Gość: ola IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.04, 19:14 na zmeczenie. pobudz ai ozywia, pije jeden łyk na dzien a po tym moge sie swietnie uczyc,(mam wazny egzmain we wrzesniu), czy to mi nie zaszkodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orissa Re: popijam tussipect bo swietnie działa..... 18.08.04, 19:28 Gość portalu: ola napisał(a): > na zmeczenie. pobudz ai ozywia, pije jeden łyk na dzien a po tym moge sie > swietnie uczyc,(mam wazny egzmain we wrzesniu), czy to mi nie zaszkodzi? Zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: popijam tussipect bo swietnie działa..... IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.04, 19:34 oriiso, ale dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: popijam tussipect bo swietnie działa..... 18.08.04, 19:46 Gość portalu: ola napisał(a): > oriiso, ale dlaczego? Dlatego, że Tussipect zawiera efedrynę, która (w skrócie mówiąc) powoduje tachyfilaksję (te same dawki podawane w krótkich odstępach czasu wywołują mniejszego speeda). Od tego można się uzależnić. Efedryna działa ośrodkowo i obwodowo, przez co wywołuje między innymi podniecenie psychiczne, w większej ilości uczucie niepokoju i lęku, bezsenność, pobudzenie ruchowe, pobudzenie ośrodka oddechowego, skurcz naczyń krwionośnych, pobudzenie mięśnia sercowego, wzmożenie siły jego skurczu, duże dawki działają depresyjnie. Za jakiś czas możesz się doczekać skutków ubocznych, takich jak bezsenność, kołatanie serca, pobudzenie psychiczne i zdenerwowanie, nudności, drżenie mięśni, zatrzymanie moczu, wypryski skórne. Zastanów się, czy nie lepiej jest zadbać o komfort uczenia się do egzaminu bez tego typu używek, czy lepiej jest uzależnić się i zaszkodzić swojemu zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola :(( IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.04, 20:02 no to mnie nastraszylas:( orisso ale chociaz teraz przez tydzien..kiedy mma mało czasu a duzo pracy...? Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: :(( 18.08.04, 20:08 Gość portalu: ola napisał(a): > no to mnie nastraszylas:( orisso ale chociaz teraz przez tydzien..kiedy mma > mało czasu a duzo pracy...? Nie chciałam Cię nastraszyć, chciałam, żebyś tylko zastanowiła się, czy warto. To Twoje zdrowie i Ty podejmujesz decyzję, co z tym zrobisz. Powodzenia na egzaminach, będę trzymała kciuki! (Uda Ci się bez tussi) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Dzieki orissa IP: *.proxy.astra-net.com 18.08.04, 20:44 za inforamcje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: popijam tussipect bo swietnie działa..... IP: *.cg.shawcable.net 18.08.04, 23:46 Przy wiekszych dawkach i dluzszym stosowaniu zdarzaja sie rowniez powazniejsze komplikacje jak zawaly serca, konwulsje i wylewy. Amerykanska FDA zabronila uzywania Ephedry (Ma Huang) do produkcji wszelkich specyfikow z dniem 30 grudnia 2003. Jak widzisz na pewno gra nie warta swieczki... Zycze powodzenia na egzaminach bez popijania, chyba ze kawki.... Odpowiedz Link Zgłoś