Gość: fgh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:47 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
investigation Re: mam fretke 09.04.05, 10:02 podobno klopot i kabaret w jednym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:43 kabaret jest świetny, ale kłopot jeszcze lepszy, ach nie wiem co robić, Odpowiedz Link Zgłoś
investigation Re: mam fretke 09.04.05, 10:48 smiac sie i sprzatac:) a nade wszystko opiekowac sie ciekawskim zwierzakiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:54 oj ciekawskie to one sa... wszystko sprawdza, lacznie z tym co masz pod koszulka, w nogawkach, w butach, wleza za regał... trzeba koniecznie zamykac kibelek przed nimi, bo na bank zajrza do muszli. Odpowiedz Link Zgłoś
investigation Re: mam fretke 09.04.05, 11:04 to wszystko ma tez swoje plusy, chociaz widac, ze tentni zyciem:) i w jakims stopniu uczy porzadku, zamykania wszelkich szafek, nawet tych ktore sie nie zamykaja, nie zostawiania cukru na bufecie, ani jedzonka gdziekolwiek, bo jak nie zje to na bank rozrzuci - ale mimo uwagi nie ma opcji, zeby czasem o czyms zapomniec, nie w kuchni to w pokoju - jakby nie bylo dobra musztra. Wszystko ma swoje uroki:) a tak najzupelniej powaznie - wypadaloby spora porcja czasu dysponowac majac takiego zwierzaka, pisze, ze wypadaloby a nie trzeba- bo ludzie sklonni sa do wszystkiego... co najbardziej zauwazalne jest w polaczeniu duzy pies i 30m2. Jednak do wszystkiego potrzeba jest choc odrobina zdrowego rozsadku. Zycze pomyslnej "hodowli" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:47 no to fajnie. ja tez kiedys mialam, trzeba sie z nia duzo bawic, uwazac zeby nie przekarmic, bo latwo dostaja skretu jelit, nauczyc ze ma spac w klatce, bo one zazwyczaj w nocy chca biegac... i jeszcze duzo rzeczy ale ogolnie to fajne zwierzatka. moja fretka zachowywala sie troche jak piesek, cieszyla sie jak wracalam itd. pewnie bedziesz miec cale rece podrapane i pogryzione, bo one nie sa zbyt delikatne jak sie bawia. no i kup jej szelki i smycz, trzeba uwazac zeby nie poszla w plener, bo to jednak dzikie zwierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfd Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:51 mam właśnie problem bo jak na razie szelki mam spoko, ale ona ciągle chce jeść non stop, nie wiem ile powinna a po drugie to ja musze codziennie sprzątać? masakra po jednym dniu mam już dość a co to będzie jak się zaczną zajęcia, a na polu to tylko się tarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka228 Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:58 z tego co pamietam to powinna jesc raz dziennie ale one zawsze sa glodne i zawsze co tylko dasz to zjedza. to jest dzikie zwierzatko i ono je zawsze wtedy kiedy ma jedzenie, wiec to Ty musisz mu racjonalnie dawac , zeby go nie przekarmic. moja mama pod moja nieobecnosc popelnila ten blad i fretce skrecily sie jelita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: mam fretke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:06 dzięki za rady, no nic zobaczymy jak będzie bo na razie jestem wykończona.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: a ja nie n/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 13:50 ja też nie długo nie będę mieć, bo po kilku godzinach mam dosć, dziś może ją oddam, a jak się nie uda to już nie wiem co zrobie, ale chciałabym ją jak najszybciej oddać, może ktoś chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: a ja nie n/txt IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:42 Ja chce fretke! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: a ja nie n/txt IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.05, 00:15 ja tez bym chciala!!-ale mam kroliczka,za pozno przypomnialo mi sie ze sa jeszcze fretki:/a ile one wogole zyja?-tak dla wiadomosci na przyszlosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: a ja nie n/txt IP: *.jasna / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:52 Fretki zyja 8 - 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MPDorota Re: A ja mam zolwia.... IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 11.04.05, 11:05 Wiem juz jak wyglada wolna milosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ariakan rany !!! koniecznie zajrzeć !!! 11.04.05, 13:16 forum.fretki.org.pl/ www.fretki.org.pl/ Elementarny brak wiedzy o zwierzęciu to tortury dla niego samego... Jak można brać (kupować) sobie zwierzaka nic o nim nie wiedząc... zgroza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gh Re: rany !!! koniecznie zajrzeć !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:58 jeśli ktoś chce PRZYGARNĄĆ fretke to prosze kontakt na majla kutrak@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
huann fretka, a pozycje 13.04.05, 01:35 www.fretki.org.pl/ podaje: Pozycja "dywanika przed łóżkiem". Fretka leży wyciągnięta jak długa całkiem płasko na ziemi dotykając jej nawet brodą, z tylnymi nogami i ogonem wyciągniętymi w tył. Pozycja ta przypomina dywanik przed łóżkiem. W tej pozycji fretka nie może ani zaatakować, ani się bronić, ta postawa jest gestem uspokajającym. Ma ona oznaczać: "Nie zamierzam nic złego i chciałabym, żebyś ty też zbliżył się do mnie przyjaźnie!" W stosunkach z ludźmi pozycja ta może oznaczać ponadto gest błagalny. Niekiedy błędnie zakładamy, że chodzi tu o oznakę nagłego wyczerpania. Jest to jednak wykluczone, gdyż ta pozycja bardzo szybko może przejść w dziką zabawę, a nawet fretka tak szybko nie odpoczywa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtuy Re: fretka, a pozycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 19:31 już nie mam fretki, temat raz na zawsze zamknięty Odpowiedz Link Zgłoś