stormy_weather 11.04.05, 11:00 ingeb.org/Lieder/seemannl.mid Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:12 u mnie też morze spokojne a i "głośność" odbioru wróciła przyjemna melodyjka a hoj! Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:16 a słyszałas mnie, gdy o 2-ej w nocy po trapie schodziłem na keje...? wtedy tak nuciłem tę marynarską piosenke... www.oleoleole.de/blogg/wurmer/seeman.MP3 Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:34 stormy_weather napisał: > a słyszałas mnie, gdy o 2-ej w nocy po trapie schodziłem na keje...? > wtedy tak nuciłem tę marynarską piosenke... ja jednak mientka jestem koło serca...wzruszyłeś mnie tym nagraniem i ten niemiecki...nie rozumiałam słów, ale jak na pamięc z "mroków" przeszłości zabrzmiał bardzo sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:48 podaj twoją pozycje na redzie gdzie kotwiczysz? możesz podac w koordynatach geogr. (dł. i szer geogr)… albo prościej hel, gdynia, ustka, rugia …? a może to nie jest an der Ostsee-Küste , sondern gdzies na Pacyfiku ? Ostsee=Bałtyk mypage.bluewin.ch/deutschaktiv/sons/Lili_M_LA.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:55 stormy_weather napisał: > podaj twoją pozycje na redzie gdzie kotwiczysz? możesz podac w koordynatach > geogr. (dł. i szer geogr)… > albo prościej hel, gdynia, ustka, rugia …? pomiędzy gdynia a gdańsk a hel w prostej linii na kłajpede Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 12:08 puck..strauss-odglosy lasku wiedenskiego... musicforpianos.com/midifiles/Rebirth/73748.mid Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:11 stormy_weather napisał: > puck.. puck nie bo lekko ta linia prosta hel-klajpeda skręca w kierunku południowym ale przecież wydaje mi się, że podałam dość wyraźnie namiar z uwzględnieniem, że brzeg bałtyku mam w zasięgu...metrów, bo nawet nie kilometra Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:18 Widzę Cię przez okno d.nutko! Horyzont nieco zamglony. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:25 a000000 napisała: > Widzę Cię przez okno d.nutko! Horyzont nieco zamglony. mój horyzont chyba przesłaniają okna twojego domu a hoj! pomachałam Ci ręką Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:36 Nie widzisz morza? Ja jestem na górce i widzę prawie całokształt. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 19:21 a000000 napisała: > Nie widzisz morza? Ja jestem na górce i widzę prawie całokształt. na "górce i widzisz w całości"? to możliwe jest...zwłaszcza w 'dzień wyzwolenia' tej górki Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 23:13 o jakim Ty wyzwoleniu? Z mojej górki widać od Helu po Gdańsk. Kilka drobnych miejsc przysłaniają wieżowce, ale i tak to co widać jest imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 21:24 a000000 napisała: > o jakim Ty wyzwoleniu? to my chyba nie z tego samego miasta jak nie pojąłeś...widoku horyzontu z helem i ...nie tylko gdańskiem >Z mojej górki widać od Helu po Gdańsk. Kilka drobnych > miejsc przysłaniają wieżowce, ale i tak to co widać jest imponujące. braki w namiarach? Odpowiedz Link Zgłoś
t0g Azerko, przy okazji... 11.04.05, 20:09 Obraziłas się, rozumiem? Pozdrowienia, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Azerko, przy okazji... 11.04.05, 23:17 O matko moja, a to niby dlaczego miałabym się obrazić? Masz coś na sumieniu wobec mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:20 Co uroczy głos! Piosenki raczej nie śpiewa Niemiec, bo wyczuwa się miękkość Słowianina, ale nie powiesz chyba, że śpiewasz to osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
owca_czarna Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:38 ewa8a napisała: > Co uroczy głos! Piosenki raczej nie śpiewa Niemiec, bo wyczuwa się miękkość > Słowianina, ale nie powiesz chyba, że śpiewasz to osobiście. > Czy mi sie wydaje, czy on z takim rozrzewnieniem śpiewa. Może mu cos trza ku pokrzepieniu )) czarna_owca Odpowiedz Link Zgłoś
martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:38 that’s for you from Tom-Oregon and me … człowieka ktori mi kochami… musicforpianos.com/midifiles/Classical/Gershwin/gg-tmil.mid Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:46 Gershwin cudowny, ale ciągle jestem pod wrażeniem tego forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22592486&a=22593191 Odpowiedz Link Zgłoś
martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:59 Rodgers; Richard 1902-1979 South Pacific musicforpianos.com/midifiles/Musicals/rr-saevg.mid Odpowiedz Link Zgłoś
d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:01 ewa8a napisała: > Gershwin cudowny, ale ciągle jestem pod wrażeniem tego > prawda Evo, że robi wrażenie! ja też od razu sobie pomyślałam, że ta "miękkość" mowy niemieckiej to jest możliwa jedynie u słowianina choć raz poznałam rodowitego Niemca (wiekowo do hitlerjugen był chyba w sam raz w tamtych czasach, kiedy mnie jeszcze nie było),ale oboje się polubiliśmy (wżeniony w daleka rodzinka męża po stronie jego matki)który też nie miał takiej typowej "twardej" niemieckiej mowy,chyba jakiś Sas on był, ale teraz nie za bardzo pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:11 dla tych co kochają Gerschwina..16,06 minut... rapsodie in blue... musicforpianos.com/midifiles/Classical/Gershwin/gg-rib.mid Odpowiedz Link Zgłoś
peilung Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:27 ktos kto gra na fortepianie, chyba inaczej to czuje... cudowne.... tschaikovsky , rachmaninov..ravel,liszt, schubert , grieg, wagner, rimski korsakov..mój boże ,cała artystyczna niewymieniona plejada... gdyby człowiek nucił co dzien ulubioną melodie, nie byłoby wojen... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:50 peilung napisał: > ktos kto gra na fortepianie, chyba inaczej to czuje... > cudowne.... > tschaikovsky , rachmaninov..ravel,liszt, schubert , grieg, wagner, rimski > korsakov..mój boże ,cała artystyczna niewymieniona plejada... > gdyby człowiek nucił co dzien ulubioną melodie, nie byłoby wojen... Jakiś ty dzisiaj ubogacony Peilungu. Odpowiedz Link Zgłoś
nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 22:03 z up. peilunga oswiadczenie: ja nie musze się „ubogacać” …to pojęcie z ing-techniki i dotyczy technologicznego uszlachetniana produktu czy surowca… mnie to nie dotyczy… ot jestem samorodek ..dalej nie piszę bo byłoby nieskromnie, ale prawdziwe…ot, znam ludzi… to zasługa moich przodków…mojego udziału w tym nie ma… rankiem wschod słońca wezmę na plaży....nikogo nie będzie ...i oto idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 22:19 Rzeczywiście wpada w lekki samozachwyt, ale przekaż mu pozdrowienia. www.ziolek.pl/fotografie/2003-18.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 19:41 było wspaniale, co prawda foto z bornholmu...ale identico jak u mnie,... www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/balka_strand.jpg www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/bornholmer_eis.jp Odpowiedz Link Zgłoś
nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 19:43 www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/bornholmer_eis.jpg Odpowiedz Link Zgłoś