Dodaj do ulubionych

Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magister

12.07.05, 16:24
Witaj Mysiu, pozdrówka :))

a teraz ad rem (taki pseudonim miał Urban jak pisał o garsonierze ks.
Popiełuszki):

Carex rzekł: ekspertyza Pani MAGISTER..., powiedział to z taką pogardą,
jakiej nawet na uczelni się nie spotyka w rozmowie osób ze stopniem naukowym,
oceniając kolokwialnie: poziom wiejskiego gbura z awansu społecznego...

Kasiu.kataryno: nie było pytania o koszty ekspertyz, zapewne wysokie bo
wybitnych nie magistrów :))))

Niemcy nie chcą Kaczora na Prezia:
wiadomosci.onet.pl/1128870,12,item.html
Obserwuj wątek
    • kataryna.kataryna Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:28
      ksiundz napisała:

> Carex rzekł: ekspertyza Pani MAGISTER..., powiedział to z taką pogardą,
      > jakiej nawet na uczelni się nie spotyka w rozmowie osób ze stopniem naukowym,
      > oceniając kolokwialnie: poziom wiejskiego gbura z awansu społecznego...

Bo to jest gbur. Nie rozumiem tylko tej pogardy dla magistrów, jego protektor
      wiele by dał, żeby być magistrem.
      • monte83 Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:31
        dobrze napisane- hehe, z tego cowiem to pan kwasniewski mam miec sprawe za to
        poswiadczenie nieprawdy.
        a poza tym uwazam, ze pani mecenas jest odwazna kobietka:), braow dla niej,
        zreszta prowa jest takie wlasnie, ze jest pare teorii zawsze.
        dla mnie jednak najwazniejsze jest to, ze wlodek tak sobie wyszedl, i jeszcze
        dot ego bardzo wulgrarny.
        precz z chamstwem i komuna, precz zpzpr.
        moze czas laczyc sie w jakies kluby obywatelskie?
      • dr.kidler Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:52
        kataryna.kataryna napisała:

> ksiundz napisała:
        >
        > > Carex rzekł: ekspertyza Pani MAGISTER..., powiedział to z taką pogardą,
        > > jakiej nawet na uczelni się nie spotyka w rozmowie osób ze stopniem nauko
        > wym,
        > > oceniając kolokwialnie: poziom wiejskiego gbura z awansu społecznego...
        >
        >
        >
        > Bo to jest gbur. Nie rozumiem tylko tej pogardy dla magistrów, jego protektor
        > wiele by dał, żeby być magistrem.

Bez przesady kataryno.kataryno.
        Gdyby tak mu zalezalo, to w ciagu ostatnich 10 lat zrobil by sie magistrem.
        Rozumiem twoj stan psychiczny, ale mimo wszytsko nieco rozsadku w Twoich
        postach by sie przydalo. Tobie tez.
        • douglasmclloyd Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 19:20
          dr.kidler napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
          >
          > > ksiundz napisała:
          > >
          > > > Carex rzekł: ekspertyza Pani MAGISTER..., powiedział to z taką poga
          > rdą,
          > > > jakiej nawet na uczelni się nie spotyka w rozmowie osób ze stopniem
          > nauko
          > > wym,
          > > > oceniając kolokwialnie: poziom wiejskiego gbura z awansu społeczneg
          > o...
          > >
          > >
          > >
          > > Bo to jest gbur. Nie rozumiem tylko tej pogardy dla magistrów, jego prote
          > ktor
          > > wiele by dał, żeby być magistrem.
          >
          > Bez przesady kataryno.kataryno.
          > Gdyby tak mu zalezalo, to w ciagu ostatnich 10 lat zrobil by sie magistrem.

No pewnie, razem z Begerowa.

> Rozumiem twoj stan psychiczny, ale mimo wszytsko nieco rozsadku w Twoich
          > postach by sie przydalo. Tobie tez.
      • ksiundz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:03
        > Bo to jest gbur. Nie rozumiem tylko tej pogardy dla magistrów, jego protektor
        > wiele by dał, żeby być magistrem.

Ja tutaj przewiduję dramat rodzinny: Ten tłusty - tamten jeszcze nie; ten nie
        magister - tamten doktor; ten sportowiec - tamten myśliwy... Przed Nią trudny
        wybór, ale myślę, że za jakiś czas jeleń na puszczy białowieskiej zaryczy:
        Jolka.. Jolka... pamiętasz... :)))
    • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:35
      Też pozdrówka:-)))
      1.Pani magister - tak mówią babcie do farmaceutki w aptece :-)))
      Na Cimoszewicza zagłosuję tylko dlatego,że nie mam wyboru :-)))))))Wolę
      Borowskiego ale nie ma szans.

Nie dziwię się Niemcom. Też nie chcę Kaczora :-)))

Miło Cię widzieć.
      • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:41
        O Borowskim nie mam najlepszego zdania, niestety. A co do tytułowania kogoś per
        magister, to na wsi dzieci też tak mówią i upierają się w dodatku, że MAGISTER
        to TYLKO w aptece.:-)))
        • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:48
          Tylko w aptece!!!!
          Nie ma żadnego normalnego kandydata. Wybiera się między tymi, którzy są.:-)))
          • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:50
            Łatwo powiedzieć...
            ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:02
              Też mam problem:-))) Padło na Cimoszewicza bo najmniej upie...
              • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:04
                Jednym słowem: JAKA PIĘKNA KATASTROFA! Szkoda, że nie jestem Grekiem.
                A w wyborach partyjnych? Można spytać???;-)))
                • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:06
                  PO
                  • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:07
                    Wolałbym PRZED, ale takiej nie ma...
                    A co z koalicją z Kaczorkami? Mnie to najbardziej "hamuje".
                    • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:10
                      :-))))))))))))))
                      Też mnie hamuje ale tego i tak nie unikniemy. Im więcej będzie miała miejsc w
                      parlamencie tym mniejsze znaczenie kaczek w koalicji.Oni i tak będą
                      rządzić.Pytanie w jakich proporcjach. Dlatego tylko PO :-)))))))))))))
                      • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:13
                        Tak pięknie Pani przekonuje... Proszę kontynuować;-)))))))
                        • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:18
                          Robię za adwokata diabła :-))))))))PO ma jakie takie pojęcie o gospodarce a
                          przynajmiej jej ludzie wiedzą jak to działa.PiS nie ma pojęcia.Im więcej miejsc
                          in zabierze w parlamencie Platforma tym mniejsze PiS będzie miał znaczenie.

P.S.Przeczytaj sobie wywiad z Jarosławem Kaczyńskiem w książce Torańskiej "
                          MY".Nigdy w życiu nie zagłosujesz na kaczki:-)))).
                          • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:23
                            Co do gospodarki - a co ze sprawą 4Mediów? To miał być koncern medialny PO.
                            Muszę być uczciwy - chociaż Pani tak pięknie przekonuje - co do Kaczorów może
                            Pani przestać - NIGDY w ZYCIU. Ojciec by mnie wydziedziczył, a Matka - wyklęła!
                            • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:31
                              Ja mam taką zasadę w życiu.Szczególnie dobra w interesach. To co było jest
                              ważne tylko wtedy, kiedy można z tego wyciągnąć wnioski ( każdy błąd trzeba
                              dokładnie analizować).Ważne jest to co jest i to co będzie. Mamy oddać swój los
                              w ręce zupełnie przypadkowych ludzi, w większości nieprzygotowanych do
                              sprawowania władzy i myślenia o gospodarce w sensie makro.Musimy wybrać tych
                              najmądrzejszych.( Nie znaczy ,że są mądrzy - mądrzejszych od reszty:-)))) )

