomniałam nazwy wszystkich innych :) Pani zapisała, powiedziała, że się skontaktuje.

Czyli jak widać na razie bez rewelacji, ale sklep ma potencjał. Gdyby tak lubelskie lobbystki podpytały trochę o te "nietypowe" rozmiary :), właścielka zobaczyłaby, że jest zapotrzebowanie i zainteresowałaby się poszerzeniem oferty. Checi ma dobre, tylko potrzebuje jeszcze się trochę doedukować w kwestiach stanikowych :) Wystarczyłoby tylko, zeby odwiedził ja ktoś z GIEEE lub HAAAAA i pokazał, że to wcale nie znaczy Gigantyczny czy Horrendalny ;) Tak na marginesie to prześmiewamy sie trochę z ekspedientek nieuswiadomionych, ale to w końcu takie same kobiety jak my kiedys przed uświadomieniem. Też kiedyś nie uwierzyłybyśmy w coś takiego jak miska G, H czy K (bo niby na kogo to szyją), a teraz to zupełnie normalne.

Więc Lublinianki- jak zdarzy Wam się być w okolicach starego miasta- zajrzyjcie i zalobbujcie, bo chyba wszystkie chcemy, żeby mieć więcej staników stacjonarnie :)
      • rebellious0139 Re: Byłam 21.05.09, 09:01
        Jak będę to na pewno zajrzę. ;)
      • aksanti Re: Byłam 22.05.09, 20:25
        Odwiedziłam ten sklep chyba 2-3 razy, dziś zostawiłam pani adres Lobby i wspomniałam, że znajdzie tu spis producentów małoobwodowych i większomiseczkowych:) pani była zainteresowana, ma poczytać:) jeśli właśnie nas czyta to pozdrawiam:) ogólnie b. miła:)
        Staniki z obwodem 60' mają dopiero dotrzeć za ok. 1,5tyg. 65'ki są.
        Zasugerowałam zamówienie miękkich modeli zamiast pół-usztywnianych.

Nie jestem natomiast pewna czy jakiekolwiek 65'ki były wywieszone w sklepie-bo gdy zapytałam o nie to pani wszystkie wyciągała z pudełeczek, jeśli nie są wywieszone to wg mnie minus-potencjalne klientki mogą nie wiedzieć, że są, nie zapytać=nie kupić. Druga sprawa to mała powierzchnia sklepu.
        • aksanti trochę nowości 08.06.09, 18:42
          Znów odwiedziłam sklep w bramie przy deptaku (Santino?). Jest już kostar w 60'. Jest też coś z Mileny(od 60'), Gorsenia(chyba coś poprawili jeśli chodzi o obwodo-rozciągliwość). Podobno mają się pojawić nowe firmy.
          Nie jest to (jeszcze;)) raj stanikowy, ale zdecydowanie miejsce biusto-przyjazne:)
          Pani tak jak zapowiadała, zaczęła czytać nasze forum:) jest też otwarta na sugestie jakie firmy/modele odpowiadają klientkom.

Można mieć uwagi do wywieszonej kartki-NIETYPOWE ROZMIARY BIUSTONOSZY (bo te rozmiary są jak najbardziej typowe), ale to chyba sposób ściągnięcia klientek(które jeszcze sądzą, że są nietypowe), więc niech tak zostanie.
    • vivall Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 09.06.09, 14:31
      w którym miejscu jest sklep na Al. Kraśnickiej?
      ja dziś zwiedziłam parę sklepów na Lubartowskiej i .... faktycznie nic nie ma
      ... tu za luźny, tu za mały...
      • monjan Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 09.06.09, 14:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,95741949,95741949,BODY_pierwszy_sklep_w_LUBLINIE_zapraszam_.html
      • kasienka.b Re: Stacjonarny sklep w Lublinie!!! 09.06.09, 20:25
        Odcinek między skrzyżowaniem z Zana a dawną Toyotę (teraz Peugeot) - na
        przeciwko Zeto :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka