al.1 27.05.12, 09:46 Spoko, to jeszcze nie u nas, ani nie w Europie. Ale pomysł taki się zrodził. Pijakom by dogodził :) aleksanderpinski.nowyekran.pl/post/51826,zalegalizujmy-jazde-po-pijanemu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: Po pijanemu legalnie? 28.05.12, 10:15 Myślę, że rozsądniejszy byłby jakiś "złoty środek" polegający na podniesieniu dopuszczalnego poziomu alkoholu i drakońskim karaniu za spowodowanie wypadku z poziomem alkoholu powyżej dopuszczalnego. Ale to nie w Polsce, gdzie każdy jest nieskazanym jeszcze przestępcą. U nas, wobec nadal sporej liczby kierowców jeżdżących po alkoholu, można spodziewać się obniżenia dopuszczalnego limitu do zera. Nie zlikwiduje to problemu, ale jakżesz ułatwi to pracę naszym dzielnym i ofiarnym :P Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Po pijanemu legalnie? 28.05.12, 11:03 > Myślę, że rozsądniejszy byłby jakiś "złoty środek" polegający na podniesieniu d > opuszczalnego poziomu alkoholu i drakońskim karaniu za spowodowanie wypadku z poziomem alkoholu powyżej dopuszczalnego. To by mogło poprawić bezpieczeństwo ale gwarancji nie ma. Za to jest gwarancja, że statystyki by popsuło. Tak więc u nas pomysł do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
m-stab Re: Po pijanemu legalnie? 07.06.12, 16:34 Dla mnie to sprawa jest prosta, piłem nie jadę. Jeden po jednym piwie nic nie czuje a drugi ma halo. To zależy od organizmu. Ci ludzie co wypili i wsiadają do są mordercy. Zobaczcie na statystyki ilu kierowców pod wpływem powoduje wypadki. Jedni lubią na trzeciego gdzie nic nie widać a drudzy lewitują po alkoholu. Czy to jest sport, adrenalina, głupota, popisywanie się ........nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
klemens1 Re: Po pijanemu legalnie? 07.06.12, 20:35 > Zobaczcie na statystyki ilu kierowców pod wpływem powoduje wypadki. Bardzo chętnie bym takie statystyki zobaczył - z podziałem na zawartość alkoholu co 0.1 promila oraz liczbami dla "spowodował wypadek" oraz "uczestniczył w ruchu drogowym". Odpowiedz Link Zgłoś