cze67 30.12.02, 13:06 Ja stawiam na Helter Skelter Beatlesow. Jasiek - rozszarp mnie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siekiera`79 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:14 "My generation" THE WHO Pete Townshend wymyślił power chordy !!! Pete Townshend ponad wszystko !!! PS: nie wiem czy "My generation" był pierwszy, ale na pewno najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:18 siekiera`79 napisa?: > "My generation" THE WHO Wedlug mnie, nie jest to utwor hard rockowy. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:23 cze67 napisał: > siekiera`79 napisa?: > > > "My generation" THE WHO > > Wedlug mnie, nie jest to utwor hard rockowy. tu chodzi o technikę gry na gitarze. Bez power-chordów nie byłoby NIC!!! A takim 1000% pierwszym był dopiero PARANOID!!! A "Stairways... to ballada. Jeśli już to "Whole lotta love". PS: PARANOID PARANOID PARANOID PARANOID PARANOID PARANOID PARANOID PARANOID Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:30 siekiera`79 napisa?: > tu chodzi o technike˛ gry na gitarze. Bez power-chordów nie by?oby NIC!!! A > takim 1000% pierwszym by? dopiero PARANOID!!! Wedlug mnie miedzy Paranoid a Helter Skelter nie ma wielkiej roznicy w "mocnosci" brzmienia. Jest oczywiscie (Paranoid) blizszy "czystemu" brzmieniu hard rocka, ale jednak Helter byl wczesniej. I nagral go zespol zupe?nie nie kojarzony z tym stylem muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:39 cze67 napisał: > Wedlug mnie miedzy Paranoid a Helter Skelter nie ma wielkiej roznicy w > "mocnosci" brzmienia. Jest oczywiscie (Paranoid) blizszy "czystemu" brzmieniu > hard rocka, ale jednak Helter byl wczesniej. > I nagral go zespol zupe?nie nie kojarzony z tym stylem muzyki. Hmm... przesłuchałem właśnie Helter Skelter i muszę przyznać rację. Brzmieniowo jest to samo... Chociaż Paranoid 1000x fajniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advokat Re: Pierwszy utwor hard rockowy? IP: *.net.autocom.pl 30.12.02, 13:19 Hard rock z prawdziwego zdarzenia zaczął się od 'Schodów do nieba'. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:48 Gos´c´ portalu: Advokat napisa?(a): > Hard rock z prawdziwego zdarzenia zacza˛? sie˛ od 'Schodów do nieba'. Jezeli chodzi o Zeppelinow to stawialbym raczej na Immigrant Song z trojki... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 13:34 cze67 napisał: > Ja stawiam na Helter Skelter Beatlesow. > Jasiek - rozszarp mnie! Niniejszym zostałeś rozszarpany I to na tak drobne kawałki, ze reszta dnia ułynie Ci na pieczołowitym ich zbieraniu i dopasowywaniu do siebie. ))) P.S. typuję "summertime blues" w interpretacji Blue cheer Ewentualnie koncertowe wykonania "Sunshine of your love" Cream Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 14:17 jasiek666 napisa?: > typuje˛ "summertime blues" w interpretacji Blue cheer > Ewentualnie koncertowe wykonania "Sunshine of your love" Cream Mimo wszystko uwazam, ze Helter jest mocniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 14:38 cze67 napisał: > jasiek666 napisa?: > > Ewentualnie koncertowe wykonania "Sunshine of your love" Cream > > Mimo wszystko uwazam, ze Helter jest mocniejsze... A ja się raczej z Jaśkiem zgadzam - Helter jest szybsze ale brzmienie cięższe ma koncertowy Cream (no chyba że to wykonanie jest akurat takie - ale wątpie. A poza tym ja nie przepadam za Beatlesami, wolę Cream więc może obiektywny nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek666 Re: Pierwszy utwor hard rockowy? 30.12.02, 14:42 michalgajzler napisał: > Helter jest > szybsze ale brzmienie cięższe ma koncertowy Cream No właśnie. A już megatony ciężkości ma w sobie wspomniany "summertime blues". Odpowiedz Link Zgłoś