Dodaj do ulubionych

Ogg na mp3 lub CDA

IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 06.02.04, 12:16
Jak:
1. zmienić format pliku muzycznego ogg na mp3? Czy istnieje jakiś program do takiej konwersji?
2. nagrać plik ogg jako CDA? Np Nero tego nie potrafi.
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Ogg na mp3 lub CDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 12:39
      W Winampie w preferencjach na wyjściu ustaw DiskWriter. W ten sposób zrobisz
      wave'y.
      • Gość: Tool Re: Ogg na mp3 lub CDA IP: *.mos.gov.pl / *.mos.gov.pl 06.02.04, 14:09
        Nie mam takiej opcji w Winampie 5, muszę ściągnąć odpowiedni plugin? Co to mi
        da, Winamp może zmieniać format odtwarzanego dźwięku?
        • Gość: piecyk gazowy Re: Ogg na mp3 lub CDA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.04, 14:12
          Nie ma takiej opcji w piątce? Hm... W 2.x to jest standardowa wtyczka...

Piątki nie znam. Dwójka robi wave'y, a te można nagrywać na CDA, konwertować na
          mp3.

Podobno do Nero jest jakaś wtyczka OGG.
          • Gość: May79 Re: Ogg na mp3 lub CDA IP: *.acn.waw.pl 06.02.04, 14:25
            Oczywiscie, ze w 5 jest taka opcja: Winamp Preferences > Plug-ins > Output >
            Nullsoft Disk Writer plugin [OUT_DISK.DLL].
            Ja do takiej konwersji uzywam CDex: cdexos.sourceforge.net

Pozdrawiam
    • Gość: sw Re: Ogg na mp3 lub CDA IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 15:19
      1. rekompresja z OGG do MP3 nie ma sensu. Tracisz jakość i przegrywasz z lepszego formatu do gorszego.
      2. Nero może wypalać OGG Vorbis jak zainstalujesz wtyczkę =>neroplugins.cd-rw.org/ .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka