Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czego oczekują pracodawcy?

IP: *.kielce.vectranet.pl 30.11.09, 17:38
    infantylny tekścik. Chodzi tylko o to żeby jak najmocniej wydrenować
    pracownika, a zyski odprowadzić do centrali.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wycho Szukanie taniej sily roboczej i przekrety IP: 83.91.86.* 30.11.09, 17:48
        Pracodawcy szukaja taniej sily roboczej zeby akcjonariusze mogli sie jeszcze
        bardziej bogacic kosztem wykorzystywania i okradania pracownikow.Wszelkie
        chwyty dozwolone.Te kapitalistyczne korporacje to typowy wyzysk,balansowanei
        na granicy prawa i nadmierne bogacenie sie malej grupy cwaniakow.W uczciwym
        swiecie tego typu firmy powinny zostac rozbite.
        • inz_mech Re: Szukanie taniej sily roboczej i przekrety 30.11.09, 17:56
          Lenin mowil podobnie-historia sie powtarza niestety.
          • Gość: Xyx Re: Szukanie taniej sily roboczej i przekrety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:54
            Korporacje są wynaturzeniem kapitalizmu i same mu szkodzą bardziej niż komuniści.
          • Gość: Konrad produkujesz bełkoty IP: *.A213.priv.bahnhof.se 30.11.09, 19:26
            ty niebardzo wiesz co mowił Lenin i dlatego produkujesz bełkot.
            Gdybys wiedział co na ten temat mowia profesorowie najpowazniejszych uczelni
            zachodnich to nie osmieszałbys sie tu tak naiwnie
            • Gość: motorniczy Re: produkujesz bełkoty IP: *.chello.pl 30.11.09, 19:59
              <<Gdybys wiedział co na ten temat mowia profesorowie
              najpowazniejszych uczelni
              zachodnich to nie osmieszałbys sie tu tak naiwnie >>

A co mówią?Choć Ty to chyba z północy a nie z zachodu?
            • Gość: DudeCS Kumunisci IP: 74.47.92.* 01.12.09, 02:13
              O, nie wiedzialem, ze Wyborcza czyta tylu komunistow. Sam pracuje
              juz prawie 10 lat w takiej miedzynarodowej korporacji i jakosc nie
              zauwazylem wyzysku niebieskich ani bialych kolnierzykow. Konsumenci
              tez zreszta placa za jakosc (np. w stosunku do private labels). Z
              moich obserwacji wynika natomiast, ze pracownicy tych firm zyja
              dostatnio i najczesciej (choc nie zawsze) maja szanse rozwoju
              zawodowego. Rozumiem, ze kumunistyczne komentarze padaja ze strony
              sfrustrowanych i slabo oplacanych pracownikow naukowych, nauczycieli
              itd.
              • Gość: DudeCS Oczywiscie mialo byc - Komunisci IP: 74.47.92.* 01.12.09, 02:14
      • Gość: rere Czego oczekują pracodawcy? IP: 89.100.159.* 30.11.09, 18:49
        Oczekuja tylko jednrgo: frajera, ktory bedzie zapier-alal 14h dziennie za 1200
        brutto
        • Gość: Pan X Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 30.11.09, 21:28
          A to ciekawe, bo DOLNE pułapy pensji w więszkości wymienionych to 4000-5000
          brutto :)))
          Jesli mowa o kadrze, nie mowie o kierowcach, kurierach,, sprzataczkach.

O korporacjach mysl sobie co chcesz, mozesz nie lubic, ale akurat ten argument
          jest kula w plot, bo NIKT nie płaci tak DOBRZE, jak one :)
          • Gość: XX Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:39
            Nie kadż bajek dzieciom po studiach. Pracowałem w wielu korporacjach, pensja
            3000 netto to marzenie wielu w tych współczesnych gułagach.
            • Gość: Pan Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 01.12.09, 00:12
              NIe kadze - tylko mowie co wiem.
              Pracuje w jednej amerykanskiej, jestem 4 lata po studiach, zarabiam 9-10 tys.
              Mam 4 znajomych, 2 w amerykanskich korp., dwoch w niemieckiej. Zarobki od 8-20 tys.
              Wszyscy konczylismy studia w 2004 roku.
              I jeszcze jedno - nie jestesmy najlepiej zarabiajacymi w okolicy - duuuuzo nam
              do najlepiej zarabaijacych.
              Na stnaowiskach menadzerskich we wspominanym Krafcie czy innych FMCG zaczynasz
              od pulapu 13-14 tys.
            • Gość: Pan X Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 01.12.09, 00:22
              Odpowiedzialem Ci dosc wyczerpujaco ale moj komentarz...usunieto, nie wiedziec
              czemu.

Wiec, skrotowo - nie wiem czy mowimy o tych samych - w duzych FMCG, ktore ja
              znam, asystent zarabia 3-4, samodzielny pracownik 5-9. manager 9-16, dyrektor 14-25.
              Oczywiscie specjalista ds sprzedazy, dymajacy po sklepach z palmtopem - to sie
              zgodze, 3000 netto moze byc marzeniem.
      • Gość: Xyx Czego oczekują pracodawcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 18:54
        Oczekują zdesperowanych ludzi, pracujących za pół darmo.
        Najlepiej młodych i z wiosek albo prowincji-tacy nie znają często prawa pracy,
        można łatwo ich indoktrynować i za parę tanich bajeranckich wizji będą
        zasuwali więcej za mniej kasy niż na zachodzie.
      • Gość: gość Czego oczekują pracodawcy? IP: *.cdma.centertel.pl 30.11.09, 20:26
        Witam
        Coś mi sie wydaje że gośc piszący o Leninie miał nietety sporo racji.
        W tamtym systemie też nieważna była jednostka ludzka " wszyscy
        pracowaliśmy dla lepszego jutra ogółu":(tak nam mówiono). Teraz
        pracujemy na prezesów . Niestety byłem pracownikiem dużej korporacji
        (10 lat z sukcesmi) i jak tylko zaczełem mieć problemy i poprosiłem
        o pomoc zostałem zignorowany i zwolniony . (potrzebowałem trzy
        tygonie zastępstwa , nie chciałem ściemniać na zwolnienie
        lekarskie). Teraz jest czas na nowicjuszy i nikt jakoś nie chce
        zatrudnić gościa z doświadczeniem w branży finansowej. Taki gość jak
        ja nie jest na topie za duzo wie i ciężko wmówić mu ze ma pracować
        za mniejsze pieniądzie bez wytchnienia . Jest teraz czas dla
        wyzyskiwania młodych zanim zrozumieją ze i tak korporacja pozbędzie
        się ich po kilku latach w najlepszym wypadku .
        Takie moje spostrzezenia .
        pozdrawiam
      • Gość: zenek Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 21:48
        współczuję przedstawicielom handlowym nieważne zarobki
      • Gość: z dyr sprzedaży Czego oczekują pracodawcy? IP: *.aster.pl 30.11.09, 22:42
        no cóż niestety muszę potwierdzić - korporacje wyciskają sok,
        najgorzej jest chyba w dziale handlowym - bo po kilku - kilkunastu
        latach trudno jest się nie wykończyć a nawet jeśli się to komuś uda
        to mało znam handlowców czy też managerów albo dyrektorów handlowych
        po 50-tce ...
        • Gość: . Re: Czego oczekują pracodawcy? IP: *.chello.pl 30.11.09, 23:29
          W Polsce po 50-tce mało, jednak w zachodniej części kontynentu, w tych samych korporacjach już jest ich całkiem sporo. Brak dyrektorów handlowych wynika bardziej z tego, że są to stanowiska przeważnie obsadzane przez osoby które przeszły całą ścieżkę kariery zawodowej a nie koledzy kolegów. Tak jest przynajmniej w firmach w których pracuję i pracowałem do tej pory. Z prostej przyczyny - dział handlowy przynosi dla firmy bezpośrednie zyski. Obsadzenie tego działu osobami bez kompetencji powoduje że firma traci. Inaczej jest w innych działach które służą np. za "ciepłą poczekalnię". Jeszcze z 10 lat i również w Polsce zaczną pojawiać się starsi handlowcy i dyrektorzy z doświadczeniem.
      • ei9 Czego oczekują pracodawcy? 30.11.09, 23:04
        "..w sektorze FMCG trudno o nudną pracę"

odwrotnie dokładnie - to akurat najnudniejsze korporacje, specjalnie
        nie rekrutują kandydatów powyżej pewnej średniej, aby zbyt szybko
        potem nie uciekali.
      • Gość: o.mo Czego oczekują pracodawcy? IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 23:21
        Pani Kasiu,

Przepraszam, ale całość to jakiś bełkot; proponuję kilkudniową lekturę tematu
        zanim pióro atramentem zabrudzi brudnopis.

Pozdrawiam i w przyszłości życzę udanych artykułów,

o.mo
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka