magdak75 14.03.10, 16:17 Dzis moja 12 doba po porodzie i zatrzymały mi sie odchody porodowe, co mam robić, wczoraj jeszcze krwawiłam całkiem porządnie, a dzisiejszej nocy i dziś w dzień nic czysta podpaska, co robić ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy-sia27 Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 14.03.10, 16:38 No raczej udałabym się do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 14.03.10, 17:24 dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 14.03.10, 18:16 Ja miałam to szczęście, że dwa tygodnie po porodzie skończyłam krwawić, macica się oczyściła, po prostu u mnie to trwa krótko. Ale nie odbyło się to tak, że jednego dnia miałam dosyc mocne krwawienie i nagle stop, koniec. Pierwsze pięć dni intensywne, później tendencja spadkowa, w końcu czysto. A w takiej sytuacji, jak Twoja, zadzwoniłabym do lekarza już teraz i poradziła się jego, bo być może będzie konieczna szybka wizyta. Może zrobił Ci się jakiś skrzep 'po drodze', który zatrzymuje resztę krwi, a ta psuje się gdzieś w środku? A przepisali Ci po porodzie zastrzyki przeciwzakrzepowe? Nie wiem, jak to z nimi jest, gdy karmi się piersią, ja nie karmiłam na początku i robiłam je sobie w dół brzucha, może to dzięki nim tak szybko pozbyłam się krwi. Dlatego skonsultowałabym się juz teraz z lekarzem, bo to może wymagać szybkiej reakcji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fantaisie Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 14.03.10, 18:32 kłania się lekarz. Ja oczyszczałam się wyjątkowo krótko, w sumie mniej niż 2tygodnie, ale wszystko następowało systematycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 [...] 14.03.10, 18:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Przepraszam bardzo... 15.03.10, 12:24 ...ale chcialabym się dowiedzieć w jaki sposób zlamałam netykietę. Nikogo nie obraziłam, nikomu nie ubliżylam... Udzieliłam tylko odpowiedzi na pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u góry 15.03.10, 14:48 forum odnośnie suwaczków-sygnaturek. Wisi jak "byk"przyczepiony wątek,a ja przyznam mam dość upominania każdej userki o zmniejszenie suwaczka. Są przyszpilone wątki? Są,a nawet 2 w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue A mozńa by... 15.03.10, 14:57 ...zamiast wywalać wątki usuwać z nich jedynie sygnaturki? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: A mozńa by... 15.03.10, 15:01 easyblue napisała: > ...zamiast wywalać wątki usuwać z nich jedynie sygnaturki? Niestety nie mamy takiej opcji i możliwości. Może tylko właściciel konta usunąć/zmniejszyć w ustawieniach pt."moje forum" Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:00 Tyle że jedną sygnaturkę usunęłam... Ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:04 gosiaczek265 napisała: > Tyle że jedną sygnaturkę usunęłam... Ale cóż... Wiem,widziałam już w innym wątku. Czyli domyśliłaś się lub ktoś Ci podopwiedział lub przeczytałaś co jest na szpilce. Odpowiedziałam na Twoje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:03 A pozatym pisalam do jednej z moderatorek że nie wiem jak to zrobic i, że myślałam, że z tymi 4 linijkami to chodzi o tekst który się zamieszcza w ustawieniach w podpisie a jego było dokladnie 4 linijki. Niestety moderatorka nie raczyła mi odpisać... Przykre to bo na tym forum jestem juz jakieś 1,5 roku... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:07 Kochana my nie siedzimy 24/24 przed kompem. Mamy tez własne rodziny,pracę zawodową etc. W jednym z wątków na górze masz sporo opisów co do sygnaturek. Teraz już wiesz,że 4 linijki tekstu nie równa się 4 linijkom już "aktywnej"sygnaturce. Są serwisy suwaczkowe,w kórych możesz zmniejszyć wielkość suwaczka,a w innych nie ma tej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:12 List od moderatorki dostałam dokladnie 10 dni temu. Odpisalam na niego 7 dni temu. Można było w ciągu tych siedmiu dni sklecić te kilka zdań które Ty napisałaś w poście o zmniejszaniu sygnaturki. Czekałam cierpliwie na odpowiedź. I wydaje mi się, że w ciągu 7 dni mozna było takowej udzielić... Domyśliłam się, że chodzi o sygnaturkę ale naprawdę czy tak ciężko było przesłać mi jakiś adres ze stroną na której mozna takową zmniejszyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:40 Nie,nie ciężko przesłać jakiś adres,ale gdybyśmy to robiły to byłybyśmy posądzane o ograniczenie wolności i narzucały userkom tylko ten konkretny typ suwaczków. Już w jakimś wątku na forum "W oczekiwaniu"padły takie zarzuty. Proszę Re: małgosiek2 a_lex 04.03.10, 21:23 Odpowiedz malgosiek2 napisała: > Jak masz suwaczek z serwisu generującego duże suwaczki, to se zmień > serwis. hehe, no to już przesada, podaj jeszcze listę zakazanych serwisów Odpowiedz Link Zgłoś
magdakingaklara Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 15.03.10, 12:46 ja przy cc stracilam duzo krwi. Na drugi dzien mimo ze bardzo dobrze sie czulam, dostalam 2 worki krwi. W nastepnej dobie tez mi zanikly odchody, lekarz wytlumaczyl mi ze przy duzej utracie krwi moze polog na jakis czas zanikna. Po 2 dniach mialam dalej polog i trwal u mnie okolo 3 tyg ale podobno to ze stracilam tyle krwi bynajmniej tak mi lekarz tlumaczyl. -- Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: ochody połogowe a raczej ich brak co robić ? 15.03.10, 14:56 Raczej przedłużające się krwawienie może być powodem do niepokoju, choć czasami tak jest a nic złego się nie dzieje. Poczekaj 1-2 dni, bo krwawienie mozę wrócić. Jak wczoraj brałaś gorącą kąpiel, to krwawienie mogło się włąśnie zatrzymać. Może też wzięłąć coś, co krwawienie zastopowało - np. Hemorigen. No ale w tym wypadku chyba byś wiedziała, ze to z powodu leków Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: Gosiaczek to popatrz co jest na "szpilce"u gó 15.03.10, 15:29 oki. Poprawiłam i mam nadzieję, że teraz będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Gosiaczek błagam...... 15.03.10, 15:42 gosiaczek265 napisała: > oki. Poprawiłam i mam nadzieję, że teraz będzie dobrze Te 2 suwaczki to więcej niż 4 linijki . I nie testujemy tutaj na litość..... Jest forum testowe,a załączony link masz w drugim poście Odpowiedz Link Zgłoś