Dodaj do ulubionych

dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a hoj !

11.04.05, 11:00
ingeb.org/Lieder/seemannl.mid
Obserwuj wątek
    • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:12
      u mnie też morze spokojne
      a i "głośność" odbioru wróciła
      przyjemna melodyjka smile
      a hoj!
      • stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:16
        a słyszałas mnie, gdy o 2-ej w nocy po trapie schodziłem na keje...?
        wtedy tak nuciłem tę marynarską piosenke...
        www.oleoleole.de/blogg/wurmer/seeman.MP3
        • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:34
          stormy_weather napisał:

> a słyszałas mnie, gdy o 2-ej w nocy po trapie schodziłem na keje...?
          > wtedy tak nuciłem tę marynarską piosenke...

ja jednak mientka jestem koło serca...wzruszyłeś mnie tym nagraniem
          i ten niemiecki...nie rozumiałam słów, ale jak na pamięc z "mroków" przeszłości
          zabrzmiał bardzo sympatycznie smile
          • stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:48
            podaj twoją pozycje na redzie gdzie kotwiczysz? możesz podac w koordynatach
            geogr. (dł. i szer geogr)…
            albo prościej hel, gdynia, ustka, rugia …?
            a może to nie jest an der Ostsee-Küste , sondern gdzies na Pacyfiku ?
            Ostsee=Bałtyk
            mypage.bluewin.ch/deutschaktiv/sons/Lili_M_LA.mp3
            • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 11:55
              stormy_weather napisał:

> podaj twoją pozycje na redzie gdzie kotwiczysz? możesz podac w koordynatach
              > geogr. (dł. i szer geogr)…
              > albo prościej hel, gdynia, ustka, rugia …?

pomiędzy
              gdynia a gdańsk a hel w prostej linii na kłajpede
              • stormy_weather Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 12:08
                puck..strauss-odglosy lasku wiedenskiego...
                musicforpianos.com/midifiles/Rebirth/73748.mid
                • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:11
                  stormy_weather napisał:

> puck..
                  puck nie
                  bo lekko ta linia prosta hel-klajpeda skręca w kierunku południowym
                  ale przecież wydaje mi się, że podałam dość wyraźnie namiar z uwzględnieniem,
                  że brzeg bałtyku mam w zasięgu...metrów, bo nawet nie kilometra
                  • a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:18
                    Widzę Cię przez okno d.nutko! Horyzont nieco zamglony.
                    • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:25
                      a000000 napisała:

> Widzę Cię przez okno d.nutko! Horyzont nieco zamglony.

mój horyzont chyba przesłaniają okna twojego domu
                      a hoj!
                      pomachałam Ci ręką
                      • a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 18:36
                        Nie widzisz morza? Ja jestem na górce i widzę prawie całokształt.
                        • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 19:21
                          a000000 napisała:

> Nie widzisz morza? Ja jestem na górce i widzę prawie całokształt.

na "górce i widzisz w całości"?
                          to możliwe jest...zwłaszcza w 'dzień wyzwolenia' tej górki
                          • a000000 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 23:13
                            o jakim Ty wyzwoleniu? Z mojej górki widać od Helu po Gdańsk. Kilka drobnych
                            miejsc przysłaniają wieżowce, ale i tak to co widać jest imponujące.
                            • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 21:24
                              a000000 napisała:

> o jakim Ty wyzwoleniu?

to my chyba nie z tego samego miasta jak nie pojąłeś...widoku horyzontu z helem
                              i ...nie tylko gdańskiem

>Z mojej górki widać od Helu po Gdańsk. Kilka drobnych
                              > miejsc przysłaniają wieżowce, ale i tak to co widać jest imponujące.

braki w namiarach?
                        • t0g Azerko, przy okazji... 11.04.05, 20:09
                          Obraziłas się, rozumiem?

Pozdrowienia, Tomek
                          • a000000 Re: Azerko, przy okazji... 11.04.05, 23:17
                            O matko moja, a to niby dlaczego miałabym się obrazić? Masz coś na sumieniu
                            wobec mnie?

• ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:20
      Co uroczy głos! Piosenki raczej nie śpiewa Niemiec, bo wyczuwa się miękkość
      Słowianina, ale nie powiesz chyba, że śpiewasz to osobiście.

• owca_czarna Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:38
        ewa8a napisała:

> Co uroczy głos! Piosenki raczej nie śpiewa Niemiec, bo wyczuwa się miękkość
        > Słowianina, ale nie powiesz chyba, że śpiewasz to osobiście.
        >
        Czy mi sie wydaje, czy on z takim rozrzewnieniem śpiewa. Może mu cos trza ku
        pokrzepieniu smile))

czarna_owca
      • martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:38
        that’s for you from Tom-Oregon and me …
        człowieka ktori mi kochami…
        musicforpianos.com/midifiles/Classical/Gershwin/gg-tmil.mid
        • ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:46
          Gershwin cudowny, ale ciągle jestem pod wrażeniem tego

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=22592486&a=22593191
          • martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 20:59
            Rodgers; Richard
            1902-1979
            South Pacific

musicforpianos.com/midifiles/Musicals/rr-saevg.mid
          • d.nutka1 Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:01
            ewa8a napisała:

> Gershwin cudowny, ale ciągle jestem pod wrażeniem tego
            >

prawda Evo, że robi wrażenie!
            ja też od razu sobie pomyślałam, że ta "miękkość" mowy niemieckiej to jest
            możliwa jedynie u słowianina smile
            choć raz poznałam rodowitego Niemca (wiekowo do hitlerjugen był chyba w sam raz
            w tamtych czasach, kiedy mnie jeszcze nie było),ale oboje się polubiliśmy
            (wżeniony w daleka rodzinka męża po stronie jego matki)który też nie miał
            takiej typowej "twardej" niemieckiej mowy,chyba jakiś Sas on był, ale teraz nie
            za bardzo pamiętam.
            • martin.aero Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:11
              dla tych co kochają Gerschwina..16,06 minut...
              rapsodie in blue...
              musicforpianos.com/midifiles/Classical/Gershwin/gg-rib.mid
              • peilung Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:27
                ktos kto gra na fortepianie, chyba inaczej to czuje...
                cudowne....
                tschaikovsky , rachmaninov..ravel,liszt, schubert , grieg, wagner, rimski
                korsakov..mój boże ,cała artystyczna niewymieniona plejada...
                gdyby człowiek nucił co dzien ulubioną melodie, nie byłoby wojen...
                • ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 21:50
                  peilung napisał:

> ktos kto gra na fortepianie, chyba inaczej to czuje...
                  > cudowne....
                  > tschaikovsky , rachmaninov..ravel,liszt, schubert , grieg, wagner, rimski
                  > korsakov..mój boże ,cała artystyczna niewymieniona plejada...
                  > gdyby człowiek nucił co dzien ulubioną melodie, nie byłoby wojen...

Jakiś ty dzisiaj ubogacony Peilungu.
                  • nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 22:03
                    z up. peilunga oswiadczenie:
                    ja nie musze się „ubogacać” …to pojęcie z ing-techniki i dotyczy
                    technologicznego uszlachetniana produktu czy surowca…
                    mnie to nie dotyczy…
                    ot jestem samorodek ..dalej nie piszę bo byłoby nieskromnie, ale prawdziwe…ot,
                    znam ludzi…
                    to zasługa moich przodków…mojego udziału w tym nie ma…
                    rankiem wschod słońca wezmę na plaży....nikogo nie będzie ...i oto idzie...
                    • ewa8a Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 11.04.05, 22:19
                      Rzeczywiście wpada w lekki samozachwyt, ale przekaż mu pozdrowienia.

www.ziolek.pl/fotografie/2003-18.htm
                    • nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 19:41
                      było wspaniale, co prawda foto z bornholmu...ale identico jak u mnie,...
                      www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/balka_strand.jpg
                      www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/bornholmer_eis.jp
                      • nordpol Re: dzisiaj morze spokojne , tak jak aquanet...a 12.04.05, 19:43
                        www.bornholm.ch/landschaft/pics1/big1/bornholmer_eis.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka