Dodaj do ulubionych

mam fretke

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:47
Obserwuj wątek
    • investigation Re: mam fretke 09.04.05, 10:02
      podobno klopot i kabaret w jednym:)
      • Gość: g Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:43
        kabaret jest świetny, ale kłopot jeszcze lepszy, ach nie wiem co robić,
        • investigation Re: mam fretke 09.04.05, 10:48
          smiac sie i sprzatac:) a nade wszystko opiekowac sie ciekawskim zwierzakiem..
          • Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:54
            oj ciekawskie to one sa... wszystko sprawdza, lacznie z tym co masz pod
            koszulka, w nogawkach, w butach, wleza za regał... trzeba koniecznie zamykac
            kibelek przed nimi, bo na bank zajrza do muszli.
            • investigation Re: mam fretke 09.04.05, 11:04
              to wszystko ma tez swoje plusy, chociaz widac, ze tentni zyciem:)
              i w jakims stopniu uczy porzadku, zamykania wszelkich szafek, nawet tych ktore
              sie nie zamykaja, nie zostawiania cukru na bufecie, ani jedzonka gdziekolwiek,
              bo jak nie zje to na bank rozrzuci - ale mimo uwagi nie ma opcji, zeby czasem o
              czyms zapomniec, nie w kuchni to w pokoju - jakby nie bylo dobra musztra.
              Wszystko ma swoje uroki:)
              a tak najzupelniej powaznie - wypadaloby spora porcja czasu dysponowac majac
              takiego zwierzaka, pisze, ze wypadaloby a nie trzeba- bo ludzie sklonni sa do
              wszystkiego... co najbardziej zauwazalne jest w polaczeniu duzy pies i 30m2.
              Jednak do wszystkiego potrzeba jest choc odrobina zdrowego rozsadku.
              Zycze pomyslnej "hodowli" :)
    • Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:47
      no to fajnie. ja tez kiedys mialam, trzeba sie z nia duzo bawic, uwazac zeby
      nie przekarmic, bo latwo dostaja skretu jelit, nauczyc ze ma spac w klatce, bo
      one zazwyczaj w nocy chca biegac... i jeszcze duzo rzeczy ale ogolnie to fajne
      zwierzatka. moja fretka zachowywala sie troche jak piesek, cieszyla sie jak
      wracalam itd. pewnie bedziesz miec cale rece podrapane i pogryzione, bo one nie
      sa zbyt delikatne jak sie bawia. no i kup jej szelki i smycz, trzeba uwazac
      zeby nie poszla w plener, bo to jednak dzikie zwierze.
      • Gość: gfd Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:51
        mam właśnie problem bo jak na razie szelki mam spoko, ale ona ciągle chce jeść
        non stop, nie wiem ile powinna a po drugie to ja musze codziennie sprzątać?
        masakra po jednym dniu mam już dość a co to będzie jak się zaczną zajęcia, a na
        polu to tylko się tarza
        • Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:58
          z tego co pamietam to powinna jesc raz dziennie ale one zawsze sa glodne i
          zawsze co tylko dasz to zjedza. to jest dzikie zwierzatko i ono je zawsze wtedy
          kiedy ma jedzenie, wiec to Ty musisz mu racjonalnie dawac , zeby go nie
          przekarmic. moja mama pod moja nieobecnosc popelnila ten blad i fretce skrecily
          sie jelita.
          • Gość: df Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:06
            dzięki za rady, no nic zobaczymy jak będzie bo na razie jestem wykończona..
    • mijaczek a ja nie n/txt 09.04.05, 22:03

• Gość: rt Re: a ja nie n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:50
        ja też nie długo nie będę mieć, bo po kilku godzinach mam dosć, dziś może ją
        oddam, a jak się nie uda to już nie wiem co zrobie, ale chciałabym ją jak
        najszybciej oddać, może ktoś chce
        • Gość: Iwona Re: a ja nie n/txt IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:42
          Ja chce fretke!
      • Gość: me Re: a ja nie n/txt IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.05, 00:15
        ja tez bym chciala!!-ale mam kroliczka,za pozno przypomnialo mi sie ze sa
        jeszcze fretki:/a ile one wogole zyja?-tak dla wiadomosci na przyszlosc?
        • Gość: Iwona Re: a ja nie n/txt IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:52
          Fretki zyja 8 - 12 lat.
    • Gość: MPDorota Re: A ja mam zolwia.... IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.04.05, 11:05
      Wiem juz jak wyglada wolna milosc....
      • ariakan rany !!! koniecznie zajrzeć !!! 11.04.05, 13:16
        forum.fretki.org.pl/
        www.fretki.org.pl/
        Elementarny brak wiedzy o zwierzęciu to tortury dla niego samego... Jak można
        brać (kupować) sobie zwierzaka nic o nim nie wiedząc... zgroza...
        • Gość: gh Re: rany !!! koniecznie zajrzeć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:58
          jeśli ktoś chce PRZYGARNĄĆ fretke to prosze kontakt na majla kutrak@gazeta.pl
    • huann fretka, a pozycje 13.04.05, 01:35
      www.fretki.org.pl/ podaje:

Pozycja "dywanika przed łóżkiem".

Fretka leży wyciągnięta jak długa całkiem płasko na ziemi dotykając jej nawet
      brodą, z tylnymi nogami i ogonem
      wyciągniętymi w tył. Pozycja ta przypomina dywanik przed łóżkiem. W tej pozycji
      fretka nie może ani zaatakować,
      ani się bronić, ta postawa jest gestem uspokajającym. Ma ona oznaczać: "Nie
      zamierzam nic złego i chciałabym,
      żebyś ty też zbliżył się do mnie przyjaźnie!"
      W stosunkach z ludźmi pozycja ta może oznaczać ponadto gest błagalny. Niekiedy
      błędnie zakładamy, że chodzi tu o
      oznakę nagłego wyczerpania. Jest to jednak wykluczone, gdyż ta pozycja bardzo
      szybko może przejść w dziką zabawę,
      a nawet fretka tak szybko nie odpoczywa!
      • Gość: rtuy Re: fretka, a pozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:31
        już nie mam fretki, temat raz na zawsze zamknięty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka