Dodaj do ulubionych

Kąty Rybackie - proszę o opinie

30.04.04, 20:36
Wybieram się tam z mężem i naszym niespełna dwuletnim synkiem w lipcu. Nadmienić pragnę że decydując się na tę miejscowość szukałam oazy ciszy i spokojusmile (Ale bez przesady oczywiście) Trafiłam? Acha i jeszcze proszę mnie pokierować gdzie można dobrze domowo zjeść i powłóczyć sięsmile)) Z góry dziękuję serdecznie.
Obserwuj wątek
    • agniecha281 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 30.04.04, 21:25
      W Katach rybackich mam rodzinke,bylam tam z hmmm15 lat temu.Wtedy byla
      cisza,spokuj,ale teraz nie wiem jak jest...
      Jeden mankament-daleko do plazy...lasem ok.1.5km(chyba sie nie pomylilam)
      Pozdrawiam
      Agnieszka
    • guga74 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 01.05.04, 08:44
      Hej, przypuszczałam, że będzie trochę daleko, z jednej strony dobrze, bo przez las, to się dotlenimy (mieszkamy na Śląsku), z drugiej gorzej, bo to będzie wieeelka wyprawa na pół dnia (z wszystkimi klamotami)smile Byle tylko pogoda dopisała to wszystko będzie ok. DZIĘKI!
    • guga74 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 08.05.04, 20:07
      Nu czy jeszcze ktoś mi może coś niecoś o Kątach Rybackich rzec? Będę naprawdę bardzo wdzięcznasmile)))) Zwłaszcza o namiary na dobre domowe obiadkismile
    • adriane Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 11.05.04, 13:31
      Bylam w Kątach 2 lata temu. Rzeczywiście jest dość sokojnie, plaża nie
      zatłoczona.Można też dojechać samochodem prawie na samą plażę, jak ktoś woli.
      Co do wyżywienia, podaję namiar 0-55 2478726 - pani Bogumiła Terendy. To
      restauracja, ale niezbyt droga.Istnieje możliwość diety tradycyjnej lub
      wegetariańskiej, zktórej my korzystaliśmy. Jedzonka było dość dużo i dobre.
      Pozdrawiam Ada
    • guga74 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 13.05.04, 20:29
      NA Forum Tyrystyka znalazłam taką opinię o Kątach Rybackich:
      "W Katach Rybackich byłam z rodziną w lipcu ub.roku. Byliśmy tam po
      raz pierwszy i ...ostatni ! Też nie przepadam, za hałaśliwymi, pełnymi
      rozkrzyczanych turystów kurortami, ale tam nie pojadę już nigdy !!! Toż to
      przysłowiowa dziura; dwa sklepy na krzyż, jeden maleńki z pamiątkami, marna ,
      brudna przystań przy Mierzeji, a wszystko to usytuowane przy przelotowej
      ruchliwej szosie. Tam nie ma nic ciekawego / w okolicznych miejscowosciach
      także, po za byłym obozem koncentracyjnym w Sztutowie, co jest wątpliwą
      atrakcją w wakacje/ do zobaczenia czy zwiedzenia. W Kątach nie ma gdzie
      pospacerować , ale do plaży "tylko" 2 km lasem / w jedną stronę/ więc po
      zaliczeniu kąpieli w brudnej wodzie pełnej pływajacych kawałków lepkiego mazutu
      ( tak, tak to od naszych wschodnich sąsiadów ), powrocie do obskurnego,
      brudnego ośrodka , wyskrobaniu z siebie i dzieci mazutu, nie ma się już sił ani
      ochoty na spacery. Nawet nie ma gdzie pójść na deser lodowy! Smażalnie ryb są
      położone przy jedynej ,tej ruchliwej trasie przelotowej do Gdańska . Jedząc
      rybkę można "podziwiać" sunące kawalkady samochodów a spalinek zaliczyć więcej
      niż w centrum dużego miasta..
      Czy naprawdę jest tam tak źle? Mam wrażenie, że osoba, która to napisała była pod złym wrażeniem ośrodka, w którym spędziła urlop. Może znajdzie się jeszcze na forum osoba, która spędziła tam urlop i jest zadowolona z wyboru miejscowości??
      Pozdrawiam - Aga
      • adriasc Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 17.05.04, 23:33
        Witam serdecznie!!!
        Ja co roku jezdze nad morze w okolice Katow Rybackich....tzn Mierzeje
        Wislana...jeste tam wiele wspanialych miejesc
        mysle ze naprawde warto
        prosze o poczytanie sobie :
        www.mierzeja.com
    • guga74 Do adriane- Dzięki za namiary na jedzonko:) 13.05.04, 20:31

• guga74 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 29.06.04, 23:45
      Wyjazd coraz bliżej, więc hop w górę bo mi zależy smile Może znajdzie się ktoś jeszcze, kto był w tej miejscowości i może się ze mną podzielić wrażeniami? Aga

• magenta_k Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 05.07.04, 19:58
        Byliśmy z Gabą w Kątach w zeszłym roku i za półtora tygodnia jedziemy ponownie.
        Warunki idealne dla wypoczynku z dzieckiem, cicho i spokojnie, wybór sklepów i
        smażalni, nie zaludniona plaża. Ja polecam z całego serca!!!

Magenta
        • guga74 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 06.07.04, 22:21
          Dzięki Magenta, już się cieszę na ten wyjazd! smile)))
      • madziejka2 Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 07.07.04, 09:24
        To może teraz ja się rozpiszę...
        Z Kątów wróciłam tydzień temu. Byliśmy tam z naszym 3-letnim synkiem całe 3
        tygodnie. I jestem szczęśliwa! A teraz dokładniej.
        Wynajmowaliśmy domki, nowe pod lasem, ośrodek doskonały, przytulnie, ogrodzony
        z placem zabaw. Polecam, to był ośrodek Amber na ul. Kwiatowej. Korzystaliśmy
        ze stołówki w ośrodku Przystań. Przez 20 dni nie powtórzyło się żadne danie.
        Obiad nas kosztował 12 zł/os. Zaproponowano nam byśmy wykupili tylko dla siebie
        a synek na pewno się przy nas naje. I faktycznie, obiad w ilości
        przekraczającej nasze możliwości trawienne, smacznie i niesamowicie przyjemnie.
        Ze względu na synka Panie tylko dla nas dostosowały godzinę obiadu. A i jeszcze
        braliśmy na wynos. Odnośnie rozrywek to w Kątach ich w sumie nie ma. Dziecko
        oprócz plaży, lasu, i czy placu zabaw (jeśli takowy jest na ośrodku) nie ma
        innych rozrywek takich formalnych. Ale za to można dostarczyć rozrywki w inny
        sposób:
        - przejażdżka po Mierzei Wiślanej z samych Kątów z możliwością samodzielnego
        sterowania, dziecko staje się kapitanem, super sprawa i przeżycie,
        - odwiedzenie rezerwatu Kormoranów, robi wrażenie.
        - w Krynicy Morskiej świetne place zabaw, wesołe miasteczko, polecam przy
        głównym wejściu na plaże basen z piłeczkami (tanio i sympatycznie), doskonałe
        lody, zjeżdżalnia na plaży, dmuchawce do skakania, latarnia morska ze świetnymi
        widoczkami, możliwość wypłynięcia do Fromborka (piękne miasto, planetarium,
        obserwatorium...)
        - Stegna fajne wyjście na plażę, w deszczową pogodę możliwość spacerowania z
        widokiem na morze i oczywiście wszelkie standardowe atrakcje na plaży,
        - Jantar - mini zoo i możliwość przejażdżki na kucyku,
        - Gdańsk - wyprawa ze starówki na Westerplatte statkiem, a po drodze doskonałe
        widoki na stocznie, imponujące widoki,
        - Oliwa - świetne zoo, tylko na cały dzień, zwiedzania masę
        - Gdynia - oceanarium (jest "nemo", pirania, rekiny i wiele świetnych żyjątek),
        a przy okazji podziwianie stateczków przy wybrzeżu,
        - Sopot - wycieczka na molo, a tam pokazy umiejętności morskich zwierzątek
        - po drodze do Trójmiasta przeprawa promem
        - obóz koncentracyjny w Sztutowie (to już dla rodziców),
        - Piaski - i nasz koniec Polski,
        - między Krynicą a Piaskami piękna plaża
        - i zawsze można wypaść jeszcze na Hel...
        - a i w Kątach polecam najtańsze rybki z hurtowni, przepyszne, świeże, a na
        grillu doskonałe; nasz synek wręcz się zajadał rybkami (dla dzieci Panie na
        pewno polecą Wam dobre rybki bez ości).
        Pewnie i tak coś pominęłam, ale to tak na szybko. Kąty są świetnym miejscem
        wypadowym jak się zaczniecie nudzić, ale i świetnym na w miarę spokojny
        wypoczynek. Jedno z miejsc gdzie dziki witają się z przechodniami, sarenki
        wychodzą przed samochody, klucze kormoranów unoszą się nad głową, a wycie
        wilków i kumkających żab utula do snu. Jedynym i głównym minusem Kątów to brak
        alejek do spacerowania, a główny chodnik przy bardzo ruchliwej ulicy.
        Życzę Wam tak udanego wypoczynku jaki my mieliśmy. Delektujcie się Waszym
        urlopem. Życzę zdrówka i dużo uśmiechu. Pozdrawiam. Magda
        • guga74 Magdziu - DZIĘKUJĘ! 07.07.04, 17:20
          Chyba nie mogłabym sobie wyobrazić bardziej wyczerpującego opisu miejscowości i pobliskich atrakcjismile Jeszcze raz wielkie dzięki smile)) Ach, już słyszę ten szum fal.... smile
          • madziejka2 Re: Magdziu - DZIĘKUJĘ! 08.07.04, 14:48
            A i jeszcze jedno. Nie wiem jak z żywieniem Waszej dzidzi, ale przy dietach
            musisz najprawdopodobniej wiele rzeczy zabrać ze sobą. Ciężko jest kupić
            wyszukane mleko, czy nawet jogurty (jest miluta tutejsza,polecam). Wędlinkę,
            dobrą dla synka, też mieliśmy problemy kupić. Więc ryby stały się doskonałym
            rozwiązaniem. Szczerze polecam, choć wiem, że Wasz synek ma zaledwie dwa latka,
            ale może spróbujecie.
            Choć słoiczki, czy soczki firmowe dostaniecie na pewno, jak i wszelką chemię,
            pieczywo, dodatki (umiarkowanie).
            A tak z ciekawości do jakiego ośrodka jedziecie?
            • madziejka2 Re: Udanych wakacji 08.07.04, 14:50
              I życzę Wam świetnych wakacji, słońca i spokojnego morza. Wszystkiego dobrego.
              • guga74 Re: Udanych wakacji 12.07.04, 06:25
                Jedziemy do Pensjonatu pod Strzechą i już na początku niezbyt przyjemna sprawa, bo jedziemy całą noc z małym dzieckiem, a nawet bagaży rano nie możemy tam zostawić, bo wpuszczają do pokoi dopiero od 13.00. Jak dotychczas nie mieliśmy największego szczęścia do kwater, ale mimo to jestem dobrej myśli. Pierwsze koty za płoty. Dziękuję raz jeszcze i wszystkiego dobrego smile
        • magenta_k Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 12.07.04, 08:41
          Odpowiadasz na :
          madziejka2 napisała:

> To może teraz ja się rozpiszę...
          > Z Kątów wróciłam tydzień temu. Byliśmy tam z naszym 3-letnim synkiem całe 3
          > tygodnie. I jestem szczęśliwa! A teraz dokładniej.
          > Wynajmowaliśmy domki, nowe pod lasem, ośrodek doskonały, przytulnie,
          ogrodzony
          > z placem zabaw. Polecam, to był ośrodek Amber na ul. Kwiatowej.

My również w zeszłym roku byliśmy w tym ośrodku!!! Wspaniałe warunki!!!
          Niestety w tym roku termin mieli dla nas nieodpowiedni i musieliśmy poszukać
          innego OW. Jedziemy już za 4 dni /15.o7/ do OW "Zakątek". Mam nadzieję, że
          będzie równie miło. Jest położony dużo bliżej morza, a to w moim stanie /6mc/
          jest najważniejszym argumentem.

Potwierdzam wszelkie wymienione przez Madziejkę atrakcje. Większość z nich
          również zaliczyliśmy. A zoo w Oliwie nie można ominąć.

Magenta
          • kaplani Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 20.07.04, 14:31
            Proszę Cię, napisz mi po powrocie jak było w tym "Zakątku", bo też się tam
            najprawdopodobniej wybieram, tyle że w sierpniu. Możesz na priva?
            kaplani@gazeta.pl Pozdrawiam.
            • naarek Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 10.11.14, 14:30
              Coś nowego i nowszego wszelakie info...????
    • naarek Re: Kąty Rybackie - proszę o opinie 10.11.14, 16:40
      U baby Agi..ktoś był słyszał...wszelakie info...???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka