Dodaj do ulubionych

wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i nie tyl

07.04.05, 11:14
BArdzo mi się spodobał ten wózek, ale mogę go oglądnąć tylko w internecie. A
dlaczego? Bo mieszkam w mieście Kraków i te wózki są tylko w jednym sklepie w
całym Krakowie, a ponieważ sklep ma jeszcze starą kolekcje nie sprowadzają
nowej sad. I nie wiadomo czy w ogóle będzie, bo jest małe zainteresowanie tym
wózkiem... A jakie ma być jak go nie ma!!!!

DZiewczyna, czy któraś ma ten wózek, lub oglądała. JAkie wasze wrażenia.

Pozdrawiam

Deedee
Obserwuj wątek
    • tootoja Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 07.04.05, 14:24
      A gdzie szukałaś w Krakowie? Bo ja wczoraj odkryłam sklep MIKI przy Wielickiej,
      koło skrzyżowania Wielickiej z Nowohucką (obok stacji benzynowej). Jest tam
      dość duży wybór wózków i widziałam Quinny, ale nie wiem czy ten model, bo się
      nie przyglądałam. Jest też dość dużo wózków w sklepie przy al. Róż koło placu
      Centralnego. Pozdrawiam
    • deedee0 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 07.04.05, 18:29
      Byłam w sklepie BAj na ul. Lubicz. TAki adres podają na stronie Quinny i jest
      podany tylko ten jeden sklep ( w Warszawie chyba z 10 albo więcej...), więc nie
      przyszło mi na mysl, że mogą być te wózki też w innych sklepach - mimo
      wszystko. Oj, co ta ciąża robi z w miarę rozumną kobietą wink.
      DZiewczyny, błągam napiszcie jak któaś zpbaczy taki wózek w innym sklepie, bo
      do Warszawy na pewno się nie wybiorę...
      Pozdrawiam

Deedee
      • tyrola Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 07.04.05, 19:47
        Ouinny chyba mają w entliczku-pentliczku, na Wyki i Wysłouchów.
        Ola
    • 1alfa1 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 08.04.05, 00:34
      Witam
      Oglądałam ( w calineczce w Warszawie ) i zdecydowałam się na niego. Przednie
      koło obrotowe 360' z możliwością zablokowania, oparcie regulowane za pomocą
      dźwigni a nie paska (3 lub 4 pozycje, od 90' do 180'), podnóżek regulowany (
      czyli dziecko jak zaśnie to można go położyć na płasko i nóżki mu nie
      dyndają ), pałąk jest zdejmowany z jednej strony, siedzisko można montować
      przodem lub tyłem, regulowana wysokość rączki, kosz na zakupy. Pasuje gondolka
      od X-landera ( 329 zł a nie 799 zł ). Jedyny minus ( dla mnie ) to to, że aby
      złożyć wózek trzeba zdjąć siedzisko. Wózek prowadzi się super. folie i
      moskitierę zamówię uniwersalną ( spora oszczędność ). Pozdro.
      • mizia30 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 08.04.05, 20:30
        1alfa1 a jek z ciezarem wozka,czujesz ze pchasz cos ciezkiego czyjest w porzadku?siedzenie rozkladane na 180 to znaczy ze maluchy jeszcze nie siedzace tez mozna w nim wozić-7,8ms???bede wdzieczna za odpowiedz bo chce go zamowic netem,a do w-wy mam daleko (zeby zobaczyc smile)
        • mizia30 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 08.04.05, 20:33
          1alfa1,zapomnialam o reszcie pytan czy siedzisko sportowe jest miekkie czy to tylko materiał?a no i jaka cena????w necie e-bay kosztujw okolo 320e +wysylka +- 50e
    • 1alfa1 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort 08.04.05, 23:10
      Witam
      1. Prowadzi się go super - jest lekuteńki, miałam nawet wrażenie, że brakuje
      tam ciężaru dziecka.
      2. siedzenie rozkłada się na płasko i razem z podniesionym podnóżkiem tworzy
      jedną płaszczyznę, ale wydaje mi się, że 7 miesięczne dziecko już siedzi. Ja
      kupuję także gondolę na pierwsze miesiące.
      3. Cena spacerówki 1799 zł. - 5% rabatu ( bo kupuję jeszcze gondolę i fotelik),
      i bez kosztów wysyłki, choć też będę zamawiać przez internet w calineczce.
      4. Jakie jest siedzisko - nie wiem, poprostu nie sprawdziłam, a nic mi się nie
      przypomina. Cholera !!!! Nie pomyślałam o tym - chyba mnie zamroczyło. A
      przecież to ważne.

Chyba jednak wyjdzie drożej ??!!
      Niestety nie wiem co zrobić i jak żeby kupić na e-bay. Mam prośbę - napisz
      jakąś instrukcję, czy wskazówki, bo ja w tym temacie jestem zieloniutka.
      Pozdro
    • natab123 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 10.04.05, 11:30
      Witam!

A ja jestem od okolo 2 tygodni bardzo szczesliwa posiadaczka tego wozka!
      Kupilam go wlasnie na niemieckim ebay'u! Wylicytowalam super cene 256 Euro i
      dodatkowo zaplacilam za przesylka 36 Euro. Czyli w sumie mam wozek za 291 Euro,
      czyli niecale 1200 zl! ten sam sprzedawca wystawia ciagle te wozki, to aukcja
      ktora sie dzis konczy:

shorterlink.com/?MBC3UC

Pieniadze zaplacilam przelewem bankowym z Multibanku (z domu), przelew szedl 3
      dni, a po nastepnych trzech mialam juz wozek w domu! Czyli w sumie platnosc z
      dostawa zabrala niecaly tydzien! Naprawde polecam!

Co do samego wozka jest tak jak napisaly dziewczyny wyzej, plus kilka uwag ode
      mnie:

* super zwrotny - dla mnie czasami nawet 'nad-zwrotny', tak ze blokuje sobie
      przednie kolo, ale nawet po zablokowaniu skreca sie nim bez podbijania
      przedniego kola - czyli super

* siedzisko jest na stelazu, czyli nie jest to sam miekki material

* sklada sie z siedziskiem i budka bez problemu (ktos wyzej pisal, ze trzeba
      sciagac siedzisko - na pewno nie trzeba!)

* jest dosc ciezki - 15 kg - z osmiokilowym dzieckim bylo mi go bardzo trudno
      podniesc i wniesc po schodach, ale jakos dalam rade

Jednym slowem bardzo polecam, jakbyscie mialy jeszcze jakies pytania, to smialo

Nata
      • kaskaka Re: do natab123 10.04.05, 13:30
        Jak myślisz do jakie wieku dziecko pomieści się w tym wózku? Nie widziałam go na
        żywo, bo np. buzz wydawał mi się ciasny, speedi sx może był nieco większy, ale
        też nie robił super pojemnego wrażenia.
        Pozdrawiam.
        • natab123 Re: do natab123 10.04.05, 20:41
          Producent napisal, ze nadaje sie dla dzieci do 4 roku zycia smile Moim zdaniem
          jest dosyc duzy, na pewno siedzisko ma wieksze niz Buzz, ktorego tez
          rozwazalam. Budka jest dosc wysoko, wiec to tez nie powinno byc przeszkoda dla
          starszaka. Jak chcesz to Ci zmierze, tylko napisz jakie wymiary Cie interesuja

Pozdrawiam

Nata
          • kaskaka Re: do natab123 10.04.05, 20:58
            Dziękuję za informacje. Co do wymiarów, nie wiem, jakie powinny mieć wartości na
            przyszłość-to moje pierwsze dziecko smile Generalnie oceniałam na oko, tak
            porównawczo. Ale, jeżeli jest większy od buzza to już coś. Dziękuję i pozdrawiam.
    • deedee0 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 10.04.05, 15:43
      HEj dziewczyny

Dzięki za info. Dużo już się od was dowiedziałam. Mam jeszcze pytanie odnośnie
      wożenia niemowlaczka. CZy można wozić w tym wózku małe dzieci, czy jednak jest
      potrzebna gondolka?. CZy mozna wyciągnąć szelki i rozłożyć na płasko? CZy wózek
      jest też obudowany od strony główki - nie będzie wiało?
      Jak się montuje fotelik samochodowy na stelażu?
      CZęsto podrużuję, czy wózek po złożeniu jest bardzo duzy czy "do przyjęcia"

I gdzie go zobzczę w KRAKOWIE????? (po raz pierwszy zazdroszczy Warszawiesmile

Pozdrawiam Deedee
      • natab123 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 10.04.05, 21:02
        Wozek owszem rozklada sie na plasko, ale dla noworodka chyba jednak uzylabym
        mimo wszystko gondoli. Jest duzo sztywniejsza, obudowana ze wszystkich stron i
        chyba po prostu bezpieczniejsza.

W spacerowce budka jest na tyle duza, ze 'obudowuje' glowke dziecka z tylu i
        nie wieje.

Zarowno fotelik jak i gondole montuje sie na adaptorach dolaczonych do wozka.
        Generalnie spisuje sie to niezle, choc gondola na tych adaptorach jest
        zawieszona dosc sztywno, nie buja za bardzo. Nam to generalnie nie
        przeszkadalo. Acha, to sa moje doswiadczenia z podwoziem Quinny Freestyle 3XL i
        gondola Dreami, ale mysle ze z Comfortem bedzie podobnie.

A zlozony wozek, no coz, nie jest zbyt maly... Ale mozna bardzo latwo odczepic
        tylne kola i jest nieco lepiej smile

Acha, u tego sprzedawcy u ktorego ja kupowalam mozna tez zamowic dodatkowo
        gondole i spiwor do spacerowki w jej kolorze(bardzo przydatny moim zdaniem) za
        135 Euro - nie wiem jak cena przesylki wtedy, trzeba by bylo dopytac. Cena za
        te dodatki chyba tez niezla...

Pozdrawiam

Nata
        • k_michalska Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 21.04.05, 08:18
          Hej, czy ktoś jeszcze ma ten wózek? Czy można go już gdzieś obejrzeć w
          Warszawie (oprócz Calineczki)? Ile waży wózek z gondolą? Dziękuję za wszelkie
          informacje.
          • agula555 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 04.05.05, 21:18
            Słuchajcie, ten wózek to jakieś widmo. Na stronach Calineczki jest, w katalogu
            jest ale już w dwóch sklepach starałam się zamówić i nie ma nigdzie gondoli,
            występuje jedynie w kolorze Navy, a właściwie to za każdym razem się okazuje że
            już jest niedostęny. Podobno producent go wycofuje. czy ktoś wie co się dzieje
            z Freestyle 3 XL Comfort???????
            • ewaewab Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 14.07.05, 01:44
              Na tej stronie cena chyba przystępna:
              www.baby-top-sales.de/4694/4721.html
              Czy oprócz wagi ten wózek ma jakieś minusy?

Pozdrawiam
              • natab123 Re: wózek Quinny freestyle 3Xl comfort-K-ków i ni 14.07.05, 08:48
                Nie ma smile A przynajmiej ja nie znalazlam po kilku miesiacach uzytkowania. Waga
                rzeczywiscie boli gdy trzeba podniesc albo wniesc, wiec lepiej unikac takich
                czynnosci, no i w naszym wielkim kombi zajmuje pol bagaznika sad A poza tym to
                przewygodny pojazd dla dziecka i mamy, jesli ktos w ogole lubi trojkolowce, a
                my lubimy bardzo smile

Pozdrawiam

Nata
                • hania731 Do natab 12.08.05, 21:04
                  Nata!Poradź mi prosze jako kilkumiesieczna użytkowniczka quinny comfort.
                  Czy jak złożysz wózke to stoi sam w pionie?
                  Może ja tego nie umiem zrobić,ale ciągle mi się prewraca, a w opisach w
                  calineczce czytałam o zintegrowanej blokadzie wóżka po złożeniu i nie wiem jak
                  to zrobić.
                  A odnośnie budki,czy jak nią manewrujesz to wydaje takie kliknięcia i
                  przeskakuje?ja początkowo bałam się ją rozkładać,bo bałam się,ze coś złamię.
                  Będę wdzięczna za odpowiedź.
                  • natab123 Re: Do natab 15.08.05, 12:00
                    Hi!

Szczerze mowiac nigdy nie probowalam go stawiac w pionie i nie sadze zeby sie
                    dalo... A co do blokady, to owszem jest, ale moim zdaniem chodzi o taki
                    charakterystyczny 'klik' w koncowej fazie skladania wozka, nic innego nie
                    przychodzi mi do glowy...

A budka owszem jest dosyc glosna i wlasnie klika tak, jak to opisujesz. Ja sie
                    juz do niej przyzwyczailam smile

Pozdraiwam

Nata
                    • hania731 wielkie dzięki nata 15.08.05, 14:11
                      Własnie o to mi chodziło,bo mi nawet nie przeszkadza,że budka wydaje takie
                      odgłosy,tylko bałam się czy tak ma być.
                      pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka