Gość: miki IP: *.kielce.vectranet.pl 30.11.09, 17:38 infantylny tekścik. Chodzi tylko o to żeby jak najmocniej wydrenować pracownika, a zyski odprowadzić do centrali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wycho Szukanie taniej sily roboczej i przekrety IP: 83.91.86.* 30.11.09, 17:48 Pracodawcy szukaja taniej sily roboczej zeby akcjonariusze mogli sie jeszcze bardziej bogacic kosztem wykorzystywania i okradania pracownikow.Wszelkie chwyty dozwolone.Te kapitalistyczne korporacje to typowy wyzysk,balansowanei na granicy prawa i nadmierne bogacenie sie malej grupy cwaniakow.W uczciwym swiecie tego typu firmy powinny zostac rozbite. Odpowiedz Link Zgłoś
inz_mech Re: Szukanie taniej sily roboczej i przekrety 30.11.09, 17:56 Lenin mowil podobnie-historia sie powtarza niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyx Re: Szukanie taniej sily roboczej i przekrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:54 Korporacje są wynaturzeniem kapitalizmu i same mu szkodzą bardziej niż komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad produkujesz bełkoty IP: *.A213.priv.bahnhof.se 30.11.09, 19:26 ty niebardzo wiesz co mowił Lenin i dlatego produkujesz bełkot. Gdybys wiedział co na ten temat mowia profesorowie najpowazniejszych uczelni zachodnich to nie osmieszałbys sie tu tak naiwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motorniczy Re: produkujesz bełkoty IP: *.chello.pl 30.11.09, 19:59 <<Gdybys wiedział co na ten temat mowia profesorowie najpowazniejszych uczelni zachodnich to nie osmieszałbys sie tu tak naiwnie >> A co mówią?Choć Ty to chyba z północy a nie z zachodu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DudeCS Kumunisci IP: 74.47.92.* 01.12.09, 02:13 O, nie wiedzialem, ze Wyborcza czyta tylu komunistow. Sam pracuje juz prawie 10 lat w takiej miedzynarodowej korporacji i jakosc nie zauwazylem wyzysku niebieskich ani bialych kolnierzykow. Konsumenci tez zreszta placa za jakosc (np. w stosunku do private labels). Z moich obserwacji wynika natomiast, ze pracownicy tych firm zyja dostatnio i najczesciej (choc nie zawsze) maja szanse rozwoju zawodowego. Rozumiem, ze kumunistyczne komentarze padaja ze strony sfrustrowanych i slabo oplacanych pracownikow naukowych, nauczycieli itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rere Czego oczekują pracodawcy? IP: 89.100.159.* 30.11.09, 18:49 Oczekuja tylko jednrgo: frajera, ktory bedzie zapier-alal 14h dziennie za 1200 brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.09, 21:28 A to ciekawe, bo DOLNE pułapy pensji w więszkości wymienionych to 4000-5000 brutto :))) Jesli mowa o kadrze, nie mowie o kierowcach, kurierach,, sprzataczkach. O korporacjach mysl sobie co chcesz, mozesz nie lubic, ale akurat ten argument jest kula w plot, bo NIKT nie płaci tak DOBRZE, jak one :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:39 Nie kadż bajek dzieciom po studiach. Pracowałem w wielu korporacjach, pensja 3000 netto to marzenie wielu w tych współczesnych gułagach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 01.12.09, 00:12 NIe kadze - tylko mowie co wiem. Pracuje w jednej amerykanskiej, jestem 4 lata po studiach, zarabiam 9-10 tys. Mam 4 znajomych, 2 w amerykanskich korp., dwoch w niemieckiej. Zarobki od 8-20 tys. Wszyscy konczylismy studia w 2004 roku. I jeszcze jedno - nie jestesmy najlepiej zarabiajacymi w okolicy - duuuuzo nam do najlepiej zarabaijacych. Na stnaowiskach menadzerskich we wspominanym Krafcie czy innych FMCG zaczynasz od pulapu 13-14 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 01.12.09, 00:22 Odpowiedzialem Ci dosc wyczerpujaco ale moj komentarz...usunieto, nie wiedziec czemu. Wiec, skrotowo - nie wiem czy mowimy o tych samych - w duzych FMCG, ktore ja znam, asystent zarabia 3-4, samodzielny pracownik 5-9. manager 9-16, dyrektor 14-25. Oczywiscie specjalista ds sprzedazy, dymajacy po sklepach z palmtopem - to sie zgodze, 3000 netto moze byc marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xyx Czego oczekują pracodawcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:54 Oczekują zdesperowanych ludzi, pracujących za pół darmo. Najlepiej młodych i z wiosek albo prowincji-tacy nie znają często prawa pracy, można łatwo ich indoktrynować i za parę tanich bajeranckich wizji będą zasuwali więcej za mniej kasy niż na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Czego oczekują pracodawcy? IP: *.cdma.centertel.pl 30.11.09, 20:26 Witam Coś mi sie wydaje że gośc piszący o Leninie miał nietety sporo racji. W tamtym systemie też nieważna była jednostka ludzka " wszyscy pracowaliśmy dla lepszego jutra ogółu":(tak nam mówiono). Teraz pracujemy na prezesów . Niestety byłem pracownikiem dużej korporacji (10 lat z sukcesmi) i jak tylko zaczełem mieć problemy i poprosiłem o pomoc zostałem zignorowany i zwolniony . (potrzebowałem trzy tygonie zastępstwa , nie chciałem ściemniać na zwolnienie lekarskie). Teraz jest czas na nowicjuszy i nikt jakoś nie chce zatrudnić gościa z doświadczeniem w branży finansowej. Taki gość jak ja nie jest na topie za duzo wie i ciężko wmówić mu ze ma pracować za mniejsze pieniądzie bez wytchnienia . Jest teraz czas dla wyzyskiwania młodych zanim zrozumieją ze i tak korporacja pozbędzie się ich po kilku latach w najlepszym wypadku . Takie moje spostrzezenia . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 21:48 współczuję przedstawicielom handlowym nieważne zarobki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z dyr sprzedaży Czego oczekują pracodawcy? IP: *.aster.pl 30.11.09, 22:42 no cóż niestety muszę potwierdzić - korporacje wyciskają sok, najgorzej jest chyba w dziale handlowym - bo po kilku - kilkunastu latach trudno jest się nie wykończyć a nawet jeśli się to komuś uda to mało znam handlowców czy też managerów albo dyrektorów handlowych po 50-tce ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.chello.pl 30.11.09, 23:29 W Polsce po 50-tce mało, jednak w zachodniej części kontynentu, w tych samych korporacjach już jest ich całkiem sporo. Brak dyrektorów handlowych wynika bardziej z tego, że są to stanowiska przeważnie obsadzane przez osoby które przeszły całą ścieżkę kariery zawodowej a nie koledzy kolegów. Tak jest przynajmniej w firmach w których pracuję i pracowałem do tej pory. Z prostej przyczyny - dział handlowy przynosi dla firmy bezpośrednie zyski. Obsadzenie tego działu osobami bez kompetencji powoduje że firma traci. Inaczej jest w innych działach które służą np. za "ciepłą poczekalnię". Jeszcze z 10 lat i również w Polsce zaczną pojawiać się starsi handlowcy i dyrektorzy z doświadczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ei9 Czego oczekują pracodawcy? 30.11.09, 23:04 "..w sektorze FMCG trudno o nudną pracę" odwrotnie dokładnie - to akurat najnudniejsze korporacje, specjalnie nie rekrutują kandydatów powyżej pewnej średniej, aby zbyt szybko potem nie uciekali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.mo Czego oczekują pracodawcy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 23:21 Pani Kasiu, Przepraszam, ale całość to jakiś bełkot; proponuję kilkudniową lekturę tematu zanim pióro atramentem zabrudzi brudnopis. Pozdrawiam i w przyszłości życzę udanych artykułów, o.mo Odpowiedz Link Zgłoś