Na naszej scenie politycznej każda partia jest w coś umoczona. Nie interesuje
                              mnie to. Interesuje mnie jedno - czy swoimy głupimy rządami nie umoczą w
                              przyszłości mnie i mojej firmy. :-)))))))))))
                              • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:38
                                Coś w tym jest. Mam nadzieję, że za gospodarkę nie weźmie się JMWRokita, on
                                jest raczej z ideologów. Może się skuszę??? Pani tak pieknie kusi...;-)))
                                • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:42
                                  To jest jedyny realny sposób pokonania kaczek :-)))))))))))))
                                  • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:47
                                    Pani tak twardo stąpa po ziemi? Wprost trudno uwierzyć... Ale fakt, nie ma co
                                    liczyć na cud, zwłaszcza że ateiście nawet nie wypada;-)))
                                    • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:51
                                      Firmę prowadzę, ludzi zatrudniam - w obłokach to mogę bujać z mężem na pikniku:-
                                      ))
                                      Jak chcesz pokonać przeciwnika - zastanów się na czym zależy mu
                                      najbardziej.Kaczorom najbardziej zależy na władzy - nie na pieniądzach, nie na
                                      splendorach ale na władzy. Rozdane karte mówią,że tę władzę dostaną - pytanie
                                      jak dużą? Trzeba wesprzeć głównego konkurenta i przyszłego koalicjanta - wtedy
                                      dostaną mniej. Proste.
                                      • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:55
                                        Albo w leśniczówce...;-)))
                                        Jestem już bliski głosowania na PO. Może jeszcze jakiś "gwóźdź do trumny"?
                                        • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:00
                                          Nie ma gwoździ - jest chłodna kalkulacja :-)))))))))
                                          • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:04
                                            Jestemzewsi - ledwo do dwóch (kaczorów) zliczę;-)))
                                            A co Pani sadzi o JMWRokicie?
                                            Może to zbyt osobiste pytanie, jeśli tak - sorry jestem;-)))
                                            • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:05
                                              Nie pytaj.Nie napiszę co o nim sądzę bo damy się tak nie wyrażają :-)))))

To nie o sądzenie chodzi tylko o liczenie:-)))))))))
                                              • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:10
                                                Czyli: umiesz liczyć, licz na siebie. Tak mnie Matka uczyła;-)))
                                                A co do słownictwa, to po przeczytaniu większości postów można zwątpić w
                                                istnienie kiedykolwiek jakichkolwiek dam. No, ale Pani jest wyjątkowym
                                                wyjatkiem;-)))
                                                • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:22
                                                  Mama dobrych rzeczy uczyła :-)))
                                                  Ja nie liczę na PO, ja liczę mandaty w parlamencie :-)))))))))) Nie chcę się
                                                  obudzić w jakimś dziwnym kaczym świecie dnia pewnego:-))
                                                  • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 18:27
                                                    Dzięki za miłą wymianę poglądów. Muszę na razie kończyć. A, kysz, kaczki;-)))
      • ksiundz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:59
        > Nie dziwię się Niemcom. Też nie chcę Kaczora :-)))

Kurdupel i nawet nie wiadomo czy blondyn z niebieskimi oczami. Rozumiem...
        podpada pod ustawy norymberskie, nie to co WC :))))))))))
        • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:05
          Ja się boję,że ze swym wodzowskim stylem życia on nam tu urządzi ustawy
          norymberskie i nie tylko :-)))))))))))
          • ksiundz FK na to nie pozwoli :)))))))))) 12.07.05, 17:16
            > Ja się boję,że ze swym wodzowskim stylem życia on nam tu urządzi ustawy
            > norymberskie i nie tylko :-)))))))))))
            • jestemzewsi Re: FK na to nie pozwoli :)))))))))) 12.07.05, 17:20
              Co prawda, L.Kaczor tyż oszołom, ale z nim tak łatwo nie pójdzie, niestety. Bo
              on jest we dwóch. Czyli do kwadratu;-)))
            • malaszaramysz Re: FK na to nie pozwoli :)))))))))) 12.07.05, 17:20
              Kaczor akurat się będzie pytał :-))))))))))))

Wiesz dlaczego tak niecierpię kaczek? Bo oni nie lubią ludzi.:-)))))))))))
              • jestemzewsi Re: FK na to nie pozwoli :)))))))))) 12.07.05, 17:24
                Bo to Kaczki;-))))))))))))))
              • ksiundz Kaczątka są też brzydkie 12.07.05, 17:29

> Wiesz dlaczego tak niecierpię kaczek? Bo oni nie lubią ludzi.:-)))))))))))

ale jadalne i do tego smaczne :))
                • malaszaramysz Re: Kaczątka jadasz ????????? 12.07.05, 17:33
                  Tego się nie spodziewałam. Takie małe, piszczące kaczatką?????????? Myślałam,że
                  je się dorosłe kaczki.

Tutaj bajka o brzydkim kaczątku nie działa. To są stare, wyleniałe kaczory :-)))
                  • ksiundz Jem wszystko to co pożywne, smaczne i zdrowe :))) 12.07.05, 17:41
                    > Tutaj bajka o brzydkim kaczątku nie działa. To są stare, wyleniałe kaczory :-
                    ))

W bajkach wszystko jest możliwe: bestia staje sie księciem, piękna staje się
                    Księżniczką z Pałacu, wyleniały kaczor staje się brzydkim słodkim kaczątkiem, a
                    przechodzona wiedźmia dziewiczą Cimioszką pełną cnót wszelkich :)))
                    • malaszaramysz Re: Jem wszystko to co pożywne, smaczne i zdrowe 12.07.05, 17:46
                      Życie nie bajka :-))))))))) Kaczory nawet pięknych księżniczek nie mają,które
                      by z nich zaklęcie zdjęły.

Cnota Cimoszki też mnie nie interesuje. Zagłosuję na niego, bo mi rewolucji
                      moralnej nie obiecuje ani XXVII RP nie chce budować:-))))))))

Mysz aż taka zdemoralizowana nie jest,żeby ją rewolucyjnie umoralniać:-)))
                      • ksiundz Ale Kaczki bywają złote :)))) 12.07.05, 18:25
                        > Życie nie bajka :-)))))))))

Lubię bajki, bez nich rzeczywistość byłaby nieznośna - w wieczór wigilijny
                        miast św. Mikołaja musiałbym wysłuchiwać Preziów i Glempów :))))

>Kaczory nawet pięknych księżniczek nie mają,które
                        > by z nich zaklęcie zdjęły.

A wiesz ! Eureka !, mimo powyższej wady nie znam bajki, w której występowałaby
                        zła kaczka :))))))))))))))))) a trujące rośliny (turzyca) owszem :)))))

> Mysz aż taka zdemoralizowana nie jest,żeby ją rewolucyjnie umoralniać:-)))

E tam, ja np. bywam niemoralny :)))))))))))))))
                        Ale tym bardziej moja niemoralność uzasadnia konieczność rewolucji moralnej, bo
                        chciałbym się poprawić :)))))))))
                        • malaszaramysz Re: Ale Kaczki bywają złote :)))) 12.07.05, 18:39
                          Też lubię bajki :-)))))
                          Napisała "aż taka zdemoralizowana" :-))) Lubię czasem być niemoralna i niech
                          mnie kaczka w spokoju zostawi :-)))

A co do poprawiania - to niech i Ciebie kacza rewolucja zostawi w spokoju, bo
                          zgłupiejesz jeszcze i zabawy na forum nie będzie :-))))))))))
                          • ksiundz Widzę, że mi dobrze życzycz :)))) 12.07.05, 19:15
                            > A co do poprawiania - to niech i Ciebie kacza rewolucja zostawi w spokoju, bo
                            > zgłupiejesz jeszcze i zabawy na forum nie będzie :-))))))))))

zatem z niechęcią wracam do swojej dłubaniny :((((
                            i do następnej bulwersacji !!!

do napisania :)))))))))))
    • michal00 Kaczynski ma racje domagajac sie ostatecznego 12.07.05, 16:42
      zamkniecia kwestii odszkodowan. Ta sprawa powinna byc zalatwiona jeszcze przed
      przystapieniem Polski do UE. Jezeli "niemozliwe" stanie sie mozliwe i Niemcy
      wygraja w jakims procesie, to rzad niemiecki rozlozy rece mowiac "bylismy
      przeciwni, ale prawo jest prawem. placcie Polacy". No i przyjdzie nam bulic.
      • ksiundz Re: Kaczynski ma racje domagajac sie ostatecznego 12.07.05, 17:06
        Ogólnie mówiąc są opinie prawników, że PRL się zrzekł, z drugiej strony
        współczesne roszczenia Niemieckie - nie tylko prywatne ale i państwowe, np.
        wobec "Berlinki" - tworzą nową jakość i tutaj polityka Kaczora ma sens, bo
        m.in.:

> Jezeli "niemozliwe" stanie sie mozliwe i Niemcy
        > wygraja w jakims procesie, to rzad niemiecki rozlozy rece mowiac "bylismy
        > przeciwni, ale prawo jest prawem. placcie Polacy". No i przyjdzie nam bulic.
    • pandada Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:43
      Chyba tytuły naukowe coś znaczą i nie jest obojętne - szczególnie wśród prawników - jaki dorobek naukowy ma autor ekspertyzy. Prawnicy są klasyfikowaniu głównie pod kątem prestiżu i idącego za nim zaufania. Tytuł naukowy to bardzo ważna składowa prestiżu.

Idiotyzmy upolitycznionej pani magister zasługują na pogardę niezależnie od stopnia naukowego.
      Ta bezczelna baba potrafi nawet wtrącić się do zeznań świadka nie pytana i coś tam wytknąć.
      W jej interpretacji komisja zawsze może pytać o wszystko, co tylko chce, bo nie sposób z góry założyć, że dane pytanie nie uchyli czegoś istotnego dla badanej sprawy. Gdy Macierewicz stwierdza, że w ten sposób bada wiarygodność świadka, różowa lady nie oponuje.

Nie wiem ksiundz dlaczego tak gardzisz ludźmi pochodzącym ze wsi.
      • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:46
        Niestety, tytuł magistra bardzo sie ostatnio zdeprecjonował.
        • malaszaramysz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:51
          Tytuły naukowe to od doktora w górę :-)))))))))))Magister to człowiek,który
          studia ukończył, pracę obronił i jest teoretycznie przygotowany do pracy :-)))
          • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:53
            Teoretycznie...;-)
        • douglasmclloyd Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:56
          jestemzewsi napisał:

> Niestety, tytuł magistra bardzo sie ostatnio zdeprecjonował.

Mniej wiecej od momentu, gdy magister zasiadl w palacu prezydenckim.
          • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:00
            Możliwe, że tak. Ale - na poważnie - przyczyniły się do tego niektóre prywatne
            uczelnie.
      • ksiundz Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:12
        O tytułach zob. Mysia, ma rację :))
        Mnie chodzi o wrażenia czysto estetyczne a nie o meritum sporu - kindersztuba
        pretendenta też jest istotna dla w gruncie rzeczy reprezentacyjnego urzędu :)))

>Nie wiem ksiundz dlaczego tak gardzisz ludźmi pochodzącym ze wsi.

Nieporozumienie: ludzie z awansu społecznego to (dla mnie) byli
        lumpenproletariatcy (też ze wsi) działacze z młodzieżowych wylęgarni PZPR :))
        • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:15
          ksiundz napisała:

ludzie z awansu społecznego to (dla mnie) byli
          > lumpenproletariatcy (też ze wsi) działacze z młodzieżowych wylęgarni PZPR :))

O, rany - takie piekne określenia, szkoda, że się "nie łapię";-)
          • ksiundz CV nie jest istotne, wystarczy mentalność :))) 12.07.05, 17:21
            > ludzie z awansu społecznego to (dla mnie) byli
            > > lumpenproletariatcy (też ze wsi) działacze z młodzieżowych wylęgarni PZPR
            > :))
            >
            > O, rany - takie piekne określenia, szkoda, że się "nie łapię";-)
            • jestemzewsi Re: CV nie jest istotne, wystarczy mentalność :)) 12.07.05, 17:25
              Naprawdę??? Hurrra!
              • ksiundz :))) czyli: jestemzewsi S.A. 12.07.05, 17:34
                Społecznie Awansowany :))

> Naprawdę??? Hurrra!
                • jestemzewsi Re: :))) czyli: jestemzewsi S.A. 12.07.05, 17:40
                  Niestety, nie jestem z awansu;-(
                  • ksiundz Przychyliłbym Ci nieba, ale mam ograniczone możliw 12.07.05, 17:44
                    wości - Kaczory będą miały większe :))))))))

> Niestety, nie jestem z awansu;-(
                    >
                    • jestemzewsi Re: Przychyliłbym Ci nieba, ale mam ograniczone m 12.07.05, 17:48
                      Proszę mnie nie straszyć!!!
                      • ksiundz No przecież nie zalecam Waści studiowania biogramu 12.07.05, 18:26
                        Carexa :))))))))))

> Proszę mnie nie straszyć!!!
                        • jestemzewsi Re: No przecież nie zalecam Waści studiowania bio 12.07.05, 18:29
                          Kaczki tyż a kysz!
                          Do nastepnego spotkania na fk;-)))
    • douglasmclloyd Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 16:52
      Byle tak dalej i Cimoszenko przegra z kretesem. Na glosy magistrow niech juz
      nie liczy.
      • piotr7777 Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:09
        Czy pani N. jest magistrem prawa? Jest.
        Czy znana jest ekspertyza kogoś z wyższym stopniem bądź tytułem naukowym
        podzielająca jej pogląd prawny? Nic o tym nie słyszałem.
        Więc może czas przyznać, że z prawnego punktu widzenia pani magister - mecenas
        nie ma racji.
        • jestemzewsi Re: Pauza w pauzie bom zbulwersowany czyli magist 12.07.05, 17:12
          Eee, tam. Przecież większość komisji uważa, że pani Magister ma rację. Kropka.
          A tamte ekspertyzy do śmieci wywalić i sprawa załatwiona.
      • ksiundz :))))))))) a tych są pewnie już setki tysięcy 12.07.05, 17:14
        > Na glosy magistrow niech juz
        > nie liczy.

• douglasmclloyd Re: :))))))))) a tych są pewnie już setki tysięcy 12.07.05, 17:19
          Nie wiem ilu ich jest ale ten facio po prostu zraza do siebie ludzi. I bardzo
          dobrze, jego miejsce jest w lesie.
          • rpq Re: :))))))))) a tych są pewnie już setki tysięcy 12.07.05, 17:31
            Do tej pory zraził do siebie 65 % wyborców :>
            Pozostałe 35 % stoi murem za nim :P
            • douglasmclloyd Re: :))))))))) a tych są pewnie już setki tysięcy 12.07.05, 17:42
              rpq napisał:

> Do tej pory zraził do siebie 65 % wyborców :>
              > Pozostałe 35 % stoi murem za nim :P

Te 35% to pewnie powodzianie, ktorzy nie wykupili ubezpieczen.
    • jestemzewsi Re: Dzięki pani MAGISTER , Emilii zresztą... 12.07.05, 17:44
      ..., dzięki pogardliwemu zachowaniu W.C. i dzięki - last but not least -
      Panu "ksiundzowi" - rozwinął się wątek wielce ciekawy;-)))
      • malaszaramysz Ksiundz tak ma - mimo,że kaczysta :-))))))))))) 12.07.05, 17:47
        Dobre tematy podrzuca:-)))
        • jestemzewsi Re: Ksiundz tak ma - mimo,że kaczysta :-))))))))) 12.07.05, 17:49
          Nikt nie jest idealny;-)))
        • ksiundz Re: Ksiundz tak ma - mimo,że kaczysta :-))))))))) 12.07.05, 18:04
          malaszaramysz napisała:

> Dobre tematy podrzuca:-)))

Informuję Acankę, że wydrukowałem ten post, pójdzie jako załącznik do CV :))))
      • ksiundz Bo tutaj większość to zainteresowani :)))) 12.07.05, 17:56
        no może za wyjątkiem "specjalistuw od ósnetowej ortograwji" - a tych na FK
        dostatek, jak kasy SLD w komitecie Carexa :))))
        Nawiasem mówiąc sądzę, że pretendent "nagrabił" sobie u wszystkich forumowych
        Magistrów, niezleżnie od opcji - takie działanie podprogowe na podświadomość
        megich z FK :))))))))
        • malaszaramysz Re: Bo tutaj większość to zainteresowani :)))) 12.07.05, 18:03
          Przesadzasz - mam to w dyplom wpisane ale żadnych związków emocjonalnych z tym
          tytułem nie mam :-)))))))))))))))))Dyplomu też dawno nie oglądałam:-)))))))))

Nie zachował się elegancko - to fakt. Z tym się nie dyskutuje.
          • jestemzewsi Re: Bo tutaj większość to zainteresowani :)))) 12.07.05, 18:05
            Bo nie pracuje Pani w APTECE, ot, co!;-)))
          • ksiundz Ufff to dobrze że elektorat kandydata nie świadcz 12.07.05, 18:09
            y o nim samym, bo inaczej zagłosowałbym na Carexa :)))))))))

> Nie zachował się elegancko - to fakt. Z tym się nie dyskutuje.

W tym zachowaniu był jeszcze jeden akcent, ciekawy akcencik, myślę
            bulwersujący... zwariowane feministki. Wyobrażasz sobie taki akcencik w ustach
            Kaczora ? Przecież Jaj Ruga by go wykastrowała w Środę posługując się
            konstytucją europejską jako narzędziem tortur :))))
            • malaszaramysz Re: Ufff to dobrze że elektorat kandydata nie świ 12.07.05, 18:16
              Feministki są zwariowane :-)))))))) Bez znaczenia kto to mówi:-))) Ja też tak
              twierdzę :-))))))))))
              • jestemzewsi Re: Ufff to dobrze że elektorat kandydata nie świ 12.07.05, 18:20
                Nie lubi Pani Kazi Szczuki? No, dobra, już się wyłączam (a może wyłanczam - w
                końcu PiS będzie u waaadzy, może czas poprawić słownictwo;-))
        • pandada Re: Bo tutaj większość to zainteresowani :)))) 12.07.05, 19:29
          Ja jestem magistrem, ale u mnie Cimoszewicz tym podkreśleniem zyskał. Pseudoautorytety należy demaskować. Jak się okazuje, że "ekspert" to magister, sprawa wygląda inaczej.
          "Ekspert" to tytuł z nadania politycznego panów komisarzy.
          Tyle, że pani Nowaczyk i tak nie ma żadnej mocy decyzyjnej (chociaż steruje Aumillerem). Po cóż się nią zajmować.

PS. Pani Nowaczyk napisała pracę i obroniła ją, aby zostać magistrem. Jest to zatem jej życiowy sukces, który wpisuje z dumą w CV. Skąd więc to obrażanie się?
    • loquin.phd Zadzieranie z Niemcami to głupota polityczna. 12.07.05, 18:27
      > Niemcy nie chcą Kaczora na Prezia:
      > wiadomosci.onet.pl/1128870,12,item.html

Polskę jak na razie nie stać na taką konfrontację, natomiast absolutnie trzeba
      naprawiać stosunki z Rosją. Ten wiejski buc Kaczyński nie dość że zrujnowałby
      stosunki polsko-niemieckie, to i stosunki polsko-rosyjskie zatrułby na dobre.
      Ukraina na bilecie niemieckim wejdzie do Europy, a Niemcy z Rosją wykończą
      Polskę. Jest to wiejska głupota dziedziczna, na którą nie ma siły. Widać już,
      co by się szykowało w razie zwycięstwa tej Kaczki.

Brawo prezydent Cimoszewicz!
      • ksiundz Nie zgadzam się w zupełności. Akurat zawodowo 12.07.05, 18:52
        współpracuję z Niemcami i wiem, że nie liczą się z ludźmi słabymi, nie
        potrafiącymi wyrażać i bronić swoich racji. A wbrew temu co Waść wypisujesz nie
        chodzi o konfrontację tylko o konkretne roszczenia i ich rozliczenie: jak
        Europejczyk z Europejczykiem :))))
        • loquin.phd Re: Nie zgadzam się w zupełności. Akurat zawodowo 12.07.05, 19:03
          No właśnie, synu mój, Niemcy nie liczą się ze słabymi. A tę grubą kwakającą
          Kaczkę potraktują tak, jak trzeba: włączą Rosję i Francję, a może i Ukrainę, i
          skażą na izolację, potępienie i uiszczenie odszkodowań. Dla Niemca Ty niestety
          nie jesteś żadnym Europejczykiem, a do takich gier jak ta planowana przez
          Kaczkę trzeba mieć bardzo dobrych i silnych przyjaciół. Zresztą sam
          udowodniłeś, że nie bierzesz pod uwagę kontekstu.

Durnota popapranej PiS-dy
          • ksiundz Panie piszesz o rzeczach o których nie masz pojęci 12.07.05, 19:08
            a :))) powtarzam zawodowo pracuję również przy "tzw. stratach wojennych", więc
            wiem jaki jest stosunek Niemców do tych spraw :)))))

> Zresztą sam
            > udowodniłeś, że nie bierzesz pod uwagę kontekstu.

CO PROSZĘ ?? :)))

> Durnota popapranej PiS-dy
            • loquin.phd Re: Panie piszesz o rzeczach o których nie masz p 12.07.05, 19:19
              A ja, mój mileńki, żyję w Niemczech od niemal 20 lat (z przerwami, gdyż jestem
              obywatelem francuskim) i powtarzam, że Polska jako poważne państwo w
              świadomości niemieckiej klasy politycznej nie istnieje i że zacieśniają się
              stosunki niemiecko-rosyjskie. CDU/CSU poprze roszczenia. W "The Guardian"
              niedawno publikowano bardzo proniemiecki artykuł właśnie na ten temat.

Nie ma czegoś takiego jak podmiotowość polityczna Polski. Jako żurnalista
              powinieneś o tym pamiętać. Schröder dobrze o tym wiedział nie zrzekając się
              roszczeń.
    • piotr7777 Re: Emilia Nowaczyk - bohaterka naszych czasów 12.07.05, 19:41
      I tak to pani magister (nawiasem mówiąc sam jestem mgr prawa, więc mógłbym być
      ekspertem komisji śledczej) Emilia Nowaczyk wykonująca zawód adwokata w
      okręgowej izbie w Poznaniu, która wykazała się już to rażącą niekompetencją już
      też świadomie złą wolą, stała sie kimś w rodzaju bohaterki dla wielu
      forumowiczów bo miała odwagę postawić się przodujacemu w sondażach kandydatowi
      na prezydenta oraz pięciu wybitnym przedstawicielom nauki prawa
      konstytucyjnego.
      Oczywiście ci, którzy piszą peany na jej cześć zwykle wiedzą o prawie tyle,
      że "zawsze jest tak, że są różne wytłumaczenia" czy coś w tym stylu. Skoro pani
      N. gra w "naszej" drużynie nie musi grać czysto - moze na siłę znajdować
      uzasadnienie do wcześneij przyjętych tez. Drugiej stronie nie wolno już tego
      robić, bo poseł - etnograf wyrzuci ich opinie do kosza bez czytania.
      Swoją drogą ciekawie posłuchać protektora pani ekspert, posła Aumillera, który
      zrozumiał tyle,ze Prezydium Sejmu "byłoby wtedy właściwe gdyby ze skłądu
      komisji został jeden poseł" oraz ogłosił, że komisja zamówiła niezleżne
      ekspertyzy, które potwierdzą opinię pani Nowaczyk (eksperci komisji już wiedzą
      od przewodniczącego co maja niezaleznie stwierdzić).
      Pomyślcie o kartkach bożonarodzeniowych dla pani mecenas - jakieś wyrazy otuchy
      się należą od fanów.
      • jestemzewsi Re: EKSPERT BOHATER(KA) - Emilia (Nowaczyk);-))) 12.07.05, 21:52

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka