Dodaj do ulubionych

UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warszawie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 23:58
Namierzylem szajke przestepców na ul. Jagiellonskiej w Warszawie. To naprawde dziwne że napadaja ludzi w bialy dzien i bez zadnych skrupułow, Policja jakby chciała spokojnie by ich namierzyla!!!

Ich sposób wyglada nastepująco:

Jeden z nich cały czas jezdzi na rowerku ulicą Jagiellonską ns odcinku pomiędzy Kłopotowskiego i Solidarności. Ma jasne dzinsy i biała kurtke, i caly czas wypatruje kto zaparkował, zaglada przez szyby do zaparkowanych samochodów, i odczasu do czasu wyciaga komórke i gdzies dzwoni. Prawie wogole sie nie zatrzymuje caly czas jezdzi w tą i spowrotem.

Drugi koles (jasno szara kurtka z kolnierzem, czarme spodnie, biale snickersy z czarnym paskiem, krótko obstrzyrzony ale nie lysy, wiek ok. 30 lat)
Jego sposób: jak wypatrzy ofiare to przykuca zaraz za samochodem i czeka az kierowca zacznie wychodzic z samochodu, wtedy go napada.
Cale szczescie ze zobaczylem jego glowe w tylnym lusterku a juz mialem otwierac dzwi, oczywiscie zamknalem zamki i zaczalem dzwonic na policje (112), ale z jakichs powodow nie moglem sie polaczyc, wogole z nerwow nie moglem znalesc kluczykow, szukalem ich na podlodze gdy juz znalazlem i chcialem zapalac (minelo jakies 5 minut) gosc wstal zniecierpliwiony czekaniem (cos przeklnął) i poszedl w przeciwnym kierunku.
W tym samym czasie z naprzeciwka szedl inny koles: kolorowa kurtka futbolowa, mlodszy. Musieli byc razem bo w momencie jak mnie minal to wtedy tamten co sie ukrywal za moim samochodem wstal i dalej poszli juz razem.

Pozniej ten koles w szarej kurtce (co sie ukrywal za samochodem) pojawil sie na ul Jagiellonskiej i na kogos czekal, podjechal jakis maly samochod, chyba saxo lub fiesta, kierowca byla jakas dziewczyna, koles wsiadl i razem odjechali w strone Solidarnosci.

WIEC TO JEST NOWY SPOSOB PRZESTEPCOW, JAK KTOS ZAPARKUJE CZAJĄ SIE ZARAZ ZA SAMOCHODEM I CZEKAJA JAK KIEROWCA WYJDZIE, BO WTEDY JEST NAJBARDZIEJ BEZBRONNY I ZASKOCZONY. MNIE SIE CUDEM UDALO TEGO UNIKNAC, UWAZAJCIE GDZIE PARKUJECIE.

pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • inezz_a Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz 10.08.05, 09:03
      dzięki za ostrzezenie, co prawda nie jestem z Warszawy, ale chciałam dodać
      jedną rzecz a propos 112 - ten numer po prostu nie działa. Ja chciałam wezwać
      kiedyś policję jak przy moim bloku młodzi chłopacy trzymali kolesia, który
      właśnie okradł starszą kobietę. Oczywiście nie dodzwonilam się.
    • Gość: Swan Ganz Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:18
      trzeba było wrzucić wsteczny i do dechy.... Jednego s.k.u.r.w.i.e.l.a było by
      mniej.
      • dagbe Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz 10.08.05, 10:25
        No tak... uszkodzisz takiego (piiiii... autocenzura) a odpowiadać będziesz jak
        za człowieka :(

Do autora wątku:
        Dzięki za ostrzeżenie. Dobrze, że Tobie się udało uniknąć napadu.

Pozdrawiam,
        Dagmara
        • Gość: ehh Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:19
          własnie, gnoja sie uszkodzi a skończy sie tak jak ostatnio co to kilku kolesi
          jakiegoś psychopate zaciukali bo sie bali o swoje rodziny... teraz siedzą... a
          za takich to nagrode sie powinno dostawać...
          • Gość: Swan Ganz Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 14:27
            za nikogo nie będziecie odpowiadali bo potem jedynka i do dechy.... :))
    • acorns Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz 11.08.05, 00:34
      Dzięki za info. To całkiem niedaleko mnie. Będzie polowanie, bo skur....ów
      nienawidzę.
      • Gość: obserwator Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.block.alestra.net.mx 11.08.05, 00:58
        to jeden z nich, ten co bezposrednio napada:

img358.imageshack.us/img358/4939/jagiellonska6cy.jpg
        • zencol Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz 11.08.05, 22:33
          Jak taki niuniek, ubrany w klapeczki, może napadać na zmotoryzowanych? Może
          wyszedł z pieskiem na wieczorny spacerek? A może ja się mylę?
    • Gość: obserwator Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 10:38
      Wczoraj w godzinach wieczornych miał miesce napad na kierowcę (kobietę) która zatrzymała się na czerwonym świetle.
      Skrzyżowanie ul Wileńskiej i Szwedziej czyli całkiem niedaleko od rewiru działania szajki przestępców opisywanej w tym wątku.

Możliwe że to ci sami.

Jakby ktoś był świadkiem tego zdarzenia i miał informacje które mogą pomóc w namierzeniu przestępców proszę je zapodac w tym wątku:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=27678659
    • Gość: Aleks Re: UWAGA: Zlodziej na ul. Jagiellonskiej w Warsz IP: *.chello.pl 23.08.05, 22:46
      Wspaniała informacja. Dodam jeszcze inną. Podobne napady mogą być na każdej
      ulicy i w biały dzień. Widziałem pewną sytuację a wyglądało to trochę inaczej.
      Za samochodem zaparkowanym na ulicy usadawia się dwóch zbirów. Jeden z nich
      udaje że zasłabł a drugi nad nim kuca. Gdy wjedzie na puste miejsce samochód,
      kierowca nie zdąży zamknąć jak mu dołożą, okradną jego, samochód i uciekną.
      Mnie się udało, bo na chodnik wjechałem tyłem z myslą łatwiejszego włożenia do
      bagażnika zakupionego w pobliskim sklepie monitora(bałem się, że pudło ze
      środka samochodu wyciągną mi na każdym skrzyżowaniu). Odchodząc od samochodu
      zauważyłem ich po drugiej stronie samochodu (dlatego że wjechałem tyłem).
      Obserwowałem ich przez 20 minut. To zasłabnięcie powtarzali zawsze przed maską
      samochodu przy którym zwolniło się miejsce. Czekali na klienta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka